Selasa, Disember 16, 2008

Masihkah kau ingat? Part 2

1. Like Pokcik said, Kesatria Baja Hitam kena ada!

2. Game ni. I dunno what it's called, but to this day, kalau saya bosan, especially tgh training or seminar, selalu gak buat menda ni, main sorang-sorang. Loser.

3. This...tarikkkk, then lepasss...pastu kipas tu putar2. So fun. I will usually make soundtrack as well. Weeeeee....weeeee... (konon bunyi kipas helikopter)

4. This penguin thing!
dan saudara dekatnya, permainan memancing ikan tu. Alah, yang mulutnya terpengap-pengap tuh! Sampai skrg kalau nampak di pasar2 malam, aku senyum2 sendiri. Usually kalau main game ikan tu, saya tension tak dapat ikan. So saya pegang mulut dia, tangkap. Rasa bangga dapat ikan banyak.

5. Belon nih. Hehehe...Murah meriah.

6. Betul tu Ull, saya pun suka menda nih. Sangat suka main dress-up patung2 kertas nih!


And I quote Pokcik,
tiba2 aku kembali jadi a few feet shorter and a whole lot younger.
saat2 kehidupan aku sgt easy breazy, no care in the worlds.


And I agree. :-)

5 ulasan:

anis-chan berkata...

menatang penguin n pancing ikan tuh, aku xtau la sapa yg xde hahahaha it seems like everybody about our age had them :D

ull berkata...

setuju dgn anis. masih tak henti senyum. :)

papaIndah berkata...

haha, yg pancing2 ikan tu baru je Indah dpt as a befday present. Tp yg sebuk main is the parents :P

fine print: aku dulu ponteng skolah agama just to watch Ksatria Baja Hitam. Siap hafal cara dia transform or henshin (hehe). Then buat ramai2 masa beratur. Haha, benih2 geek baru bercambah.

f a r i n a berkata...

hahaha...pokcik! i can imagine u and lissa dok main menatang pancing ikan tuh dengan penuh excited! gila geek okeh korang.

can u still do henshin? next week teach us how, ok? :p

awesome blossom berkata...

oh, sweet mackerel!!!
The penguin toy!! how could i forget!!

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...