Jumaat, Mei 29, 2009

Between Malaysia, Thailand and Phillipines

I was googling for Malaysia and this came up in a forum:


I would like an honest opinion between Malaysia, Thailand and Phillipines which is a better place for retirement?? which country is offer better health treatments, education and etc.

Your suggestions is much appreciated.

Thanking you in advance.

Let's see what these people have to say, shall we?
--------------------------------------------------------------------------------


The Philippines for the following reasons.
First financial: The UK has the Double taxation aggreement with the Philippine government and our state pension is allowed to be index linked there (very important).
Security: Appart from a small area on Mindanou island, all the Filipinos are Christian and live a similar life style to us Europeans. Choose a nice area to live with similar Filipinos families and all will be okay. Nice properties are within 7/24 security patroled areas. I've usually obtained good respect from the police when i've crossed their paths.....once was offerred a beer after refusing to pay an on the spot "jay-walking" fine!
Lifestyle: English is learnt by school children in Infancy and they smile when given the chance to use it. Menus, okay, not as varied as Thai/Malay but you can grow Lemon grass plants on your balcony and all the other makings are cheaply available. Religeon also effects the working day of its inhabitants, visit Hatyai on the Thai border and see the Malays enjoying the benefits that they can't get in their own country. Dress and behaviour culture is very different to our European way and should be considerred. Pointing your feet at people in Thailand for example or touching them on their heads is very bad manners.....easily done? Bar life in each of these countries is very different to Europeans. Women do not drink alcohol as a whole and the few bars around will be patronised by older men and the odd "good time" girls.
Manila is a sprawling down-at-heal city since the departure of the Americans and is only useful for shopping in the many marbelled glittery Shopping malls in Makatii (best shirt in the shop £3.00). Cebu and other Island major cities are more likely for setting roots down again and do not have the quantity of "Shanty town" areas that Manila has. There is a retirement programme for overseas retirees, take a look at www.livingingthephilippines.com for more info. ...Private medical insurance might be an issue and govern where you choose to live.
--------------------------------------------------------------------------------

I live in Thailand, on my 3rd retirement visa now. It's not difficult to get a 12 month retirement visa. all you need is, Either a pension equivalent to 800.000 baht ( 11ooo pounds stirling ) or pension and money in bank to equal this.
Depending on where yo stay, Thailand has everything you could want.
Excellent hospitals at a price. Supermarkets as good as the west and very cheap. Schools are plentiful, run on western lines. It's hot, of course, but thats what we want.
I have a company pension, which fares me well here. In the uk, I would have to do some serious budgeting, but I have a better standard of life here than when I was working in the uk. There are many of us here, and we have a great ex-pats community, playing pool, darts, and generally doing what blokes do. Hope this has been some help.


--------------------------------------------------------------------------------

Interesting question!

OK, these are purely my own personal views:-

The Phillipines would be my last choice, mainly due to relatively high crime rates, corruption (these things exist in Thailand & Malaysia too but to a lesser extent), and poor state of the infrastructure.

Thailand isn't bad, (lovely food and people), but you will find buying property there very difficult (i.e. many legal constraints) and getting a long term visa might be difficult......although I heard there is now some form of 'Retirement Visa' for Thailand now?

Malaysia would be the place for me!

Why? Well firstly they have a proper legitimate retirement visa scheme, (called
Malaysia My Second Home), which is simple enough to apply for. Secondly, English
is very widely spoken and they have an English Common Law system so you can
understand what is going on and read a contract (handy when buying property).

In terms of cost of living, I think you'll find the Phillipines probably the cheapest, Thailand second and Malaysia the highest......having said that, non are too expensive and if you are coming from the UK you'll find all three countries 'very reasonable' in terms of costs.

All three countries have great beaches, lovely people and good food!

Difficult choice......but it would be Malaysia for me!


Another person said,
It all depends on your preference but let me tell you something about Malaysia.

Basically, it's a nice country. Lots of entertainment, Kuala Lumpur is nice and most of the called Malaysia as 'Food Paradise'. You can get almost anything you want here. The cost of living over here is reasonable.

As for the weather, it is typically hot and sunny most of the time. Sometimes, you
will encounter heavy showers during the evening.

--------------------------------------------------------------------------------

The Verdict?
Hi! everyone,

Thank you so much for your reply and I really appreciate it. Malaysia, Thailand and Phillipine are indeed very nice and fascinating country and we really love them all as we've been there.

Just to let everyone know that we've made our mind and we chose Malaysia is our second home due to the fact, and for the simple reason that Malaysia is offer better health treatment, better economy, education and a lot saver to live and that is very important to my family and I appreciate for those who reply my post thread, God bless you.

