Selasa, Mac 17, 2009

Jalan-Jalan Terus

A friend of mine said, this blog should be renamed, instead of 'Jalan Terus', to 'Jalan-Jalan Terus', because he said I do little else but that.

Back in school, Puan Halimah, my form 5 English teacher even wrote in my journal, that I should be a travel guide or an ambassador or something like that. Sebab masa tu pun dah suka sangat berangan-angan to travel places.

Mostly orang kata, banyak duit kau, asyik berjalan je?

Diorang tak tengok saya buat macam-macam nak kumpul duit to travel. Jual kuih, jual kek, jual barangan terpakai, jual tudung...tinggal diri je yang belum tergadai. (dan insyaAllah, nggak akan pernah.) Bak kata pepatah, "dimana ada kemahuan, disitu ada jalan". Eceh. Cikgu Meor mesti bangga. Haha, mesti nak sebut nama dia juga, sebab nanti dia kecil hati saya sebut nama cikgu Bahasa Inggeris sahaja. Cikgu Meor adalah cikgu Bahasa Melayu yang best. He gave me a nick name back then, "Kurma". Saya suka assume dia panggil saya 'Kurma' sebab saya pintar, bukan sebab kulit saya kecut.

And so, saya nak berjalan lagi. Next week, Perth. Encik Header Maker has picked up the vibes when he designed the current header. (Btw, kalau tengok the original pic ada Hugh Jackman yang oh-my-God sangat hot) He gave me a new one last nite, Perth-themed too, cun gila babeng so that will be up real soon. Thanks Header Maker!


Saya tak sabar nak posing dengan Kangaroo!


Meanwhile, kehangatan nak ke Jogja juga makin terasa. Lebih sebulan lagi, but there's so many things to do. Booking hotel, booking bas (terpaksa booking bas ye tuan-tuan dan puan-puan, rombongan cik kiah 19 orang neh!), susun jadual, kumpul brondong manis (eh eh. tak baik) Thank God for friends who are helping us! You people, are absolutely the best!


Shamam and I telah termakan racun Adel & Aie, and we decided to extend our stay for a few more days. Hahaha. Bak kata Aie, kalau seminggu, barulah cukup nak bergossip ria dan mencari cowok. Wah ceh, alasan kedua tu tak boleh tahan.

Makin semangat berkerja coz I have these 2 trips to look forward too!!

Jalan-Jalan Terus!

nota: hello kamu, nice poem. thank u.

1 ulasan:

Lynn berkata...

everytime u pergi travel, i bukan pikir, "banyak duit budak ni?", instead, "boleh pulak minah ni selalu cuti". HAHAHAHA!

anda tak sabar peluk kangaru? Saya tak sabar nak tengok burung kiwi dan makan buah kiwi yg manis :)

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...