Khamis, Mac 12, 2009

Ada Apa Dengan Batam - Part 3, The Concert

Setiap kali nak start writing part 3 je, terus gelak giggle-giggle macam budak 17 tahun (adek beradek saya tentu tahu mengapa angka 17 yang saya pilih. huhuhu *nanges pilu*) baru belajar nak bercinta (walaupun, hakikatnya, kanak-kanak zaman sekarang umur 5 tahun dah pandai-pandai. Mungkin seperti yang telah dikupas disini, itu adalah kesan budak-budak main dengan Barbie yang ada boipren bernama Ken) Haish, parah.

Izinkan saya memulakan cerita saya dari saat I called Bri and Eross picked it up and I hyperventilated dan reaksi luar kawalan adalah terus menutup muka dengan tangan. Malu. Dan sangatlah tidak relevan kan, perbuatan menutup muka itu kerana hakikatnya kami bukan bervideo call dan saya bisa saja menutup muka saya dengan kelambu, tikar buruk, atau bantal busuk...ataupun berpakaian ala matador lembu, penari eksotik (wah wah) atau pun mata-mata gelap hatta tidak berpakaian sekalipun, dia tetap tidak akan tahu.

We were told to get ready by 7.30, concert was supposed to start at 8.30, but the weather was so bad, hujan lebat kilat sabung menyabung guruh berdentum di langit, maka konser tertunda, jam 9 baru gerak dari hotel, jam 9.30 barulah Sheilaon7 took over the stage. Sebelum Sheila tampil, acara dimeriahkan oleh penampilan lima finalis festival band Honda Absolute Revo antara lain Youngest Band, Merapi Band, Oxygen Band, Biscuit Band dan Cappucino Band. Dan, akhirnya terpilih Merapi Band sebagai juara pertama.

Naem suka kat anggota band yang menang tempat ketiga, haha...tapi tatau band mana satu! But I must say, memang cute sunggoh pilihan Naem. Again, he looks like Andy (orang Batam banyak muka macam Andy ke??)

Backstage sementara menunggu show mula, sangat penuh dengan orang, coz the tent was small, dengan 5 band finalis tu lagi, sanak saudara, rakan taulan, serta kami-kami yang menyebok, it was packed!


Eross and Ferry chilled with us, main game on Tini's phone, Eross tunjuk handphone baru dia (ehem...Blackberry BOLD)


then he was ushered to the stage. Bb Bold masih ditanganku, maka bertanyalah saya kepada sang empunya, ini sama aku ya?



Sang Empunya BB Bold: Iya, titip ya.
(bunyi biola memainkan lagu cinta remaja)


They sang 11 songs that nite, antaranya (yang masih saya ingat) J.A.P, Arah, Mudah Saja, Terima Kasih Bijaksana, Betapa, Sahabat Sejati, Dan, Yang Terlewatkan dan Pemuja Rahasia.

Hujan masih membasahi bumi, so first we tried our MacGyver skills and turned our Sheilaon7 banner menjadi khemah. It Worked!...for like, 5 minutes. Lepas tu semua orang drenched. Mas Bary came, took a look at us, kesian agaknya tengok muka seposen kami (I even tried my Puss in Boots expression, which, prolly look more like Shrek), buka raincoat yang dia pakai, and gave us to us. Yeayyy! Makasihhhhh! Lihatlah wajah2 kegirangan berlindung di sebalik baju hujan Mas Bary, our hero (auwwwww...)




The concert was awesome!!!





For more photos and stories about the concert, please visit http://www.sheilagankmalaysia.com/

After the concert, when back to the hotel coz the boys wanted to change into something dry, then off to a Bakmi Jawa place with Duta's relatives. Had mi goreng. Then one of Duta's cousins kot, ordered Wedang Ronde and suruh Tini rasa. Eross dok gelak2. Last-last saya yang habiskan (sambil tertanya-tanya di dalam hati, adakah Eross impressed? Hahaha) Ye Ull, nak keluarkan angin. Selepas 3 hari pun saya masih burping-burping lagi. Sangat power.

Dinner was on Duta, walaupun dia sempat suruh bayar dengan cara pergi ke rumah sepupunya dan mencuci pinggan mangkok (ketahuilah, saya rela...) then back to the hotel.


Tidur.

1st March 2009
Woke up. Mandi. Solat. Packing. Had breakfast. Check out. Took the 9.30 ferry back to JB. Arrived jam 12 waktu tempatan. Lunch at Naem's place. Pukul 2 bergerak pulang ke KL. Sampai rumah 7.30 malam. Soraya dah menunggu. Ganti baju, naik kereta Soraya...

Dan langsung ke konsert M.Nasir.

But that's a different story altogether. :-)

3 ulasan:

naemah berkata...

satu gmbr kita tertinggal...
foto2 dlm mobil dgn posisi yg sama
hahahaha

trexcic berkata...

jeles bangat dong sama kak farina nie!!!

Duta so cute!

hajar kasri berkata...

(we put aside the SO7 story first k) ko minat F4 ngok? hahahaha!! omg, i was too. tp 'was' la.. ;p

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...