Selasa, Disember 16, 2008

Masihkah kau ingat?

Ull sent me an email last nite, and she wrote,

sgt nostalgia....hehe,

fg - bley jadi entry utk blog kamu nich. haha

1. Tora datang lagi!!!
Favourite snack. Ini dibeli time ada banyak duit. Sebab mahal sket. Kalau tak ada duit, beli Ding-Dang. Masih ingat lagi iklan2 ol skool Tora.
p/s: Tora Sudiro datang lagi pun okay jugak.

2. Coolest Video Game.
This, and Brick Game. Gile hebat.

3. Chewing Gum paling digemari
Kadang-kadang berebut dengan member, wrapper paling best. And nak various colors. Padahal isi nya sama jek. Lepas tu ada mcm temporary tattoo, taruk2 air pastu melekat kat kulit. Bodo gile.

4. Favourite Movies
The Back to The Future series! Oh, mamat ini gile hawt.

5. Permainan untuk mengisi masa lapang
Terutama selepas mengambil peperiksaan UPSR dan tiada apa lagi nak dikerjakan di sekolah. Maka semua card2 ini menjadi kegilaan. Old Maid, Donkey, dan my fave, Happy Family!

6. Kumpul erasers!
Affectionately called, pemadam. Pelbagai warna, bentuk dan saiz. There's even a game using them. Main laga2 erasers. Haha...can someone help me explain how the game is played?


7. Pencil box tekan-tekan, dan besi juga!
The more compartment it has, the more buttons to be pushed, the cooler you are. Tapi ini zaman darjah 1 sampai 3 je, masuk darjah 4, sekolah saya dilanda musim recycle, yakni gunakan kotak video sebagai kotak pencil. And you get to really show off ur creativity by designing the cover. Needless to say, kalau diukur dari cover pencil box saya, I am far-far-away from cool. Sehangat api. Gile geek tak creative.


8. Our Heroes!
I used to think Ultraman is real. Enuff said.

9. Snack kegemaran.
Saya suka sumi dan sugus! Saya juga suka cokelat Kendos. Eh ye ke eja macam tu?


10. Kartun feveret. Thunder...thunder...thundercat...hooooooOOOOOO!!!
Chitara lari laju....tertanggal baju. Other faves includes, Smurfs, My Little Pony, Jem...dan gambar-gambar lain di bawah.






Actually her list is longer, tersenyum2 sendiri to be reminded of my age. Hahahaha...and I wonder, mana some of these things pergi?? Dan susu yang boleh dibeli waktu Kempen Susu Sekolah (saya suka kumpul kotaknya!), dan pewangi bulat2 kecik2 beraneka warna, dan batu seremban, dan main lompat getah...

Dan lagi dan lagi. Hahah...Ull, thanks for making me acutely aware of my age, dan kerana telah membuat saya bernostalgia ria. Saya dengar cerita kamu demam? Get well soon, ibunya Iyaadh!

3 ulasan:

Zeti Zainal berkata...

OMG, terasa baru jek decorate kotak video jadi pencil case.

Hahahahah. Siapa jugaklah yg came out with the idea and trend.

It's a nice entry btw Farina!

Sangat nostalgic

ull berkata...

sy gelak sorang2 bile tgk gamba pemadam buah2an tu...sgt ajaib time tu bile buah2an bleh diimaginekan jadi orang2...dan pencil case yg bile buka ada 2 tingkat tu dijadikan katil hehe. dan sy sgt teruja tgk gambar patung kertas yg bleh ganti2 baju yg terdapat dlm email sy..feveret. haha.

papaIndah berkata...

hoho, mana gaban, suria perkasa hitam?
Mana men tikam2, mana suara mat sentul dibalik iklan ding dang tersebut....

baca entry ko, tiba2 aku kembali jadi a few feet shorter and a whole lot younger.
saat2 kehidupan aku sgt easy breazy, no care in the worlds.

tengs.

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...