Rabu, Februari 04, 2009

Anis Nadia

Woke up early this morning to the sound of my hp notifying a text message received. Cuak, it's too early to be considered a decent time to start receiving sms. Could be an emergency or something.

The text message reads,
"Ladies, i don't know either my water bag pecah or me just wetting my
pants...aku dah on the way pg hospital nk verify..walau apa pun,aku minta ampun
maaf dr hujung rambut smpi hujung kaki..doakan perjuangan aku nk melahir satu
nyawa berjaya..."

Wah emo sangat. Terus tak jadi nak sambung tidur.

This coming from the woman who shared so much laughter and tears with me waktu di Uni, yang selalu ikut je idea saya dan Faie ponteng kelas, yang temani saya graduate sama-sama, yang pernah kongsi 25sen sorang beli teh ais sebab dah tak ada duit, yang together with Aida, Faie and myself, adalah AFFA, kumpulan 4 orang pelajar Uniten misunderstood yang lecturer kadang ingat2 lupa sebab kitorg byk ponteng kelas (tapi cemerlang, tu yang tak tahan tuh), yang paling selalu kena buli dan kena gelak (eh tapi tak tahan, she says the darnest things!), yang suka duduk kat atas sinki picit jerawat, yang kadang-kadang cakap telefon bergayut tepi tingkap macam monyet, yang bagi kepercayaan kepada saya untuk buat pelamin dia dan membuatkan saya pun bergayut macam monyet sebab nak pasangkan lampu dan sebagainya, yang saya sayang dan dah anggap macam saudara saya sendiri...

Dah nak jadi ibu.

Somehow, rasa macam surreal.

Saya doakan semuanya selamat, Anisku sayang.

adeh, nanti saya kena jadi nanny? naseb. hahahaha


Wedding Faie. Dari kiri, Anis, Faie, Aida, Si Cantik


Holiday di Langkawi, tak ingat dah bila. Semasa Si Cantik masih Si Comel

4 ulasan:

papaIndah berkata...

quote

"Ladies, i don't know either my water bag pecah or me just wetting my
pants...aku dah on the way pg hospital nk verify..walau apa pun,aku minta ampun
maaf dr hujung rambut smpi hujung kaki..doakan perjuangan aku nk melahir satu
nyawa berjawa..."

end quote

you sure? got jawa DNA?

f a r i n a berkata...

hahahaha...thank God for your eagle eyes! (or is it evil eyes?)

hahaha...jawa got jiwa, beb.

shamamia berkata...

jawa jawa ni sensitip! haha

Ernie Khairina berkata...

adeh..kejap nak menyelit sini..

aku teringat zaman aku suka menumpang korang!

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...