Isnin, Januari 19, 2009

Random

1. Setelah diugut putus sahabat dan saudara, saya tak berani nak tutup blog ni lagi. Not yet, at least. Maybe, one sweet day, bila u ols semua dah malas nak baca blog ni dan beralih ke bahan bacaan lainnya seperti mangga, urtv dan kosmo (Peon, idea kamu la nih!)


2. AJL 23. I love. (Zeti, saya ambil balik komen di blog kamu sebab malas tulis panjang-panjang, tengs)

Tapi Etnik kreatif sangat tak kreatif.

why not just hapuskan the category all together, or change it something else yang lebih, menjana idea? fusion, maybe? entahlah. walaupun tahu kewujudan kategori itu supaya musik tradisi tidak dilupa, but it's getting absurd.

Dan kamu benar, Sou, saya terkedu terkesima macam tertelan batang jagung when they announced Fara Wahida won! Dah la kategori tu macam tak ada fight sangat, then suddenly opera cina with lagu mengecewakan itu menang, maunya tidak terkejut den! And I love our ongoing commentaries. Perhaps tahun2 hadapan, kita menonton bareng, mau? Hahaha...semoga hubby mu terus bertanding, then next year we get tickets to watch di sana, amacam? (Please, no posters tertulis, "****, shag me!" or something to that effect ya? Hahaha)

Tough fight between the 2 bands, altho by the time faizal won 3 awards, thot he would walk away with the coveted Juara Lagu award as well. Yatt, aku tau kamu shellshocked Faizal tak menang. Agak dissapointed tho with his rendition of Coba, sebab rasa pernah tengok dia nyanyi lagu tu live and better! Yesterday, macam he overdid it. Maybe it's just me. Maybe it was intentional. To let 'Sampai Syurga' shine. Ouh tapi lagu "Sampai Syurga"itu buat saya meremang-remang bulu roma! MUH and Estranged rawks, totally! Soraya, you soooo have to buy the topi gatai next time! Who cares andai ia tidak berfungsi apa2 selain gatai2 semata.

And faizal tahir hawt.

M.Nasir masih, in my book, makhluk Tuhan paling sexy.

Walaupun Aizat prolly wasn't the crowd favourite tapi saya rooting for him till the end! And kakak dia yg jadi back up vokal! Go sheilagank! (eh, tetibe. :p)

And oh, yes. Ally. (Anne, in case you read this, please send my love to him ya? Hahahaha)


3. Bidadara turun dari tangga. Walaupun, seksualitas dia banyak diragui teman-teman sekelilingku. Alkisah, ketika sedang membelek ria pakaian di sebuah toko baju di ibu kota. Seorang jejaka sedang memasang lampu di dinding, paid him no heed until I realize who he is, sewaktu dia menuruni tangga dengan screw driver ditangan dan lampu menyinari rambut cacak-cacaknya, dan senyuman...senyuman itu! And then he said, hi!

Aduh. (jantung jatuh golek-golek)

Identiti bidadara dirahsiakan.

After much consideration, I will not write about the things I want to do to bidadara turun dari tangga itu. In case, one day, seksualitas nya diketahui dan tidak memihak kepada jantina berlawanan. Then whatever I have in mind would be sangat tidak relevan.

Tapi, andai dia straight,

Wahai Kakak sepupu Bidadara turun dari tangga, (you know who you are and you already said you will pretend you don't read this but,) HAI!!!


4. Shout out to my best friend in singapore yang sudah berjumpa belahan jiwanya, make sure you tell him about me! hahaha...and so happy for you lah, girl. :-)

5 ulasan:

cek^sou! berkata...

(Please, no posters tertulis, "****, shag me!" or something to that effect ya? Hahaha)

hahahaha.. giler ke nak buat poster cam ni? kang satu dewan/stadium usha keras je kang.. itu hanye boleh di ucapkan secara oral aje.. AKAKAKAKAKAKAKAKAKA :D

aku juga sgt enjois sesi komen mengomen kite!!! and yeah, next year kite terus je gi nonton kat sane.. boleh terus rebut mic dari cek Ally, cek Cheryl dan cek Faizal tu.. kite dua plak ganti tempat derang!

ataupun ganti tempat juri.. akakakakakakaka

farahlily berkata...

ha'ah aku tensen tgk si farawahida tu menang. what's with that opera cina song? adakah they choose the song sbb gong xi fa cai sudah dekat? hehehehe :p

faizal tahir memang hot ok, i cant deny that too :)

and oh aku juga sudah jatuh cinta guling2 sama ally iskandar! oh mama saya mau kawin ehehehe :p

f a r i n a berkata...

demi ally iskandar yang enak dimakan begitu saja,

saya rela bermadu dengan mu, farah.

ecewahhhh!

naemah berkata...

finally, entry yg ku tunggu

hahahaha

f a r i n a berkata...

takut nak tulis nama bidadara itu, kang kantoi. hahaha...

tapi aku beli 2 baju dari butik itu! so i guess his smile affected me walaupun sedaya upaya aku menahan napsu. ahaks!

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...