If everything goes well, my family and I will be moving to Malaysia middle of next year and at the moment I need to find out what are the procedures involved and get ourselves ready for MALAYSIA...

Malaysia here we come!!!

If you too would like to consider Malaysia as your 2nd home, visit http://www.mm2h.gov.my/ for all the information you might need.


And if you do choose Malaysia as your 2nd home...Welcome. :-)

Bukan Pemuja Rahasia



bri: sip
f: makasih yaa mas drummer yg keren
bri: sama2 bu gitaris
bri: wakakakakakak

f: *gubraksss*
f: pingsan

bri: hahahaha
f: hahaha...have fun touring! salam buat yg lainnya...
f: especially the guitarist
f: *wink wink*

bri: gubraksssss
bri: pingsan
bri: gitarisnya
bri:
wajakakakakakakaka

f: (*()&&*%^EI&*(^$$%(_*(*???!!


Internal joke. Maaf.

Sepertinya...si pemuja rahasia sudah tidak bisa berahasia lagi.

Aduh!

PininFARINA

A blogreader and a friend, a Malaysian studying in Paris, sent me this email:

hi farina!
here's a little something for you. i was really terujaa and teros amik. amik apa? go figure :)





hahaha...Roddy, thank you! That's so sweet of you! Happy belated birthday, babe!
Pininfarina S.p.A. (BIT: PINF) (short for Carozzeria Pininfarina) is an Italian car design firm and coachbuilder in Cambiano, Italy.

Founded as Società anonima Carrozzeria Pinin Farina in 1930 by automobile designer and builder Battista "Pinin" Farina, Pininfarina has been employed by a wide variety of high-end automobile manufacturers, including Ferrari, Maserati, Rolls-Royce, Cadillac, Jaguar, Volvo, Alfa Romeo, and Lancia. It also has designed trams in France, high-speed trains in Holland, and trolleys in the USA. Since the 1980s Pininfarina has consulted on industrial and interior design.

Pininfarina was run by Battista's grandson Andrea Pininfarina until his death in 2008. Andrea's younger brother Paolo Pininfarina was appointed as successor.[1]

The Pininfarina Group employs more than 3,000 people in subsidiary company offices throughout Europe, as well as in Morocco and China. Pininfarina is registered and publicly traded on the Borsa Italiana (Milan Stock Exchange).

:-D

Oh, and thank you too to GNFI for this. I'm truly humbled!!

Khamis, Mei 28, 2009

Must Watch: Merantau



In Minangkabau, West Sumatera, Yuda a skilled practitioner of Silat Harimau is in the final preparations to begin his "Merantau" a century's old rites-of-passage to be carried out by the community's young men that will see him leave the comforts of his idyllic farming village and make a name for himself in the bustling city of Jakarta. After a series of setbacks leave Yuda homeless and uncertain about his new future, a chance encounter results in him defending the orphaned Astri from becoming the latest victim of a European human trafficking ring led by the wildly psychotic, Ratger and his right-hand man Lars. With Ratger injured in the mêlée and seeking both his "merchandise" and bloody retribution, Yuda's introduction to this bustling city is a baptism of fire as he is forced to go on the run with Astri and her younger brother Adit as all the pimps and gangsters that inhabit the night hound the streets chasing their every step. With escape seemingly beyond their grasp, Yuda has no choice but to face his attackers in an adrenaline charged, jaw-dropping finale. Written by PT. Merantau Films

Watch the trailer!


Review from www.firstshowing.net

Who doesn't love a good martial arts movie? Over the last few years, it was Thai martial artist Tony Jaa who was the most popular here in the US, then JeeJa made her debut last year in Chocolate. Now it's my pleasure to introduce you to Iko Uwais in a Indonesian martial arts film called Merantau. I don't want to say much more besides that you just need to drop what you're doing and check this out, because it kicks some serious ass. What I love about this more than most other martial arts movies is that it seems incredibly realistic, like I could just be watching this in person, and I love that style. So check this out right now!


And it doesn't hurt even just one bit that the lead actor is oh-so-yummy.

p.s: he's on facebook.

Semangat Waja


Semua employee harus letak bendera comel ini diatas meja. Apakah motif?

