Khamis, Februari 26, 2009

Ada Apa Dengan Batam?


Perbualan saya dgn Ismail (bukan nama sebenar)


Ismail: weh
Ismail: nk g mana?
FJ: haha
FJ: batam!
Ismail: uhh, nk kawen lg satu ke?
Ismail: hahhaha
FJ: ERK!
FJ: uih
Ismail: itu lokasi utk para suami2 kahwin len ataupun carik awek selain siam,
FJ: yg 1 je tak mampu nk jaga
FJ: hahaha
FJ: (ayat)
Ismail: so if any married male or single yg pegi, sepatutnya ada alarm yg bunyik
Ismail: hehhe, ayat x tahan
FJ: tapi
FJ: utk perempuan
FJ: ada ke
FJ: (otak aku dah bunyi alarm)
Ismail: hmm, ntah,
Ismail: lesbian , maybee
Ismail: hehhe
FJ: hahaha
FJ: what's with my guy friends, selalu memberi ide bernas
FJ: tentang status kesinglean ku
FJ: hahaha
FJ: suh sewa suamilah, suh jd lesbian lah
FJ: cuba suruh brad pitt masuk meminang aku ke
Ismail: dia mmg beminat dia kata
Ismail: tpp dia takut kena sunat
FJ: sedih!
Ismail: pesal ko yg sedih la, bukan ko punya pon
Ismail: hehehe
FJ: hahahahah. sedih la! tak jadi kawen!
FJ: sbb tu lah nk gi batam
Ismail: sana xde brad pitt
Ismail: borat pitt ade
FJ: hahaha
FJ: ada akhdiyat brad pitt modjo
Ismail: hehhe
Ismail: sila sila
Ismail: selain apa yg aku sebut td, apa lg ade kt sana?
FJ: truth is
FJ: aku tatau
FJ: naem ckp...gi mkn ayam penyet
FJ: see? ayam jugak
FJ: ada jco
FJ: ada pizza hut
Ismail: hmm, bezanya, mkn ayam penyet ko x jd pa per
Ismail: mkn ayam "bzzt" ko kena penyet
Ismail: dh siap kemas2 ke?
FJ: kemas2 utk balik ke kemas2 nk gi batam?
Ismail: haha, btm laa
FJ: hahaha
FJ: blom ah
FJ: kusut2 nk pakai sesuai dgn lokasi ke
FJ: tp aku tak beli lg bulu2 pink
Ismail: ingat dh x sempat2 lg
FJ: taruk di leher
Ismail: uhhh, jgn pkai berjalan2, nnt laki2 dr mesia ingt ko org sana
Ismail: hahhaha
Ismail: lansung cuba diterkam
Ismail: hahahahah
FJ: hahahha
FJ: well
FJ: i might need it! hahahah...
FJ: maybe patut simpan je lah
FJ: dlm bag
FJ: in case of emergency
Ismail: hahaha, kesian,
FJ: hahahahhaa
Ismail: inspired utk buat image
Ismail: kotak in case of emergency, dlm tu letak la bulu pink tuh
Ismail: haha
FJ: and 'protection' too
Ismail: hahhaha


hahahahahhahaha. mabok.

Ada apa dengan Batam?

I'll tell u when I get back.

But I can safely say, there won't be any bulu2 pink di dalam bag saya.

Bak kata Marina Jabar,


"Buat Tini dan Farina, jaga diri baik2 bila di negara orang...jaga tingkah laku, adab kesopanan wanita Melayu..."

BAIKLAH!

Dan, kata Ismail pula,

"hmm, kt negara sendiri kena jaga tingkah LAKU dan keLAKUan, kalo tak TAK LAKU...dan takde LAKI. Laku berkadar tetap dgn kemungkinan Laki. See, maths ade gunanya in real life"


Sunggoh mak bedah ahli mesyuarat tingkap kata-katamu, wahai Ismail! :p (bukan nama sebenar)

8

JAKARTA - Penyanyi Afgan masih muda belia. Usianya sekarang baru 19 tahun. Dia menargetkan akan menikah pada usia 27 tahun.

"Gue masih 19 tahun. Target menikah 27 tahun. Sekarang, mau kumpulin uang dulu buat modal," tutur Afgan yang ditemui di acara ulang tahun Nuri 'Shaden' di KFC Kemang, Jakarta Selatan (25/2/2009).

Pelantun Sadis ini mengaku, saat ini belum memiliki kekasih. Bintang sinetron muda Arumi yang disebut-sebut sebagai kekasih, diakui Afgan cuma teman.

"Gue belum ada pacar, masih mencari. Memang, gue belum waktunya pacaran. Belum ada kecocokan saja," jelasnya.

Dengan Arumi, Afgan jarang bertemu karena dara berkulit putih itu tengah sibuk dikejar jadwal syuting sinetron kejar tayang

Source: Celebrity.Okezone.Com Thanks Nekmah!


Doing the maths.

27-19=8 tahun

aku, 8 tahun lagi...35? Erkk. (geleng-geleng kepala tanda setuju)

Persoalannya. Bukan sama ada saya bisa bertahan 8 tahun lagi. Tapi...

"seberapa pantaskah kau untuk kutunggu
cukup indahkah dirimu untuk selalu kunantikan?"

Ahahahahahahahahahahahahahaha...

Lu pikir lah sendiri! :p

p.s: oh btw, Met Ultah Tian! Sorry sayyyy...telat nih ngucapin selamat. :p

IRDA

Being inspired by GNFI (thanks Bro Akhyari for always bringing us good news, beyond headlines) and constantly nudged (or rather, forced. :p) by Mr Header Maker to follow Bro Akhyari's footsteps and start writing about this wonderful nation called Malaysia.

Maka...

Iskandar Malaysia...

Nope, not talking about a hot hunk bernama Iskandar yang berasal dari Malaysia, mahupun teman saya dari sekolah rendah dan menengah bernama IRDA (who, happens to be my blog reader so hi babe! *waves, waves*) atau filem bodoh-bodoh seram dibintangi oleh Awie dan that girl from that drama bersiri bodoh-bodoh alang yang berapa season entah main di RTM yang ada Zed Zaidi, errr...what's her name again?

