Isnin, Disember 01, 2008

Shades of Green



Good news for Syu, Wieza dan teman-teman lain yang ada hobi aneh masuk bilik saya buka almari dan ketawa-ketiwi melihat koleksi uniform biru yang saya kumpulkan selama 4 tahun bekerja. Selalunya alasan yang saya beri kepada mereka, "Aku kempunan nak jadi prefect" makanya balasannya takdir menentukan baju2 mirip uniform pengawas sekolah itu saya kenakan hampir tiap hari sekarang.

The news?

Baju uniform baru saya dah warna lain. So you guys can come and ketawa ketiwi again.

This time around, it's a hideous shade of green which is almost greyish. I was almost happy that when we were given our samples this morning, bajunya tak ada badge. Alih2, "pulang balik nnt, nak taruk logo company". Aduh.

Seriously. The color, is out of this world.

I told Min, kalau saya kuat jiwa, akan saya pajang uniform saya itu di sini. Tapi maaf, jiwa saya tak tegar. Dari pakaian pengawas sekolah, saya sekarang jadi pengawas sekolah agama mix with petugas rumah mayat.

Ouh well (adopting positive thinking) at least, it is free.

6 ulasan:

peonate berkata...

ahahahahahahhahaa
nape ko tak specify which shade of green?? sia² je la letak kaler shades kat atas tu? tamo cakap eh meh aku teka hahahahaha... baju org keje dbkl yg potong² pokok pagi² kasi sume org jam tu kaler hijau gak kak long :) :) jgn marahh

syu_hidayah berkata...

hahahhaha
farina .. cakap lah shades green yg mana .. so maka baju pengawas ko dh leh campak tepi?

f a r i n a berkata...

aku tak tarok sbb tak ada yg sehuduh hijau baju ku itu. hahaha...suddenly timbul perasaan amat sayang kepada baju pengawas ku.

adik beradik aku tadi berdebat, warnanya hijau ke kelabu. and as my sister said, if you can't determine it's green or gray, then it's just so wrong.

arghhhh!

yatt berkata...

hahahaha adik ko sgtt bijakkk...

wieza berkata...

dah dpt ek?
so confirm next time ako dtg umah nko ako bukak almari bajumu :D
ekkskeses
cant wait!

ull berkata...

petugas rumah mayat? hikmah sebaliknya...hari2 ingat mati..kurang dosa. owh. insaf seketika. :)

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...