Posted by ShoZu

'Lara Croft' and Angkor Wat

Angkor Wat dibuka malam


Pelancong- pelancong duduk di Angkor Wat untuk menyaksikan keindahan matahari terbenam di Siem Reap, Kemboja. Gambar kanan menunjukkan bayangan Angkor Wat yang memukaukan pada waktu senja. Kerajaan Kemboja menimbangkan untuk membuka semula destinasi pelancongan itu pada waktu malam bagi menggalakkan lebih ramai pelancong berkunjung ke negara miskin itu. - AP


PHNOM PENH 27 Mei - Kemboja sedang menimbangkan untuk membuka Angkor Wat, yang menjadi destinasi pelancongan popular di Kemboja, pada waktu malam bagi menggalakkan lebih ramai pelancong berkunjung ke negara miskin ini.


Pegawai arkeologi Bun Narith, yang mengetuai agensi bertanggungjawab mengurus Angkor Wat berkata, kerajaan telah pun memasang beberapa lampu di wat tersebut.

''Kami mahu pelancong menikmati semua pemandangan wat ini, walaupun di kawasan-kawasan gelap di mana mereka tidak boleh nampak arca-arca berukir serta patung,'' katanya.


Buat masa ini, para pelancong hanya boleh melawat wat tersebut sehingga waktu senja dan pihak berkuasa sedang menimbang untuk melanjutkan waktu lawatan sehingga pukul 8.30 malam waktu tempatan.

Usaha 'pelancongan malam' telah pun diperkenalkan di lokasi-lokasi tumpuan pelancong lain di Asia Tenggara.

Pelancongan merupakan penyumbang kewangan terbesar kepada Kemboja.

Lebih sejuta pelancong asing dijangka mengunjungi negara tersebut pada tahun ini, kebanyakannya dari Korea Selatan, Jepun dan Amerika Syarikat (AS).

Lebih separuh daripada pelancong itu mengunjungi wat tersebut.

Golongan konservatif bagaimanapun telah lama menyatakan kebimbangan tentang kesan pelancongan terhadap Angkor Wat.


Menurut mereka, proses mengepam air bawah tanah tidak terkawal bagi memenuhi permintaan hotel serta penduduk di bandar Siem Reap yang berhampiran mungkin mengakibatkan ketidakstabilan kepada struktur bawah tanah wat berkenaan.

Angkor Wat terletak kira-kira 230 kilometer dari barat laut ibu negara, Phnom Penh. - AP


This is where my friends and I will head to next year, InsyaAllah. The location for much of the filming of Angelina Jolies adventures in Tomb Raider. (macam dah boleh imagine je gaya posing nanti? hahaha...)


Saya bersyukur Allah kurniakan saya tubuh badan seperti sekarang, kerna kalau tubuh saya se'hot' sebergetah semenggoda tubuh minah di atas ini, barangkali saya akan tambah banyak dosa, asyik nak mendedah aurat jek.

Alhamdulillah. :-)

Rabu, Mei 27, 2009

Cinta Biasa? Bukan!



Film Indonesia Terbaru - Film Bukan Cinta Biasa adalah film anyar bergenre komedi. Dengan menggandeng Olivia Lubis Jensen, Ferdy ‘Element’ Taher, Wulan Guritno, Rocky dan juga penyanyi solo Afgan Syah Reza, tiga serangkai (sutradara; Benni Setiawan, produser; Herman Harson dan Naldy Nazar), mengemas ‘Bukan Cinta Biasa’ sebagai film ringan yang humoris tapi tetap sarat makna moral.

Sinopsis Film Bukan Cinta Biasa :

Tommy adalah vocalis group band rock papan atas yang lumayan ganteng dan ngetop pada jamannya, tahun 80-an. Walaupun tidak sengetop God Bless, mereka masih punya fans ‘fanatik’ yang lumayan jumlahnya. Seiring berjalannya waktu, kelakuan Tommy dan para sahabat satu groupnya saat ini tidak bergeming dari life style orsinilnya; hidup bebas, urakan, kekanak-kanakan dan menyikapi hidup dengan visi sederhana; biar gak pernah serius, yang penting asik dan engga ganggu orang. Nah..masalahnya yang terakhir itu terasa mulai jadi tidak konsisten bagi Tommy ketika suatu hari di pintu apartementnya muncul gadis berusia 15 tahun yang mengaku anaknya. Keraguan bahwa itu hanya pengakuan yang mengada-ada dari gadis muda bernama Nikita itu mendadak sirna ketika Tommy mendengar langsung pangakuan Lintang, mantan pacarnya saat ia menjalani predikat sebagai “Play Boy Top 90-an” saat itu. Mereka berpisah begitu saja karena kelakuan Tommy yang jauh dari bagus itu. Menghadapi Lintang, jago karate yang masih menyimpan kemarahan padanya itu, Tommy gentar, ia mendadak ingat kelakuan urakannya dulu. Kalau bisa memilih, ia pilih menghilang ke dasar bumi daripada menghadapi Lintang lagi.

