Selasa, April 14, 2009

Hari ku indah...

Pernah tak anda merasa, bangun-bangun pagi je langsung ada instinct, hari ini akan jadi hari yang indah, atau sebaliknya?



Biasanya kalau saya nampak pelangi on the way to work, mood saya langsung naik 100%. Feels like, there's nothing that can go wrong today.

Ada dengar iklan radio nugget ayam A1 tu? Yang budak tu kena hujan basah rambut kasut masuk air kusut masai sampai waktu rehat baru dia ingat dia tak bawak duit langsung tapi hari ku indah dua hati menjadi satu~~~ sebab kawan baik dia belanja nugget ayam A1. Hehehe...

Macam tu lah kalau saya nampak pelangi di pagi hari.

Tapi, semalam...bangun-bangun je rasa macam, tak best. Manic Monday, mungkin.

Ternyata memang semalam banyak sungguh kisah tak indah melibatkan sahabat-sahabat yang singgah di cuping telinga saya menyebabkan hari saya ikut mendung. Perasaannya, macam saya berjalan dalam satu muzium dan melihat kedalam window display dan semuanya, semuanya, kisah sedih. Putus cinta, retak sahabat, putus saudara, sex maniac, gebetan jalan sama orang lain, tak best...tak best...tak best langsung!

Dan malamnya, menyeksa diri menonton filem ini bersama Soraya dan Umi:



Ouch, it is painfully good!!!


Saya benci cerita ini! I see myself again and again in the characters, and it's scary and sumpah, sakit. Rasa macam digampar ditonjok disimbah ais digeget anjing dicubit gorilla. Ok as usual, saya exaggerate.

But you gals, you really should see this. You really, really should. Especially for that wake up call you've been waiting for. If you are scared to watch this, get ur girlfriends to drag your ass to the movies. Or grab some popcorns and soda and buy the pirated dvd and watch it together, sort of like slumber party. And do discuss it afterwards. Guys, if you wanna get in touch with your feminine side, do give this a shot too.

If anyone feels I need to be tortured again, dan merasa saya harus menonton filem ini lagi dan digampar ditonjok disimbah ais digeget anjing dicubit gorilla lagi, saya...GULP...rela.

Hari ini masih tak indah. Terpaksa attend seminar ekonomi separuh hari yang membuat saya sampai tertidur-tidur di dalam dewan itu (penyakit terbawa-bawa dari zaman sekolah). Sakit perut sampai termuntah-muntah dari tadi pula. Masuk angin mungkin. Atau salah makan. Pening kepala. Nak tidur lah...semoga hari esok lebih indah, Aminnn.

p.s: mungkin hari-hari saya tak indah sebab saya kangen Indah? Ibu bapa Indah, sila take note. hehehhee...

2 ulasan:

lissa berkata...

uh, u shud read the novel! dah ada kat bioskop kah??

lissa berkata...

indah akan jadi telinga kuali bila dengar perkataan indah...

heheh, minggu depan tante farina jumpa indah ye..

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...