Isnin, Disember 01, 2008

Makan, makan, makan

Had a small arisan cum sesi berbagi cd cum sesi ngerumpi tak hengat dunia at my place last Saturday. Perkumpulan tante-tante girang. Aie gave some frozen risol sebagai ole2 before I came back, disuruh bagi2 sama anak-anak lainnya. Memandangkan kuantitinya pun tak byk, so initially I planned to just cook a simple tea meal, mihun goreng ke karipap ke, goreng sekali risol tu, ajak adek beradek saya datang rumah. Makan bareng.

But my mom remembered she promised Shamam that we'd have an Indonesian themed makan-makan at our place, maka tiba-tiba menu saya bercambah-cambah.

Akhirnya we had mie ayam jamur pangsit, ketoprak, risol, jadah goreng, brownies kukus and sejenis cemilan dari Makassar, also given by Aie juga. Maaf, saya lupa namanya.

Hasilnya? Kerana saya tukang masaknya, tak berani nak komen. Kena tanya adek beradek saya, mudah2an tak ada yang keracunan makanan! Hehehe...







Sesi berbagi cd dan ngerumpi berlangsong dengan meriah.


Sesi posing happy (mabok-mabokan)setelah mendapat cd masing-masing.

Naqib dan Indah yang dikhuatiri masih trauma melihat aksi mama dan tante-tante mereka.



Kapan lagi kita makan bareng ni, ibu-ibu? :-)

7 ulasan:

cik yan berkata...

ala.... shamam tak igt kan... mau juga merasa masakan indonesia

shamamia berkata...

oopss yan. sori... hectic saturday.. igtkan tak berminat sebab senyap aje huhuhu

btw bu, makanannya seme lazat2.. apekan daya kenapakah perot cepat penoh plak.. huhuhu

shamamia berkata...

oh dan.. brownies tak cukop rehat itu.. terbayang2..

along berkata...

suke entry happy² neh with indo words, keren banget!!

wyana berkata...

rasa semuanya selamatkan. tiada yg keracunan. i very the like the brownies kukus. hehe...

ull berkata...

haiya..mana datang itu mbak sor. maap ye kelam kabut nak balik. kecemasan. haha. btw...makanan2 nye eunakk bgt!

f a r i n a berkata...

hehehe..thanks yg datang! yg mana tak dtg, jgn kecil hati, kalau nk dtg makan di rumah saya, kabar2kan jek. bakmi tu banyak lagi. hehehehe.

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...