Lintang punya masalah, ia akan mengikuti calon suaminya pindah ke USA sementara Nikita masih harus menjalani sisa sekolahnya beberapa bulan sebelum menyusulnya. Dengan perasaan terpaksa, Lintang yang tidak punya pilihan lagi itu harus merelakan Nikita untuk sementara waktu, di”jaga” oleh Tommy, orang yang ia coba delete dari file benak dan hatinya itu.


Terbelalak mata saya melihat senarai pelakon filem ini. Afgan...wow! Brondong manis ku main filem! (walaupun cuma sebagai cameo. Oh btw, Happy birthday Brondong Manis!)

and...and...

Ull, Kak Im, ada Abang Ferdy jadi hero filem ini!!! Hahaha...

Teringat kenangan silam. Ull, masih ingatkah mug yang kamu beri untuk ultah saya waktu itu (gile lama tak ingat how many years ago), beserta teddy bear kecil yang akhirnya diberi nama Ferdy sempena Abang Ferdy kita? Masihkah kau ingat? Oh btw sampai hari ini saya masih menggunakan mug itu! Sweet kan saya? Ahaks.
Kak Im, masihkah ingat sewaktu di bandara Abang Ferdy bertanya, "semalam kenapa tak menari? Berdiri diam aja?" Masihkah ingat sewaktu menonton secara live Dari Studio 1 dia hampir menarik saya ke atas pentas menyanyi bersama? Hahaha...tak nak lah nanti mak saya tengok tak mahu mengaku saya anaknya.

Masihkah ingat betapa kita kaget ternyata dia yang disangka bujang trang tang tang rupanya ayah kepada 4 anak?

Must see this movie!

Selasa, Mei 26, 2009

Bisakah wajah mengalihkan dunia?

*suwit suwit....pheewwwittt! Pheeewwwitt!*



Afgan - Wajahmu Mengalihkan Duniaku


ketika kau lewat di tempat ku berdiri

kedua mata ini tak berkedip menatapi


pesona indah wajahmu mampu mengalihkan duniaku

tak henti membayangkanmu terganggu oleh cantikmu


tujuh hari dalam seminggu

hidup penuh warna ku coba mendekatimu

memberi tanda cinta

engkau wanita tercantikku yang pernah ku temukan

wajahmu mengalihkan duniaku


hey hey heee pesonamu

dan wajahmu mengalihkanku


pesona indah wajahmu mampu mengalihkan duniaku

tak henti membayangkanmu terganggu oleh cantikmu


tujuh hari dalam seminggu

hidup penuh warna ku coba mendekatimu

memberi tanda cinta

engkau wanita tercantikku yang pernah ku temukan

wajahmu mengalihkan duniaku


hidupku penuh warna

ku selalu mendekatimu memberi tanda cinta hooo ooo..


engkau wanita tercantikku yang pernah ku temukan

wajahmu mengalihkan duniaku


mengalihkan duniaku

mengalihkan duniaku

mengalihkan duniaku



Lirik lagu Afgan - Wajahmu Mengalihkan Duniaku ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 Afgan - Wajahmu Mengalihkan Duniaku.

National Cars!

Malaysia kembali jadi pengeluar automotif utama Asean: MAA


KUALA LUMPUR: Malaysia kembali meraih kedudukan sebagai pengeluar automotif terbesar di pasaran Asean untuk suku pertama 2009, mengambil alih daripada Thailand.

Malaysia yang sentiasa di belakang Thailand sejak 2003, mencatatkan jumlah keluaran industri (TIV) sebanyak 118,681 unit, kata Presiden Persatuan Automotif Malaysia (MAA), Datuk Aishah Ahmad.

Beliau berkata, Thailand di tempat kedua dengan TIV sebanyak 107,774 unit diikuti dengan Indonesia pada 99,754 unit.

"Terdapat beberapa petunjuk yang menunjukkan wujud lebih keyakinan dalam pasaran. Saya rasa pakej rangsangan serta pengenalan model-model baru telah menolak permintaan di pasaran tempatan," katanya selepas perasmian Persidangan Automotif Antarabangsa Kuala Lumpur 2009 di sini, hari ini.


Aishah berkata, kesan kelembapan ekonomi dunia dalam industri automotif tempatan agak sederhana disebabkan oleh langkah segera yang diambil oleh anggota MAA untuk menangani krisis tersebut.

"Pengajaran yang dipelajari daripada krisis kewangan 1997 sudah banyak membantu ahli kami mengambil pendekatan pro-akif dengan segera dan betul," katanya.

