Jumaat, Januari 23, 2009

Specky

I think,

I need a new spectacles.

Or nak kena adjust my current one, sebab macam power dah naik dah tua so selalu sakit kepala.

Ke power dah turun? (Amin, Aminnn...)

Pun saya tak tahu nak beli specs macam mana, sebab setiap kali saya beli, design specs saya mesti begini



and so far, I think it suits me.

Until someone told me I look hideous in it. (grrrr!)

Contact lenses doesn't really work for me, since I suffer from Astigmatism (read here)and the best way to correct it is by wearing spectacles. Or surgery.

Tapi saya takut seyh nak opt for that! Biarpun mata saya tak seindah mata Shamam, tapi kalau apa-apa jadik, kena tolak lagi hantaran kahwin saya kang.

Kesimpulannyeh. Erm. Erm.

Tolongbelikansayaspecsbaru, tengs!!!

Maybe, something rimless, like this?


(permintaan takde makna yang saya yakin, akan diabaikan 100%. But wth, tak salah mencuba. hahahah)

But seriously. I would love to wear this


tapi gak pede!

6 ulasan:

brad berkata...

http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.chinatraderonline.com/Files/As-Seen-On-TV/SunGlasses/Reading-glasses/metal-reading-glasses-12423779890.jpg&imgrefurl=http://www.chinatraderonline.com/Sunglasses/Reading-glasses/mens-metal-reading-glasses-124202570.htm&usg=__EP8WOttV4w-p_989IKdjtmiFj68=&h=285&w=488&sz=13&hl=en&start=81&sig2=V090KaIFajqBuEyKiLpHNw&tbnid=4QBi_1MoNc_kGM:&tbnh=76&tbnw=130&ei=ECp5Sa6CHtGwkAWrwLzKAQ&prev=/images%3Fq%3Dglasses%26start%3D72%26gbv%3D2%26ndsp%3D18%26hl%3Den%26sa%3DN

ull berkata...

now dh ada c/lense for astig..mebbe km bleh try :)

f a r i n a berkata...

hehehehehhe...

iya, tapi,

muahallll!!

shamamia berkata...

rimless.. hm... km coba pny aku dulu.. cocok apa gak.. :>

shamamia berkata...

baru prasan ada nama aku.. ape kessssss.. hahahaha

indah tu terpulang kepada individu.. tapi kalau ponakan kita yang Indah-Indah itu... sentiasa Indah.. :D

Lissa berkata...

kat ttdi ada satu Optometry yang buat laser mata. Officemate buat dan selamat. hehe. around RM 3K-4K. I think to try also... try la!

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...