I'm talking about, this

The Iskandar Malaysia, encompassing Johor Bahru and (Bandar) Nusajaya is a new major development zone in the southern Malaysian state of Johor, next to Singapore (Johor is often known as Singapore’s hinterland). It is named after the present sultan, Iskandar Al-haj. At 2,215 km², it is two-and-a-half times bigger than Singapore and 48 times the size of Malaysia’s administrative centre, Putrajaya. It is envisioned to draw investment and business to Johor and will be the biggest development project undertaken in Malaysia. Covering 5 economic zones, it is an ambitious plan to develop south Johor into a global metropolis, modelled after China’s Shenzhen which has greatly benefited from neighbouring Hong Kong. As part of the project, the state administrative capital will be moved to Nusajaya. A Disney theme park has been rumoured to open here as well.

[Wikipedia Johor; Wikipedia Iskandar Malaysia; TheStar; Malaysia City]


Iskandar Malaysia website: http://www.iskandarmalaysia.com.my/ or http://www.irda.com.my/


Take a peek:

Bandar MSC Cyberport, Kulai

Setia EcoCity, Bukit Indah, near Bandar Nusajaya

Danga Bay Global City, Johor Bahru

Illuminare City, Jalan Tebrau, Johor Bahru

Senai International Airport City

Source: MalaysiaCity.Wordpress.Com

Nice, kan? :-)

Tiba-tiba didatangi rasa untuk bangun dan menyanyikan lagu ini. Eceh.

1953
Bulan 5 aku dilahirkan
Di sebuah negeri yang diberi nama
NEGERI SEMBILAN

Selepas itu aku dibesarkan
Di NEGERI KELANTAN
Aku belajar di sekolah orang putih
Dekat dengan Pasir Puteh

Saya Anak Malaysia ( 4X )

Lepas sekolah aku merayau
Negeri mat saleh aku merantau
Tempat orang indah sekali
Tapi MALAYSIA dekat di hati

Saya Anak Malaysia ( 4X )

Sampai masa aku pun balik
Tapi makweku nampak pelik
Dia kata nak jadi apa
Aku kata itu Tuhan punya kuasa

Saya Anak Malaysia ( 4X )

Lemah lembut sopan santun
Sudah menjadi darah dagingku
Walaupun aku nampaknya kutu
Aku hormat orang tuaku


Saya Anak Malaysia!

Selasa, Februari 24, 2009

Nyams!



Pagi-pagi lagi Ili dah bagi link yang membuat darah saya kejap panas, kejap sejuk.

Cannot tahan one!

Got Abang Tora, got Abang Fauzi...I heart!

I WANT!

Isnin, Februari 23, 2009

Keji!

Hukuman apa yang selayaknya untuk binatang macam ni?


Baby raped and sodomised
By : V. Shuman


KUALA LUMPUR: For seven months, a young couple entrusted a family friend to babysit their daughter, now a year old.

However, their world came crashing down last Wednesday when they found out that their baby girl had been sexually abused. They suspect this could be the work of one of the babysitter's two sons.

At the family home in Bandar Baru Sentul yesterday, the 20-year-old mother said the baby had been in the woman's care from 9am to 7pm daily, six days a week, for the past seven months.

"I used to work as a clerk at a private company and my husband is a mechanic.

"We only had Sundays to spend time with our daughter.

"Last Wednesday, after picking the baby up from the babysitter's house nearby, I saw bloodstains on her private parts while changing her diaper. My husband and I immediately rushed her to a clinic."

The doctor there advised the couple to take the baby to the Kuala Lumpur Hospital, where she was admitted for three days.

"According to a doctor at the hospital, there were penetration wounds in my daughter's private parts, indicating that she had been sodomised and raped.

"The doctor said there were old and fresh wounds, meaning that my baby had been abused for some time now," the mother cried at a press conference called for by Segambut member of parliament Lim Lip Eng yesterday.

The babysitter has two sons, aged 21 and 26, who were at home most of the time.

On several occasions, she entrusted the baby to the two men when she had to go out.

"I never thought it would end up like this," the baby's mother said, adding that the baby was frequently feverish and constantly cried at night after the latest incident.

The mother had since quit her job to look after her daughter.

The family lodged a report at the Sentul police station on Wednesday night.

To add insult to injury, the baby's parents also claimed that when they lodged the police report, the investigating officer was rude to them, implying that they could have hurt the baby.

City police chief Datuk Ku Chin Wah confirmed that the baby had been sexually abused.

"We have not picked up anyone in connection with the case, but have asked the victim's family to come to the city police headquarters tomorrow to assist in investigations."

Ku also said they had recorded statements from the babysitter and her sons, adding that they were waiting for further medical reports.

On the family's allegations against the investigating officer, Ku advised them to lodge another report to facilitate a separate investigation.
Source: NST Online

. . . . .


Memang,
hati tidak akan pernah berbohong
tentang pelangi
tentang angin
tentang desir
dan tentang salju

mampukah hati berbohong
bila rindu yang gugur
satu-satu terbawa arus deras

mampukah hati berbohong
bila hujan yang turun
membanjiri kawasan lembah
dan tersedu bila berpisah

mampukah hati menjengah
sewaktu cahaya mula samar
mampukah hati berbohong
jika cetusan tangkai itu patah
mampukah hati berkata
bila suaranya tersekat
antara dengar dan tiada
mampukah hati berdiam
tunduk bertakafur
bila kata hati tidak diendahkan
mampukah ia belayar
bila samudera dan ribut
mula melanda

jawablah
kerana hati tidak pernah akan berbohong
tentang sesuatu yang dirasakan

Ahad, Februari 22, 2009

Imbas Semula

1. Saya akan cuba menulis dengan menggunakan 100% bahasa melayu.

2. Setelah dimarahi oleh Tukang Buat Kepala (err...header?) kerana tidak mengemaskini blog saya secepatnya, walaupun sudah dibuatkan kepala (again...header? heheh...aneh bunyinya) yang tahap sepak punggung (kick ass), dan alasan saya iaitu "Saya tidak tahu nak menulis tentang apa! Siapa nak tahu tentang apa saya makan, apa mimpi basah saya, apa, apa, apa..." telah ditolak mentah-mentah olehnya, dan tambahnya lagi, adalah menjadi tanggungjawab saya sebagai seorang penulis blog untuk sentiasa memblog (adakah blog satu perkataan bahasa melayu?) saya akan menggabungkan segala elemen2 air, tanah, udara dan api untuk masukan kali ini. Banyak elemen imbas semula akan diselitkan, jadi duduk dan baca sahaja ya? (Kalau malas nak baca, boleh ke blog lain sekarang, saya janji, tak akan merasa tersinggung atau kecil hati.)