Mengenai sama ada kajian semula Dasar Automotif Negara (NAP) akan menyaksikan tarif lebih rendah untuk kereta tempatan, beliau berkata: "Bagi tarif tempatan seperti duti eksais dan cukai jualan, saya tidak jangka kerajaan akan mengurangkan struktur duti ini lagi."


Mulai 1 Januari 2010, duti import dari negara Asean akan dikurangkan daripada paras lima peratus sekarang ini kepada sifar peratus untuk kenderaan siap bina (CBU), katanya.

Aishah berkata, kajian semula NAP itu seharusnya dapat merangsang industri automotif dan juga menggalakkan penggunaan lebih banyak komponen tempatan bagi menyokong industri dalam negara.

"Kami juga mahu kerajaan mengadakan rancangan mengenai dasar jangka panjang industri automotif supaya ia akan menggalakkan pelabur ke dalam negara," katanya.


Semasa menjelaskan mengenai prestasi ahlinya, Aishah berkata, walaupun prestasi yang bertambah baik, kenaikan kadar faedah sewa beli pada April 2009 sebenarnya mempengaruhi jualan kenderaan.

Beliau berkata, kesukaran mendapatkan pembiayaan dan kadar sewa beli yang tinggi dijangka menjejaskan jualan bulan ini.

Bagaimanapun, dengan kajian semula NAP yang dijangka siap pada suku ketiga tahun ini, beliau berharap masalah ini dapat dikurangkan dengan pasaran yang bertambah baik serta pelancaran model baru lewat tahun ini. - Bernama

She's SO Farina!

Cambodian-Muslim Woman Earns Grant for US Studies
By VOA Khmer, Sothearith Im
Original report from Washington
25 May 2009

Ohio University graduate student So Farina is a Cambodian Muslim. She was awarded the Margaret McNamara Memorial Fund Grant on May 19 in Washington, one of ten award recipients worldwide. She is the first Cambodian to receive the award. So Farina impressed the selection committee with her research on Muslim women under the Khmer Rouge.

She hopes to found a center for gender studies under the Documentation Center of Cambodia. The $12,000 grant will help her focus on her studies, she said in an interview with VOA Khmer.

So Farina is a graduate student in Southeast Asian Studies at the Center for International Studies at Ohio University, where a professor encouraged her to apply.

He “warned me that the scholarship was very competitive,” she said. “He asked me to look at the criteria and whether it matched my qualifications. When I saw the criteria, I knew my qualifications fit the criteria.”

So Farina impressed the MMMF selection committee with her research, “Muslim Cambodian Women’s Experience in Khmer Rouge Regime,” and her future potential for creating an oral history project, which she has been working on for about five years.

“First, it not only helps me solve financial problems, but also gives me value, respect, and hope, because it enables me to focus on my study and work more to make my dream a reality,” So Farina said.

The MMMF awards grants to women from developing countries who are studying subjects that benefit lives of women and children. The applicants must be enroll at accredited institutions in the United States and Canada at the time they submit their applications. They must use the
grant toward their studies.

Sarah Brau, a member of MMMF’s board of directors, said there are a lot of competent applicants applying for MMMF grants. Besides their impressive qualifications, successful candidates must go back either to their home countries or other developing countries.

“We have tremendous applicants of all ages, and they have to have had experience volunteering or working for women or children in their own countries, and they have to already be here studying in the US or Canada when we add our scholarship money to them,” she said.

Brau said So Farina was the first candidate from Cambodia selected for the scholarship and was chosen for the intellectual ability to tackle difficult issues and pursue an educational goal. She encouraged women from Cambodia to apply for the scholarship.

“She was an extraordinary candidate,” Brau said. “She had exerted a great deal of intellectual rigor…and she both had intellectual analysis, the heart of the problems, and had been able to take a small step to implement the solution.”

The Margaret McNamara Memorial Fund was founded in 1981 to honor the life of Margaret Craig McNamara, whose husband was World Bank President from 1968 to 1981. The MMMF has awarded 134 grants to women from 57 countries since 1983. MMMF scholarship is available at mmmf-grants.org.

Congratulations, Farina! :-D

ku hanya pemimpi kecil yang berangan
tuk merubah nasibnya…

Masih Ada


Hari-hariku lewati hanya sendiri tanpa kekasih
Tapi tetap ku nikmakti indahnya hari tanpa tambatan hati

Aku ingin menjadi setitik awan kecil dinadi
Bersama mentari
Walaupun kusendiri tapi aku masih ada
Masih ada cinta dihati

Kadang aku merindukan
Merindukan sentuhan
Sentuhan wanita

Ingin ku curahkan semua
Semua hasrat dijiwa
Yang t’lah lama ku pendam

Aku ingin menjadi setitik awan kecil dinadi
Bersama mentari
Walaupun kusendiri tapi aku masih ada
Masih ada cinta dihati

Hari-hariku lewati hanya sendiri tanpa kekasih
Walaupun kusendiri
tapi ku masih bisa bahagia



Walaupun ku sendiri tapi aku masih ada cinta di hati...isn't that the most important thing?

