Ahad, Januari 11, 2009

10012009
















IT'S A WRAP!!!

Finally, acara terakhir dalam upacara persandingan Peon & Zeff. Masih lagi rasa macam tak percaya mereka ni dah kahwin. This last event, at Seri Pacific, was so sangat chanteks sangats okeh! And food sangat sedap! Ouh indahnyeh.

How did the speech go? I was dead nervous, of course. Public speaking is not my forte! But people said I did well, it was good (err...maybe they were just being polite?) and the French people, Peon's officemate, were especially encouraging. Altho more than half of my speech was in Malay/Indo! Dan kata mereka, Zeff was visibly moved by my speech. And he told me so too! That alone, made all the sleepless nites and adegan2 freaking out takde idea nak buat speech, worth it. :-) Peon tak yah cakap lah, dia masa nikah pun sengih2 takde perasaan. Hahaha...

Altho, I must say, most of my sleepless nites bukanlah disebabkan nervous nak buat speech, tapi takut video terlampau dimana saya dan Ya telah melakonkan semula kisah cinta Peon dan Zeff, akan ditayangkan di majlis itu. Pergh, nasib baik tak! But...

The video has been made available online. Arghhhhhhhhhhh!!!!
(inhale, exhale, inhale, exhale...tenang Farina, tenang...)

On a personal note, I'd like to thank both Peon and Zeff kerana amat memahami dan mendukung tahap narsisme saya yang merbahaya. Ini jelas diperlihatkan sewaktu resepsi di rumah Zeff, masa tengah getting ready, he called me with a very serious face. Ingatkan apa lah dia nak cakap, alih2..."Farina, kalau kau bosan2, suruh lah Adi (as in, Adi Nang from Candid Syndrome) ambil gambar kau". Haish. Pucuk di cita, ulam mendatang...of course I gladly obliged.
Last nite, Peon told Saiful (as in, Saiful Nang ye tuan-tuan dan puan-puan) that I would be making a speech, and he has to take gambar aku banyak-banyak. Oh, I heart you lah Peon!
Dan sekali lagi masa resepsi di Seri Pacific, pelamin dah penuh dengan a bunch of shrieking laughing ladies (tidak lain dan tidak bukan, SSPians) and I had no where to seat except, sekadar di pinggiran. Unacceptable. "Nak duduk tengah!", I declared. So Peon and Zeff pun suruh the alatan merenjis tengah2 pelamin tu to be taken away, then aku gigih squish myself ke tengah, duduk antara kaki mereka. Tadaaaa! Much better. Hahaha...

And seriously Zeff, it can be hard to share your best friend with someone else, but I am thrilled to share her with you. :-)

Peon and Zeff, this one is for you,

Melihat tawamu
Mendengar senandungmu
Terlihat jelas dimataku
Warna - warna indahmu

Menatap langkahmu
Meratapi kisah hidupmu
Terlukis jelas bahwa hatimu
Anugerah terindah yang pernah kumiliki

Sifatmu nan s'lalu
Redakan ambisiku
Tepikan khilafku
Dari bunga yang layu

Saat kau disisiku
Kembali dunia ceria
Tegaskan bahwa kamu
Anugerah terindah yang pernah kumiliki

Belai lembut jarimu
Sejuk tatap wajahmu
Hangat peluk janjimu

Anugerah terindah yang pernah kumiliki
CONGRATULATIONS PEON & ZEFF!

8 ulasan:

*roddy berkata...

i like the fresh roses so much!
nak kawin jugak :P

shamamia berkata...

semuanya cantek2..

rehot berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Im berkata...

wahh.. peon cantik. congrats!

peonate berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
peonate berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
peonate berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
peonate berkata...

aaalaa tulis² sekali terdelete

to fiji, thanks for everything!! for your help, for your speech etc etc..

tadi baru dpt gamba adi and saiful, nanti we'll try to put gamba ko yg palinggg cun

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...