3. Menikmati hari-hari terakhir Aida sebagai seorang bujang. Sebenarnya tradisi kami berempat (Aida, Faie, Farina dan Anis = AFFA) adalah pergi berkelana sebelum setiap seorang dari kami mendirikan rumah tangga (Untuk Anis, jalan2 Perak, untuk Faie, Tanah Tinggi Cameron) tetapi memandangkan Anis (pada waktu rancangan ini dibuat, sekitar sebulan lalu) dan Faie sedang sarat mengandung, dan Aida pula sangat sibuk dengan persiapan majlis perkahwinan, maka kami ganti dengan sesi makan-makan rakus di Tony Roma's pada 22 Januari.
Malangnya Anis tetap tidak dapat hadir kerana suaminya demam. Maka kami, 3 orang karnivor ini sahajalah yang melantak tak ingat.

Yang diraikan

Saya seronok. Ada bayi di dalam sanaaaa!!! (err...ya iyalah!)


4. Majlis Utusan Puisi untuk Palestin, 23 Januari di Laman Budaya, Istana Budaya bersama Cik Bai dan Cik Sor.





Nota: M.Nasir amatlah seksi!

5. Majlis perkahwinan Azie dan Hamdan di Kuantan. Saya terharu diberi kesempatan dan kepercayaan untuk merias wajah pengantin. Lucunya pengantin perempuan kerap bertanya keadaan saya, padahal sebagai mak andam harusnya saya yang lebih prihatin. Kasihan katanya, takut-takut kalau saya pengsan tak cukup makan. Azie, kalau seminggu kena kurung tak makan pun insyaAllah saya ada bekalan lemak yang mencukupi. Eceh.



Azie dan Hamdan, tahniah! Cepat-cepat la dapat anak ya!

5. Nur Aishah Humairah Halim, anak sulung Anis dan Halim, lahir 4 februari 2009. Sangat bahagia dapat menjadi antara orang terawal menatap wajah indah itu.
Papa dan mama girang.

Cantik.

Semasa menunggu sambil mendengar jeritan Anis nak mengeluarkan Aishah, sempat lagi ambil gambar. Dasar narsis. Oh, saya berkeras Aishah harus panggil saya 'Kakak' nanti, atas alasan saya belum berkahwin. Wajar kan?


Esoknya kami datang lagi, tak puas tengok muka Aishah!

Wajah kesayangan hamba.

Comelkan saya? Hahaha...ok, tak ada kena mengena!

1 dah jadi ibu, 1 menghitung hari, 1 dah nak diijabkabul...saya? Kata mereka, "nasib baik Farina belum kahwin, kalau tak kitorg nak suruh siapa drive kereta malam-malam, jemput di rumah, hantar balik..." (rupanya saya sekadar seorang pemandu. Chiss.)


6. Nur Kaseh Kaisara, anak kedua Lynn dan Arief, lahir 27 Januari. Sempat menjenguk tempohari tapi bodoh sungguh tak ambil gambar! Lynn, anak kamu cantik! Dan saya suka namanya! :-D

7. Menonton Kisah Aneh Si Benjamin Butang kali ke 2 bersama Cik LynnZ! Dia menulis tentangnya di sini, memetik katanya,
Now for the second time, I find both me & Farina giving long "indahnya ciptaan Tuhan" sighs every now and then HAHAHAHAH!

Ngehehe. Tepat sekali!
Dan saya seronok bertemu dengan Cik Sou, sanggup datang semata-mata untuk makan malam bersama sebelum saya dan Lynn masuk ke pawagam, kerana hatinya tersentuh mendengar pengakuan saya bahawa saya amat merinduinya! Biras kesayangan, kamu batu (rock) okeh!

Selasa ini kita jumpa lagi ya Sou dan Lynn? :-D

8. Membantu Cik Along memancing anak ikan berketurunan Sunda sangat mewarnai hari-hari saya sekarang. Ahaks!

9. Banyak yang bertanya mengapa saya menutup blog ini minggu lepas. Jawapan: entah.

10. Batam hujung minggu ini!

Jumaat, Februari 20, 2009

Poligon


sesungguhnya,
aku tak ingin hanya menjadi bintang
pada malam-malam kelammu
aku tak ingin hanya jadi mentari
pada terik siangmu

aku ingin menjadi yang terasa
pada yang tak teraba
menjadi dekat
pada yang tak terlihat
menjadi ruang kosong
pada tempat-tempat singgahmu
menjadi tiap hela
pada tarikan nafasmu
menjadi denyut nadi
pada aliran darahmu
menjadi tiap detak
di degup jantungmu
mengertilah...

Selasa, Februari 17, 2009

Bomoh Oh Bomoh

Minda: Apa kelebihan bomoh?
Oleh Soraya Jamal


MASIH ingat lagi kisah bomoh tempatan yang penipuannya dibongkar penyelidik sebuah stesen televisyen Korea?

Bomoh yang menggunakan status ‘ustaz’ itu mendakwa boleh menyerap racun dalam badan pesakit dengan hanya menggunakan telur serta rawatan cas elektrik.

Ternyata telur yang digunakan bomoh berkenaan sebenarnya sudah menjalani beberapa kaedah saintifik yang mengubah isi kandungannya. Peralatan yang digunakan untuk rawatan cas elektrik pula sudah diubah suai.

Selain penipuan sedemikian, sudah berapa kali juga kita membaca di dada akhbar kes bomoh yang didakwa mencabul atau merogol pesakitnya.

Terbaru pada minggu lalu, gara-gara ingin membuang sial, 19 orang menjadi mangsa penipuan bomoh palsu yang membabitkan kerugian mencecah RM480,000.

Pun begitu, masih ramai terus-terusan mencari bomoh. Ibaratnya masyarakat Asia dan bomoh tidak boleh dipisahkan.

Mencari orang atau barang yang hilang? Ingin menjadi cantik dan disukai? Menghidapi penyakit, terutama penyakit misteri?

Pendek kata, tidak ada masalah yang tidak boleh diselesaikan bomoh.