Occupational Hazard

Couldn't sleep a wink last nite. End up reading the whole of Book 2 of the Rara Mendut trilogy.

Adakah sebab semalam ada yang kata kuku saya seperti Drakula, menyebabkan saya langsung tidak bisa tidur di malam hari?

(maafkan, this is what lack of sleep does to people, ya anak-anak? Yang penting,kap-ba-ra-kap-alif-ta-nun...ya anak-anak? KEBERKATAN!)

moral of the story: tidur itu nikmat jika anda bisa menikmatinya.

dang, hujan pulak pagi ini! logik ke call boss nak ambil EL semata2 untuk tidur?

*menatap matahari pun aku tak mampu*

Posted by ShoZu

Isnin, Mei 25, 2009

Goth konon


Cik Cantik bukan kuku cagu. Saja nak cuba berinai hitam.

Sebelum keluar remarks seperti, "weh poyo nye Goth la tu konon" ataupun, "ajigile,mak dia tak marah ke?", ketahuilah...

1. Inai hitam tu mak saya yang beli.
2. Dia pun pakai juga.

Hahahahaha...

Posted by ShoZu

Jumaat, Mei 22, 2009

Ada Apa Dengan Kuala Kubu Bharu?

"Boring btol Spore ni. Kuala Kubu Bharu lg best rasenya..."

Tergelak baca sms di atas. Kampung saya, Kuala Kubu Bharu, dibandingkan dengan kota Metropolitan Singapura, dan dikata lebih best? *hinst hinst kembang kuncup hidung*

Ada apa dengan Kuala Kubu Bharu?


Kuala Kubu Bharu (alternately known as Kuala Kubu Baru, Kuala Kubu Bahru or Kuala Kubu Baharu; commonly referred to as KKB), is a town in Hulu Selangor district, Selangor, Malaysia. It was built after the town of Kuala Kubu was destroyed in a flood in 1883. Kuala Kubu Bharu is located on top of a hill. It is the district capital of Hulu Selangor.


Flood caused by a broken dam
Previously, there was a town called Kuala Kubu nearby. In February 1883 the Kuala Kubu town was destroyed by a great flood caused by a broken dam near the town. Many civilians drowned or lost their home. The flood victims included a district officer of Kuala Kubu during the British era named Sir Cecil Ranking. The old town was severely flooded and most of the old town's facilities were damaged beyond repair. A Buddhist temple and a mosque survived the flood. The old town has since been known as Ampang Pecah, or Broken Dam in the Malay language. The tragedy was probably known as Tragedi Kuala Kubu by local civilians.


The Aftermath
After the tragedy, the British government decided to build a new town near the remains of Kuala Kubu. The new town was named Kuala Kubu Bharu, with Bharu meaning "new" in the Malay language. Residential houses have been developed since the 1980s in the previously abandoned old town, or Ampang Pecah. Most inhabitants are from the nearby new town of Kuala Kubu Bharu. The redevelopment of Ampang Pecah, the site of the old town, was a natural progression on the organic growth of the new township of Kuala Kubu Bharu. A monument was built here to commemorate the Kuala Kubu tragedy.


Adopted from Tragedi Kuala Kubu 1883
- Buku Rekod Malaysia Edisi Kedua, Ghulam Jie M Khan


Note: The grave that is found in the Kuala Kubu Rest House, which is located on Jalan Syed Mashor, is the grave where the hand of Sir Cecil Ranking was interred . Why the hand? Well legend has it that the great flood that destroyed Kuala Kubu was a consequence of the killing of a white crocodile by Sir Ranking himself. And when the flood subsided, that's all that was left of his remains. Well there you go. If you read the inscription on the grave site, it reads something like "Here lies the hand of Sir Cecil Ranking". (kerja kursus Sejarah Tingkatan 3 saya adalah mengenai Tragedi ini. hehehe)


Tak cukup best lagi ke kampung saya? Allahyarham Sudirman pun mengabadikan nama kampung saya dalam lagunya tau...

"Kalau pergi Kuala Kubu
Tulis nama atas batu
Saban hari ku menanti waktu
Pulang segera kepada ku..."


*joget lambak lagi...*

The Economy for Dummies



SOCIALISM: You have 2 cows and you give one to your neighbour.

