Jumaat, Januari 30, 2009

Pakcik Hussein

Didn't actually intend to write anything this morning, but a friend practically hold a knife to my throat and makes me write something. Ih, dasar suka maksa-maksa! ;p

Have this song stuck in my head whole morning, Lagu Untukmu, by Meet Uncle Hussein, of course. Hahaha...yeah, dah menang AJL baru nak kecoh-kecoh layan lagu tu. Frankly, I was not really a fan, until I saw them perform live masa AJL. The band rawks! (we discussed this already)

Watched them again masa Malam Puisi Untuk Gaza di Istana Budaya last week. Lan, the singer, baca 1 puisi yang sangat jujur, we think he wrote it himself. Then he sang the song. My, his emotion...tak larat lap air mata dah after he finished the song. Fantastic, ohkay!

Baru teringat, belum cerita about the Malam Puisi. Tu nanti lah, bila ada gambar. So u guys can see why I now really like Lan MUH, and why I think M.Nasir is the sexiest man alive. Cik Bai disamping saya sampai terketar-ketar tengok M.Nasir pakai baju nampak dada. Perghhhh!!

Meet Uncle Hussain - Lagu Untukmu

Tiada bintang
Dapat menerangkan hati yang telah dicela
Bagai ku lumpuh tak mampu berdiri
Aku tetap begini takkan berubah kerna
Aku tetap aku dan alur hidup mu bukanlah aku

Guna hati akal dan fikiranku
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu

Adakah aku
Hanya boneka yang sering engkau mainkan
Yang dikawal oleh jari jarimu
Ku punya hati dan perasaan
Pernahkah engkau fikirkan
Cukup-cukuplah oh cukuplah
Guna hati akal dan fikiranmu
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu

Tak tahan tak tahan
Sabarku tak tertahan
Melayan sikapmu perawan
Berbeza berbeza
Kau dan aku berbeza
Kita memang tak serupa
Bebaskan
Ku ingin dilepaskan
Kita tidak sehaluan
Cukuplah sudahlah
Sampai disini sahaja
Hubungan kita berdua


Random No. 1:
Imran panggil saya 'Farina Gula'. Dalam handphone dia pun save nama saya macam tu jugak. Alasannya, sebab selain kerjaya saya sebagai tukang kira gula, saya telah terkantoi meloncat-loncat di konsert Andra & the Backbones and so he thinks saya perpetually sugar high sebab menghidu gula sepanjang masa. Mungkin ada benarnya? Berikut adalah foto-foto pekerja kilang gula sedang sugar rush:




Dem. Muka saya tak semenggah langsung!

Random no. 2:
Runny nose.

Random no. 3:
Baru perasan, beberapa foto anak ZHM in the earlier post, taken in Bandung. Hahaha...
Dan 1st nama anak dia, sama dgn 1st name Bidadara turun dari tangga. Nama orang-orang ganteng.

2 ulasan:

brad berkata...

i have seen those pictures before, more than 10 times, which still raise questions over and over in my head, "why did farina pose like that? It was not even her cake, i suppose

ull berkata...

bidadara turun dr tangga??? haha :P
btw, ya, tengok batu2 jalan tu hati sdh tergerak ' ni mesti kat bdg ' ....oh kangen berweken ria di bdg oh....

o satu lagi...br 1st time berpeluang baca lirik MUH tuh. songgoh ketinggalan kereta...and..i like it. sgt! :D

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...