Kerana itu masih ramai yang menggunakan khidmat mereka meskipun pelbagai cerita negatif mengenai bomoh didedahkan.

Seolah-olah cerita mengenai sesetengah bomoh yang bertindak liar sehingga melanggar batas kemanusiaan dan kesopanan itu tidak meninggalkan sebarang rasa cuak.

Zura Basri, 26, berkata ibunya mempercayai bomoh kerana daripada kecil lagi dia dibesarkan dengan kepercayaan sebegitu.

“Zaman dulu bukan senang nak jumpa doktor. Sakit demam jumpa bomoh. Anak degil tidak mahu mendengar kata pun jumpa bomoh minta ditawarkan. Lambat bernikah, mandi bunga untuk membuang sial pun guna bomoh.

“Malah pernah juga ibu beri saya rantai tali hitam yang loketnya berbalut kain kuning untuk keselamatan diri. Sebab ingin tahu saya buka gulungan kain itu dan mendapati ada ayat-ayat al-Quran di dalamnya,” katanya.

Katanya, kepercayaan itu sudah sebati dalam masyarakat kerana diamalkan sepanjang generasi.

“Sekarang apabila kehidupan semakin moden, bomoh pun makin berkurangan, kebergantungan terhadap bomoh pun kuranglah. Tapi kami adik-beradik faham, ibu lakukan semuanya untuk kebaikan kami,” katanya.

Seorang bomoh yang hanya ingin dikenali sebagai Zul, lewat 30-an, berkata kebanyakan yang datang meminta bantuannya terdiri daripada mereka berpendidikan tinggi dan ada yang membesar di luar negara dengan mentaliti moden.

Malah, Zul sendiri bertugas sebagai eksekutif kanan sebuah syarikat swasta di ibu kota dan menyedari kemampuannya kira-kira 10 tahun lalu.

“Tanggapan bahawa hanya orang tua atau kolot yang meyakini kemampuan bomoh adalah salah sebab semua manusia tak kira latar belakang mempunyai keinginan,” katanya.

Zul keberatan mengulas mengenai bagaimana beliau mendapat ilmu mengubati penyakit itu dan berkata beliau hanya mengubat mereka yang benar-benar tiada pilihan lain.

Katanya, sesiapa boleh mengaku mampu mengubati penyakit atau mempunyai kebolehan istimewa, terutama yang pandai bermuslihat.

Tetapi dalam masa yang sama, ada juga yang benar-benar memiliki kebolehan merawat dan mengubat orang sakit.

Beliau berkata, bagi mereka yang benar-benar berkebolehan, perkataan bomoh seakan membawa konotasi yang agak negatif kerana itu ramai lebih senang digelar pengamal perubatan tradisional atau alternatif.

“Masyarakat jangan percaya membabi buta. Kalau kurang ilmu memang senang ditipu. Jangan tamak juga. Saya akui ramai terlalu meletakkan kepercayaan kepada bomoh kerana terdesak atau terlalu menginginkan sesuatu,” katanya.

Bagi Farina Jamal, 27, cukuplah sekali pengalamannya berdepan dengan pelbagai jenis bomoh.

Beliau berpendapat ramai mempercayai bomoh kerana mereka memberitahu apa mahu didengar.

Selain itu, tumpuan dialihkan kepada bomoh yang dijadikan sebagai sandaran apabila sains tidak dapat menjelaskan sesuatu perkara.

Katanya, lebih ‘senang’ untuk mempercayai yang pesakit disampuk hantu daripada menghidapi barah otak.

“Ketika bapa meninggal beberapa tahun lalu, adik saya sakit teruk tanpa diketahui penyebabnya. Sakit yang aneh-aneh, kadang-kadang hingga histeria.

“Maka saudara-mara mengusung dia ke sana ke mari berjumpa bomoh. Sampai dari luar negara. Beribu-ribu ringgit dihabiskan. Tapi tak juga pulih,” katanya.

Sebagai usaha terakhir, keluarga Farina membawa adiknya berjumpa pakar psikiatri.

Di situ Farina dan keluarga difahamkan kerana adiknya masih kecil, dia tidak tahu bagaimana untuk melepaskan tekanan. Maka tekanan emosi dilepaskan melalui kesakitan fizikal. Selepas beberapa sesi adiknya pulih dan kembali seperti sediakala.

“Memang tidak dinafikan kewujudan syaitan dan perkara mistik, tetapi bagi saya penyakit seperti banyak perkara lain adalah ‘mind over matters’ (kekuatan fikiran),” katanya.

Pensyarah di Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Mohd Helmi Abd Rahim, berkata seperti ketua kultus (cult leader), bomoh selalunya ada kelebihan untuk meyakinkan dan pujukan.

Lazimnya juga, bomoh dikenali melalui testimonial daripada mulut ke mulut dan memiliki kepakaran khas seperti mengubati penyakit misteri, mencari barang, ilmu penunduk, melariskan perniagaan dan sebagainya.

“Kadangkala, dengan keizinan Tuhan, ia menjadi. Kadang-kadang sesuatu perkara memang nyata, tetapi kerana taksub, seseorang itu percaya atau yakin ia adalah dengan bantuan bomoh itu,” katanya.

Bomoh palsu mudah menipu kerana ‘pengetahuan khas’ yang dimiliki membuatkan mereka mempunyai autoriti ke atas pesakit yang takut melanggar pantang, misalnya.

“Orang yang terdesak akan jumpa sesiapa sahaja yang boleh menjanjikan sesuatu yang mereka perlukan,” katanya.

Sama ada berkesan atau tidak rawatan bomoh sebenarnya bergantung kepada individu untuk mempercayai.

Tetapi janganlah terlalu taksub hingga membelakangkan agama dan kewarasan yang akhirnya kita sendiri yang menggigit jari. - Bernama

Source: Metro Online



Nota: try lah cari nama saya di dalam artikel ini. :p
Sila take note juga name penulis. Ngehehehe. Nice one, Cik Sor!

Encik Butang

Was supposed to watch Slumdog Millionaire with Along last nite, tapi gagal...

Tapi tak mengapa, coz we end up watching Kisah Aneh Si Benjamin Butang instead!

And Lynn, I totally agree with you...

BRAD PITT IS SO HOTTTTTT!!!