COMMUNISM: You have 2 cows; the Government takes both and gives you some milk.

FASCISM: You have 2 cows; the Government takes both and sells you some milk.

NAZISM: You have 2 cows. The Government takes both and shoots you.

BUREAUCRATISM: You have 2 cows; the Government takes both, shoots one, milks the other and throws the milk away...

TRADITIONAL CAPITALISM: You have two cows. You sell one and buy a bull. Your herd multiplies, and the economy grows. You sell them and retire on the income.

AN AMERICAN CORPORATION: You have two cows. You sell one, and force the other to produce the milk of four cows. Later, you hire a consultant to analyze why the cow dropped dead.

A FRENCH CORPORATION: You have two cows. You go on strike because you want three cows.

A JAPANESE CORPORATION: You have two cows. You redesign them so they are one-tenth the size of an ordinary cow and produce twenty times the milk. You then create a clever cow cartoon image called Cowkimon and market them World-Wide.

A GERMAN CORPORATION: You have two cows. You reengineer them so they live for 100 years, eat once a month, and milk themselves.

AN ITALIAN CORPORATION: You have two cows, but you don't know where they are. You break for lunch.

A RUSSIAN CORPORATION: You have two cows. You count them and learn you have five cows. You count them again and learn you have 42 cows. You count them again and learn you have 2 cows. You stop counting cows and open another bottle of vodka.

A SWISS CORPORATION: You have 5000 cows, none of which belong to you. You charge others for storing them.

A CHINESE CORPORATION: You have two cows. You have 300 people milking them. You claim full employment, high bovine productivity, and arrest the newsman who reported the numbers.

AN INDIAN CORPORATION: You have two cows. You worship them.


Akhir kata...

MOOOOOOO~~~~~

Saya nak kahwin tapi...

Itu topik di Hot FM pagi tadi.

Ada yang kata...

"Saya nak kahwin tapi bawah umur. Mak kata jangan nak menggatal, mak tak nak cucu awal"

"Saya nak kahwin tapi tak tahu macam mana nak cakap pada mak. Rasa macam ada berlian dalam mulut"


Tapi yang paling best, Fafau kata...

"Saya nak kahwin, tapi tak ada sesiapa pun calon? Yang boleh dijadikan pilihan? Yang mengetuk pintu hati?"


Hahaha...emo.

Lagu tema hari ini, 'Alah Emak Kahwinkan Aku'

BUAH JAMBU TIGA SERANGKAI
HANYUT SEBUTIR KE TANAH JAWA (2x)
APA ILMU CIK ADIK PAKAI
MAKIN DIPANDANG MAKIN KETAWA (2x)

KELAT PISANG KELAT MUKA BUJUR TAHI LALAT
BATU PISANG BATU CUMA ADIK HANYA YANG SATU
ALAH EMAK KAHWINKAN AKU (2x)

TANAM PISANG LAH RAPAT-RAPAT
BIARLAH SENANG PUYUH BERLARI (2x)
HENDAK KUPINANG TAK DAPAT-DAPAT
KUBUJUK-BUJUK KUBWA LARI (2x)


RUMAH TEPI SAWAH KENA PULA LANGSIR BIRU
EMAK JANGAN MARAH ESOK LUSA DAPAT MENANTU
ALAH EMAK KAHWINKAN AKU (2x)

LIMAU PURUT LEBAT DIPANGKAL
SAYANG SELASEH CONDONG URATNYA (2x)
HUJAN RIBUT DAPAT DI TANGKAL
HATI YANG KASIH APA OBATNYA (2x)

KELAT PISANG KELAT MUKA BUJUR TAHI LALAT
BATU PISANG BATU CUMA ADIK HANYA YANG SATU
ALAH EMAK KAHWINKAN AKU (2x)

KIRI JALAN KANAN PUN JALAN
DI TENGAH-TENGAH POHON MENGKUDU (2x)
KIRIM JANGAN PESAN PUN JANGAN
SAMA-SAMA MENANGGUNG RINDU (2x)

RUMAH TEPI SAWAH KENA PULA LANGSIR BIRU
EMAK JANGAN MARAH ESOK LUSA DAPAT MENANTU
ALAH EMAK KAHWINKAN AKU (4x)


*joget lambak*

It's Bi-Lingual!

I've been following Good News from Indonesia for quite some time now, it's refreshing to see someone who's totally in love with his country, bringing ONLY good news (hence, the name) for the world see. Great job! As a Malaysian, this blog serves as a mirror to see how deep is my own love for my Malaysia. (Seriously, I AM A PROUD MALAYSIAN.) Thank you, GNFI.


