Rabu, April 01, 2009

Ada Apa Dengan Perth - Part 2

Still in Caversham. I'll let the pics do the talking.

Having picnic lunch. Sardin, Telur goreng dan nasi. Enak banget sambil ditemani bunyi gagak. HAHA. Ketahuilah, bukan sahaja baju hujan itu penting untuk melindungi diri dari hujan, it can also double up as alas meja! Hebat bukan main!


Bersama McSteamy lookalike yang bernama Chris. Tapi celakanya dia sedang tidak memandang kamera. Dem.


Haiwan jagaan Chris yang saya tak pasti menatang apa, tapi saya pasti ia betina. Woi! Woi! Apa nih main buka-buka seluar orang!
Kurang sopan sungguh, binatang! (ya iyalah binatang, masa badut sarkas?)


Wombat ini sedang buang hadas sewaktu foto ini diambil. Berketul-ketul bercucuran bergolek-golek macam guli. Rileks je muka dia, tak nampak pula macam meneran.


Peon, aku tak tahan rasa nak kena ambil gambar ini. It's a pig, tapi langsung teringat kisah wild boar itu. Wild boar itu apa murid-murid? Binatang liarrrrr!!!Hahahaha...
Shamam, tak pink pun?


Alah Abang Koala ni, minat cakap je lah terus terang. Pandang-pandang pulak...malu I! Auwww...



Tazmanian Devil


Encik Taz berlagak diva. No photographs, please! Eleh. :p


Then, we left Caversham Wildlife Park, and went to Swan Valley town (I think. Kak Tasya, please correct me if I got any facts wrong, ya?). Dan selayaknya wanita narsis, saya posing2an lagi! Hahaha...memahami jiwa narsis anaknya ini, mak pun excited2 jadi tukang poto dan mengarah-arah cara posing saya. :D Saya yakin, darah narsis dalam diri ini mengalir dari dia.




Sila muntah sekarang


Yeah, That's about it :-)

Oh...by the way,


I love I love I love this drink! Enaknyaaaaaaa~~~!!!

7 ulasan:

tasya berkata...

hehe swan valley rocks!!owh did ya go and petik2 anggur kat vineyard??also choc factory n cheese factory??my first time there masa musim anggur and i ate A LOT of grapes+choc+cheese sampai sebulan taknak tgk bende2 tu lg dah hahaha :p did ya went thru my uni masa nak pegi freo?

tasya berkata...

btw..spjg 2 thn i was there, dekat 5 kali g caversham..ade visitor je bawak g sana..dah hapal binatang kat sana hahah..u shud go time spring..so cantikkkk..owh i miss perth :(

f a r i n a berkata...

bukan musim anggur, so all the trees were bare. huhuh. so we didn't stop. and yes we went to the choc & cheese factory.

ur uni kat mana eh kak tasha? went to freo twice, once thru stirling hiway, another lalu canning.

brad berkata...

I notice that the grey's anatomy star is a shy guy. Two pictures, and two 'shy' pose.

syu_hidayah berkata...

aduh farina .. tadek ke yg mcsteamy tgk camera?

tasya berkata...

haa stirling hiway tu laa..uni of western aussie aka UWA..dr city kalau lalu stirling hiway mesti jumpa my uni..lalu cottlesloe tak?dia b4 cottlesloe beach and claremont..

*roddy berkata...

lol! i remember ur "wild boar-bear uuuu" story. haha. nasib baik sempat rush back to the bag seller before almost terlepas the flight to i cant remember anymore :)

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...