*pingsan*

There. Along bear witness how many times I gasped at the perfection of his smile, his hot bod, his grey hairs...hehehe. Alangkah indahnya ciptaan Tuhan.

And...

It was also my first time meeting her,



after a few months of communicating via YM dan blog. Ngehehe. Along, agak2, antara kita berdua, Afgan pilih yang mana? Hahahahaha... (sambil menyanyi2 lagu Kris Dayanti, pilihlah aku jadi pacarmu...yang pasti setia menemanimu....~~) Thanks for the treat, babe!

Jangan serik eh :-D

Isnin, Februari 16, 2009

Rent A Husband!


f: tapi
f: diorg nk buat gath tu ala2 a weekend getaway
f: kena bwk hubby dan sebagainya
f: hahaha
f: mana aku nk cari hubby by dec
f: itupun memula nk taruk oct, nasib baik aku suggest dec, at least tmbh 2 bulan utk carik
p: rent one!
f: *gubrakkkksss* (tersembur air aku minum!)
p: haha. no laa
p: ko jgn ikut advice aku
p: aku br google
f: rent a husband
f: hahaha
p: mane tau in between jumpe prince charming
p: hahahah
p: jgn laa smpai google
f: www.rentahusband.com
f: hahaha
f: tak seperti yg kau fikirkan!
p: haha


Need a husband? Rent one! :p

www.rentahusband.com

hahahhahaha...

Syok nye kawen!

Title sekadar untuk memancing pembaca.


Here's a short video by CST Production on Peon & Zeff's 10th Jan reception. Absolutely love it!

Seperti biasa, muka saya terselit-selit dicelah2 lah kan. Hahaha...tapi takpe sebab saya kelihatan seperti orang, bukan seperti gajah dirimba. Oh, happy.

Back to the video, I love the fact that in that short video, they managed to capture the emotion, the happiness, the gedikness, the fun! Peon dan Zeff sangat comel rasa macam nak ikat mereka berdua pastu taruk kerengga. Eh tak tak...tak elok tu.

And The Mall was in it as well, so sangat noltalgik zaman sekolah pakai baju rasmi kuning keluar ke post office tapi sebenarnya pergi McD makan sundae. (Sekarang tak mkn McD dah. Hehehe)

Sekali lagi, promo...

Klik sini untuk tengok video best itu!

The Nanny

Bagi gitaris Sheila On 7 Eross Chandra, Valentine's Day 14 Februari lalu boleh jadi dianggap hari kelabu.

Bagaimana tidak, saat seluruh personel band asal Jogja itu merayakan Hari Kasih Sayang, dia mengisi hari-harinya tanpa kekasih. Dia mengakui terkadang memang iri melihat rekan-rekannya bersama istri atau pacarnya.

"Iri sih ada. Jadi, saat jalan bareng dan mereka semua bersama pasangan masing-masing, aku kebanyakan jadi pengasuh," ujarnya.

Tanpa pasangan bukan berarti dia tidak merayakan Valentine. Menurut dia, hal tersebut merupakan sesuatu yang positif. Bila di hari lain seseorang belum romantis, di hari itu orang bisa lebih romantis daripada sebelumnya.

Alumnus SMA Muhammadiyah I Jogjakarta itu mengaku tidak akan terburu-buru menikah seperti yang lain. Bagi dia, pernikahan dan cinta bukan sesuatu yang harus dipaksakan.

"Kecuali kalau misalnya ibu saya sudah menyuruh untuk cepat menikah itu lain lagi," tutur pria kelahiran 3 Juli 1979 tersebut.

Mengingat dia belum memiliki pasangan, terkadang personel lainnya sering menjodoh-jodohkannya dengan seorang wanita. Contohnya, Duta yang menjadi vokalis di grup band tersebut. Duta mengaku beberapa kali menjodohkan rekannya itu dengan teman lainnya.

Source: Rileks.Com



Ala kesiannya Eross.

Akan tetapi...

Kenapa Duta tak comblangin aja Eross dengan saya? Kenapa? Kenapa??

p.s: Yayang Eyoss, saya pun hari ni rasa macam jadi pengasuh juga. Kita serupa eh. Asikkk...

Operasi Valkyrie

After reading her entry about how hot Brad Pitt is in Kisah Aneh Si Benjamin Butang, hati saya meronta-ronta bagai dipalu untuk menonton. Terus ajak Cik Soraya dan Cik Sophia pergi.
Akan tetap alangkah kecewanya kami, sesampai ke Alamanda Putrajaya, bila mengetahui mereka tidak menayangkan Kisah Aneh Si Benjamin Butang. Hancurnya hati ku! Kami tekad, akan tetap menonton. Sama ada,
a) Geng
b) Sifu dan Tongga
c) Valkyrie
d) Pink Panther 2

Pilihan kedua kami selepas Kisah Aneh Si Benjamin Butang adalah Geng, akan tetapi sesampainya kami pada jam 3.30 petang, SEMUA tiket menonton filem Geng sudah sold out kecuali tayangan jam 12.30mlm dan 1.30 pagi! Hebat! Saya bangga menjadi anak Malaysia! Betul, betul, betul!!!

Sifu dan Tongga serta Pink Panther 2 dikritik sebagai filem sampah maka nafsu langsung tidak diruntun untuk menonton. Valkyrie...not quite a fan of Tom Cruise, nor war movies but...okay lah, kami sepakat memilih itu.

We were not dissappointed, at all. It was one heck of a cool movie!

Based on actual events, a plot to assassinate Hitler is unfurled during the height of WWII. Encik Header Maker, I think you'll like this! Oh, and thanks for the lovely new header!

p/s: jatuh chenta with the mejar askar wataniah in this movie. hahaha...thomas kretschmann, ich liebe dich!

Ahad, Februari 15, 2009

Heart and Soul



A special heart,
From the very start.
Like a work of art,
I set apart.

A precious soul,
Creators goal.
Like a birthday smile,
Please last awhile.

Your heart and soul,
Like a sacred scroll.
Warms my heart,
When we’re apart.


Happy birthday, yayang.

I will always be by ur side, walaupun banyak rintangan (seperti Fatma, Wieza, Raudha, Najmin, Azie, Seri dan sebagainya) datang mengganggu.



p/s: harap maaf andai entry ini menyebabkan kekejangan otot atau perubahan suhu badan secara mendadak. Hahahahaha...

