Rabu, Mac 11, 2009

Ada Apa Dengan Batam? (Part 2)

28th Feb 2009
Pagi yang menakjubkan!



Pacific Palace Hotel yang berbentuk dan berkonsep seperti a cruise ship. Cool!



Bangun setelah tertidur pulas, mandi2, santai-santai, langsung ke venue which is Stadium Tumenggung Abdul Jamal tengok anak2 soundcheck. Kena gelak dengan Duta dkk sebab duduk bersempit2 dalam kereta, dah la size badan bukan kecik-kecik. Hahaha. Kat belakang, myself, June, Naem and Dila. But at the end of the trip, kitorg dah terbiasa sangat duduk berhimpit-himpit, kat sofa pun nak dok berhimpit, tidur pun nak berhimpit...bak kata Bob Af, Mesra~~~ :p



Dari situ, ke BCS. Anak-anak makan rupanya, kitorg pun duduk juga mengunyah (padahal kenyang lagi sarapan Pop Mie. hehehe) After lunch, ada brief Meet & Greet session di BCS, with bocah2 yang td paginya masuk lomba melukis.


Then, back to hotel, we still have a few hours to spare, so off we go playing tourist again. Sesuai sangat time jumpa Duta di lobby, dia tanya, "ni kenapa ni, siapa ni, turis yah?" lalu saya jawab dengan pandangan aneh, "errkkk...emang kita kenal?" Hahaha...telah dia anugerahkan dengan satu flying kick.

This time, rombongan Cik Kiah ke Coastarina!
A friend constantly nagged to me to visit this place. Fearing he might knock me senseless if I fail to do so, dan sebab the previous nite usha pakai teropong dari hotel nampak macam lawa jek, so we went.

Dan terhasil lah gambar-gambar turis begini!



We even got on the Ferris Wheel then I got so bored kerana
a) it's too slow for my liking, and the weather's scorching hot!!!
b) they got Irwansyah's Camelia playing on repeat dipasang sekuat hati. Nitemare.
so I did some pole dancing. Hahaha...Ismail(bukan nama sebenar), aku tau kamu sedang geleng-geleng kepala tanda setuju).


Eceh. Rina konon.



We then had dinner here, makan bakso! Is it just me or things in Batam are like, expensive? Semangkuk bakso is like, rp12k or equivalent to rm4. Kat KL murah lagi. Tapi tak mengapalah, janji hati kenyang, perut senang. Eh terbalik! But you know what I mean.

Balik hotel, mandi solat siap-siap untuk ke konsert...but that deserves another entry!

To be continued...

Tiada ulasan:

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...