Jumaat, Februari 13, 2009

BALANCE SHEET OF LIFE


Our Birth is our Opening Balance!
Our Death is our Closing Balance!
Our Prejudiced Views are our Liabilities
Our Creative Ideas are our Assets

Heart is our Current Asset
Soul is our Fixed Asset
Brain is our Fixed Deposit
Thinking is our Current Account

Achievements are our Capital
Character & Morals, our Stock-in-Trade
Friends are our General Reserves
Values & Behavior are our Goodwill
Patience is our Interest Earned
Love is our Dividend
Children are our Bonus Issues
Education is Brands / Patents

Knowledge is our Investment
Experience is our Premium Account
The Aim is to Tally the Balance Sheet Accurately.
The Goal is to get the Best Presented Accounts Award.

Some very Good and Very bad things ....
The most destructive habit....... ......... .........Worry
The greatest Joy......... ......... ......... .......Giving
The greatest loss.......Loss of self-respect

The most satisfying work........ .. .......Helping others
The ugliest personality trait....... ........Selfishness
The most endangered species..... ....Dedicated leaders
Our greatest natural resource.... .......... ...Our youth

The greatest 'shot in the arm'........ ....Encouragement
The greatest problem to overcome.... .......... ......Fear
The most effective sleeping pill....... Peace of mind
The most crippling failure disease..... ..........Excuses

The most powerful force in life........ ........... ...Love
The most dangerous act....... ..A gossip
The world's most incredible computer.... ....The brain
The worst thing to be without..... ......... ..... Hope

The deadliest weapon...... ......... ........The tongue
The two most power-filled words....... ......... 'I Can'
The greatest asset....... . .......... ......... ......Faith
The most worthless emotion.... ......... ....Self- pity

The most beautiful attire...... ......... ...........SMILE!
The most prized possession.. ......... ........Integrity
The most powerful channel of communication. ......Prayer
The most contagious spirit...... .......... ......Enthusiasm

Life ends; when you stop Dreaming,
Hope ends; when you stop Believing,
Love ends; when you stop Caring,
And Friendship ends; when you stop Sharing...!!!



Note: Arghhh...account tak balance2 lagi!

Bangsenak!

Bangsenak updated his blog!

it's http://bangsenak.blogspot.com/ ye teman-teman?

(For some reason, it's not automatically updated on my bloglists, why huh?)

Nota kaki kiri: Bang Senak, keji ah entry kamu.

Nota kaki kanan: To those who are wondering who Bang Senak is, he is closer to you than you think *wink, wink*

Khamis, Februari 12, 2009

Tapi kenyataan, aku bukan siapa-siapa...

I remember not so long ago I answered a tag yang antara lain soalannya, 'what song would you want to sing to your partner?'

Saya nak nyanyikan lagu ini:

Andai aku Pasha Ungu
semua wanita kan memburuku
Bila aku Ariel Peterpan
kau yakin ngefans karena gua keren

Haa haa haaa… Haa haa haaa…

Sexy badannya.. Mulan Jameela
cantiknya dia seperti aku
Giring Nidji sahabat aku
dekat denganku.. dialah aku..

Tapi kenyataan aku bukan siapa-siapa
kuingin engkau mencintaiku apa adanya

Ku bukan superstar kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Haa haa haaa… Haa haa haaa…

Andai ku Letto wis pasti aku wong jowo
Tapi kenyataan aku bukan siapa-siapa
kuingin engkau mencintaiku apa adanya

Ku bukan superstar kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Kata orang ku mirip Glenn Fredly
suara merdu, wanita jatuh hati
Namun semua itu hanya mimpi bagimu woohoo~

Jadi… semua itu hanya mimpi?
Ya iya laah… masya ya iya dong
duren aja dibelah bukan dibedong

Ku bukan superstar kaya dan terkenal
Ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai

Kamu bukan super, kamu bukan setar
Kalo digabungin kamu bukan supersetarr..
Ku bukan bangsawan, ku bukan priyayi
Ku hanyalah orang yang ingin dicintai
Haa haa haaa… Haa haa haaa…


PERFECT!

Taiping


Taiping is a town located in Perak, Malaysia, with a population of 191,104 (in 2007), and holds the rank as second largest town in Perak after Ipoh, the state capital. Taiping took over the from Kuala Kangsar as the state capital from 1876 to 1937, but was then replaced by Ipoh. Its development has been slowed down after the replacement, but in recent years the town has begun developing rapidly again.

Taiping also receives some limelight as the wettest town in Peninsular Malaysia. The average annual rainfall is about 4,000mm in Taiping while the peninsula’s average is 2,000mm – 2,500mm. Its unusual rainfall has also blessed its Lake Gardens with a fertile and splendid collection of flora and century-old rain trees.

The area developed quickly in the 19th century when tin was discovered. The mines attracted large numbers of settlers, particularly Chinese. Feuds began between the different groups of Chinese immigrants became so bitter that, in the early 1870s, the British intervened and assumed control of the town. Taiping was the town center for the districts of Larut, Matang and Selama in Perak. Before 1937, Taiping was the capital of the state of Perak and was the center of a long drawn out war resulting in a change of rulership for the state. Taiping used to be known as Klian Pauh - Klian means mine and Pauh is a type of small-sized mango. Before the arrival of the British, the district (known in its earlier days as the The Larut Settlement) was governed by the Minister of Larut, Dato' Long Jaafar (and later by his son Ngah Ibrahim) who was empowered by the Sultan of Perak at that time, to govern that territory.

Long Jaafar has been historically credited with the discovery of tin in Larut in 1848. According to legend, Long Jaafar had an elephant named Larut and he used to take this elephant with him when journeying between Bukit Gantang and Lubok Merbau. One day the elephant went missing and when the elephant was eventually found three days later Long Jaafar noticed tin ore embedded in the mud that was on the elephant's legs. It is said that this is how Larut got its name. Eventually in 1850, Larut district was bestowed on Long Jaafar by Raja Muda Ngah Ali and the Chiefs of Perak, Temenggong, Panglima Bukit Gantang, Panglima Kinta, Syahbandar and Seri Adika Raja.



Note: Rasa macam nak balik kampung.

The F Word

Rules:
It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag ten people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real...nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.


1. What is your name : Farina

2. A four Letter Word : Food

3. A boy's Name : Farhan (hahaha...my younger brother who often reads this, oi oi!)

4. A girl's Name : Ferwima :-D

5. An occupation : Fashion designer

6. A color : Fuchsia

7. Something you'll wear : Frock

9. A food : Fettucine

10. Something found in the bathroom : Foam

11. A place : France

12. A reason for being late : Fever

13. Something you'd shout : F**k!

14. A movie title : Finding Nemo

15. Something you drink : Fanta

16. A musical group : F4

17. An animal : Flying Fox

18. A street name : Federal Highway

19. A type of car : Ferrari

20. The title of a song : Fiona

Tagged by Sor. again. :-)

1. WERE YOU NAMED AFTER ANYONE?
Not that I am aware of.

2. WHEN WAS THE LAST TIME YOU CRY?
Last 2 days.

3. DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING?
I like. It looks like Arwah Abah's writing, even Mak says so.

4. WHAT IS YOUR FAVOURITE LUNCH MEAL?
Nasi Ayam Pak Mal in Sect 11 or nasi with patin masak lemak cili api kat Sri TTDI. Nyams!

5. DO YOU HAVE KIDS?
no

6. IF YOU WERE ANOTHER PERSON WOULD YOU BE FRIENDS WITH YOU?
Definitely (if i were another person and I am a guy, I'd marry myself!)

7. DO YOU USE SARCASM?
occasionally

8. DO YOU STILL HAVE YOUR TONSILS?
yes

9. WOULD YOU BUNGEE JUMP?
would love too.

10. WHAT IS YOUR FAVOURITE CEREAL?
cornflakes

11. DO YOU UNTIE YOUR SHOES WHEN YOU TAKE THEM OFF?
no

12. WHAT IS YOUR FAVOURITE ICE CREAM?
vanilla

13. WHAT IS THE FIRST THING YOU NOTICE ABOUT PEOPLE?
air muka...their vibes --->saya setuju, Cik Sor!

14. RED OR PINK?
red

15. WHAT IS YOUR LEAST FAVOURITE THING ABOUT YOURSELF?
my mood swings

16. WHO DO YOU MISS THE MOST?
Arwah Abah

17. DO YOU WANT EVERYONE TO COMPLETE THIS LIST?
yeah, why not

18. WHAT COLOUR OF PANTS AND SHOES ARE YOU WEARING?
dark blue pants, brown chequered Kappa shoes (ye, memang tak matching)

19. WHAT ARE YOU LISTENING TO RIGHT NOW?
Cinta Ini Membunuhku - D'Masiv. Hehehe...

20. IF YOU WERE A CRAYON, WHAT COLOUR WOULD YOU BE?
fuchsia

21. FAVOURITE SMELLS?
cinnamon buns, smell of grass after the rain, babies

22. WHO WAS THE LAST PERSON YOU TALKED TO ON THE PHONE?
my bro

23. DO YOU LIKE THE PERSON WHO SENT THIS TO YOU?
yes, sor, I love u. hahaha...

24. FAVOURITE SPORTS TO WATCH?
Football. Especially Italian teams! Wooohoooo...why lah the other football teams don't take cue from them and wear those tight body hugging aerodynamic jerseys!

25. HAIR COLOUR?
Black

26. EYE COLOUR
dark brown.

27. DO YOU WEAR CONTACTS?
Nope. Occasionally I do, saja gedik2 nak pakai colored lenses

28 FAVOURITE FOOD?
my mom's cooking

29. SCARY MOVIES OR HAPPY ENDINGS?
both

30. LAST MOVIE YOU WATCHED?
cinlok

31. WHAT COLOUR OF SHIRT ARE YOU WEARING?
green

32. SUMMER OR WINTER?
summer

33. HUGS OR KISSES?
Both please

34. FAVOURITE DESSERT?
cream caramel, a&w waffles, pulut durian...(the list goes on and on and on)

35. MOST LIKELY TO RESPOND?
to what?

36. LEAST LIKELY TO RESPOND?
to what?

37.WHAT BOOK ARE YOU READING?
Pet Sematery by Stephen King

38. WHAT IS ON YOUR MOUSE PAD?
the mouse

39. WHAT DID YOU WATCH ON TV LAST NIGHT?
yup, just to catch the news.

40. FAVOURITE SOUND(S)?
prayers

41. ROLLING STONES OR BEATLES?
The Beatles

42. WHERE IS THE FURTHEST YOU HAVE BEEN FROM HOME?
Europe

43. DO YOU HAVE A SPECIAL TALENT?
define special? :-)

44. WHERE WERE YOU BORN?
KL

45. WHOSE ANSWERS ARE YOU LOOKING FORWARD TO GETTING BACK?
Shamam! Zeti! Yuhanis! Yatt! Farah Norlaily! Azieazam! Syu Hidayah! Fatma Khatib! Cristian Sugiono! Dian Sastro! Rizky Hanggono!

Sekian terima kasih.

Rabu, Februari 11, 2009

Random (lagi)

1. Rasa macam dah lama tak give a proper update, I think header maker is dissappointed with that dan dia tak nak kasi header baru lagi until I give him what he wants. Yeah, he can be an annoying big bully sometimes. (eh, most of the times!)

2. Perak political turmoil. I've been following this macam menonton cerita bersiri. It's far, far more interesting tho'. Those 2 assemblymen yang menganggap pelacur sebagai sedekah, and the lady yang katanya merajuk sebab tak dapat camry? And the other one, the one who jumped then jumped again. And Karpal. Prof Razak Mohaideen, shut up, watch, and learn.
(tiba-tiba terasa rindu nak balik kampung.)

3.
KUALA LUMPUR: - The controversy over a plan by budget airline AirAsia to build its own airport is exposing a major problem that ails corporate Malaysia - how the dominance of state-controlled agencies often stifles entrepreneurship.
The wrangling also highlights the government's inability to rein in poor- performing public enterprises and pursue policies to maximise the use of resources, economists and bankers say.
Unless the government moves quickly to resolve the public feuding between state-controlled airport operator Malaysia Airports Bhd (MAB) and AirAsia, it could undermine the country's tourism sector.

Read more


and then...


Malaysia's government has rejected an ambitious proposal by budget carrier AirAsia to build a $US460 million ($A705.63 million) airport outside the capital, a top government official said.


Capitalism or Corruption?
(kita juga yang untung beli tiket flight murah. RM70 return ticket to Jakarta! Crazy.)

4. Sesi curhat sama Om Duta yang sedang makan roti canai di warung acheh katanya, last nite, however short, membuatkan saya tersenyum senang. Hehehe. Bapak2 banget lho itu anak! (cairrr...)

5. Loving this song, Dewi by Alexa (thanks to Bu Aie who insisted I buy their CD!)

Ku tanamkan hatiku tumbuh bersamamu
Tak ‘kan ku petik hingga akhir masa hidupku

Dengarlah kau dengar
Selama bumi berputar
Ku tetap milikmu

Dewi bukalah ke dua matamu
Pandanglah ruang di hatiku
Dewi berikan nafasmu untukku
Agar ku hidup bersamamu.. bersamamu terus bersamamu

Jiwang.


5. Officemates saya dah jatuh cinta kepada kicap ABC. Makan nasi putih panas dengan kicap sahaja pun cukup. Oh, saya lapar. Bye.

Twenty Five


Tagged by so many people dah tak ingat dah siapa.

Rules: Once you’ve been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tagged you, it’s because I want to know more about you!

1. i love my family.

2. i have a book-wrapping fetish. Dulu masa di uni, my friends would even pile up their books for me to wrap. hahaha...these days, if ppl lend me a book, I would ask permission to wrap it. Hahaha. Saya suka tengok buku yang perfectly wrapped!

3. berkait dengan Note 2, I love reading. Bagi surat khabar pembungkus nasi lemak pun saya baca juga.

4. orang selalu ingat saya friendly dan confident. Truth is saya pemalu and offen have issues with my self esteem. Seriously. So I just smile a lot, laugh a lot sebab nampak macam konpiden abis la konon. haha...

5. I do have lots of friends and acquaintances. But only a small number of real close friends and I think, you know who you are.

6. Saya tak tahan bila orang baik sangat, sweet sangat dengan saya. Rasa macam, eh ni kau being sarcastic ke ada benda yang kau nak nih dari aku? Rasa macam kena diabetes pun ada!

7. FANS BERAT SHEILAON7!!!

8. was such a tomboy growing up. Boycut hair, boylike walk, and I hated using make up! It was only when I was 15, that a senior in school, (Kak Liza Sri Redzeki, i owe you!) dared me to keep my hair long. Lepas tu gradually jadi perempuan sejati. (sejati lah sangat...) Dan sangat banyak koleksi make up sampai jadi mak andam!

9. oh, saya full time accountant kira gula, part time mengandam. Saya suka mengandam coz I love being at weddings!

10. I love cats but i am allergic to them.

11. i love the color red. my car's red, and so is my laptop. Red bag, red shoes...kata orang, merah itu berani dan sexy

12. saya garang pada adik2, but I know they know I love them. They are the best bunch of siblings that anyone could possibly ask for! Dan saya suka buli mereka! (Ayan, wave! wave! Kirim salam Irfan!)

13. i love driving. I find it very therapeutic. And I consider myself seorang pemandu berhemah. Eceh.

14. Tak suka orang bermuka-muka. There's this one person in particular right now yang aku rasa nak je lempang-lempang. Kalau berani sangat, kalau tak puas hati sangat, cakap depan-depan la. Eh tapi sorry, tengok muka kau pun aku jijik! Tolong lah muhasabah diri, kaji sikit kenapa semua orang cannot tahan dengan perangai kau!

Dan kamu benar, Shamam.
"Never wrestle with a pig.
If you do, you'll both get filthy. But the difference is the pig will love it."

(wah emonya aku)

15. I love being around kids.

16. Suka sastera, seni & muzik serta melancong

17. Saya suka Meteor Garden! hahahaha. I can even sing F4 songs, walaupun tak faham dan tak pandai cakap bahasa Mandarin. Oh Dau Ming Si!

(Cu, this one is for you. :-D)

18. Apendiks saya dah dibuang, when I was 17.

19. I find Indonesian (especially Javanese) and French accent are oh-so-sexy! (which prolly explains why I can speak both language, walaupun tak fluent)

20. I forgive quite easily, but I seldom forget.

21. I've always wanted to learn martial arts.

22. Would love a garden wedding.

23. Tak berminat dengan lelaki shallow, vain, selfish dan pendek akal. Oh, and yang tak ada sense of humor, and can't even laugh at themselves. Turn off sunggoh lelaki begini.

24. Saya tak ada katil.

25. Saya tak suka jawab tag. hahaha.

Selasa, Februari 10, 2009

Monolog dengan diri


Hey girl,

Listen up.

No one cares, really.

So why don't you take a cue from them and sadar yang kamu itu ngak penting banget!

Sheesh. Plis deh.


p/s: suddenly idea buat kerja gila dengan Naemah seems very inviting.

Sabtu, Februari 07, 2009

Drupadi




Film Drupadi juga mempertemukan kembali dua bintang papan atas yang telah sekian lama absen dari dunia seni peran Dian Sastrowardoyo (Drupadi) dan Nicholas Saputra (Arjuna). Di film ini pula, keterlibatan Dian tidak sebatas sebagai pemain belaka. Bersama Mira Lesmana dan Wisnu Darmawan, Dian juga bertindak sebagai produser yang ikut membidani lahirnya film ini.

Source: Dian's blog



OMG!

*salivating*

jadi nggak sabar nihhh mau nonton!

Candid camera

Ini adalah bahan bukti kemencapuban saya diwedding Peon and Zeff.
(capub: kata pendek dari 'mencari publisiti')


Tak sia-sia I duduk kat situ! Lokasi yang sangat menguntungkan! Hahaha...
I love this pic!

Making the speech. I think it was obvious I was dead nervous. But wut-the-heck kenapa mulut aku nampak macam mulut burung?? Aiyak. (wish I had worn fake eyelashes supaya gambar sisi begini akan nampak bulu mata macam 'omg-ini bulu mata ke bulu kuda??' hahaha...)


Nota: gambar tambahan, wedding Irda. Can you see, itu aku yang menyambut jambangan bunga tangan Irda? Wahahaha...semangat.
Kata orang, whoever caught the bouquet, her turn will be next. Berapa tahun berlalu dah ni. Nan adoooo! ;p

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...