But...

But...

I think it's totally and utterly cool, that a fellow reader of GNFI, has decided to develop another blog, exactly like GOOD NEWS FROM INDONESIA...

only in BAHASA INDONESIA.

So, it becomes BERITA BAIK DARI INDONESIA.

WOW!

p.s: they are on Twitter now as well.


(this entry has been written entirely in English, in case anyone in their not so right mind decided to make a version of my blog in another language. Hahaha...nahh, they'd probably have a tough time. Eceh...as if anyone ever would! Dream on, Farina! Hahaha...but, you know, just in case? :p)



I shall now end this entry with this song...


To know Malaysia, is to love Malaysia
People smiling everywhere
Showing you how much they care
To know Malaysia, is to love Malaysia
It's true

This land, so beautiful
It will steal your heart away
This land is paradise
And it's only, only a smile away

To know Malaysia, is to love Malaysia
In this land where dreams come true
Malaysia welcomes you
To know Malaysia, is to love Malaysia
It's true, it's true, it's true...


Khamis, Mei 21, 2009

Masih Jelas Bengang

Saya tak bengang dengan sesiapa. Bukan, bukan. Cuma...

Ever since the beautiful Along sent me the mp3 of Akim's "Bengang" and Hafiz's "Masih Jelas"...rasa macam terbuai-buai perasaan gitu. *mode jiwang karat on* hahaha...

Sebentar lagi mesti semua radio overplay lagu-lagu ini tahap nak muntah mendengarnya. But till then...layannnn~

Thanks Along! Kamu memang amat memahami!!!


"masih jelas, setiap lekuk penjuru, menghiasi wajahmu, waktu kau renung aku..." *sob sob*



p.s: happy birthday cik fasian!!! stay beautiful k.

Posted by ShoZu

Rabu, Mei 20, 2009

Facelift

Jalan Terus gets a face lift.

Thanks to header maker, of coz. hehehe. Cik Tuan Punya Blog adalah seorang pemalas.


So, What do you think?

Me? I like. Thanks, bro!



p.s: blog dah wajah baru, empunya harus wajah baru juga kah? oh Farina marilah kita menjadi 'The Biggest Loser'! *rajin fitness lagi...hufff...phuffff*

Laskar Pelangi


Saya nampak pelangi pagi ini. Bukan 1, tapi 2! Sungguh rare. Tak sia-sia bangun awal pagi ini.

Biasanya kalau saya nampak pelangi, itu petanda hari saya akan indah. Saya nampak 2 pelangi...indah kuasa 2?


P.s: kelmarin nonton filem laskar pelangi dengan linangan air mata dan esakan yg tidak tertahankan. Oh, Tora Sudiro hotstuff dalam itu filem. As always.

Posted by ShoZu

Selasa, Mei 19, 2009

Diriku Nanny Terhormat

Last Saturday, invited by Faie, Kotok and Baby Hannah for a belated birthday lunch disini


Kotok had this...Butter Dory Fish, kalau gak salah

I had this, tak ingat apa namanya, tapi grilled dory with mushroom sauce, with pasta. Supposedly a healthier choice, there's a remark on the menu sum more. And it's oh so enak! Kalaulah semua makanan sihat seenak ini...yummmm

And Faie had this, some sore like seafood platter with spice rice. Tasty!

Keji Farina, upload ini gambar. Hahaha...

Hannah dah 2 months! So adorable!

Thanks babe!

The Nanny and the baby


Btw, kebelakangan ini banyak menerima tawaran menjadi nanny. Ada yang mahu saya berhenti kerja jadi nanny di US, ada yang ajak jadi nanny sementara ke HK, ada yang seperti Faie yang terus yakin Hannah betah kalo saya jadi nanny.

True calling untuk jadi seorang ibu, atau butuh career change jadi seorang nanny? Hahaha..

Then...

Malamnya. Pak Mi berbaik hati memberikan 4 keping tiket menonton Konsert Final AF7 live di Stadium Bukit Jalil! Hahaha...sebetulnya si bongsu, Fadila, yang nak sangat pergi, nak tengok Sultan Akim. Tapi kakak dia pun excited juga. Hahaha...saya die hard fan Hafiz! (Okay, jujur...pada awalnya suka Akim juga. Comel! Hehehe...)

Ok, saya mengaku, saya memang sucker for AF. Dari season 1, dah jadi macam family occasion to come back every Saturday lepak ramai-ramai dengan mak dan adik-adik. Tu belum lagi masa final AF1, sampai redah rumah tok ketua kampung di Lenggong. Hahaha...oh, masa muda yang indah.

Tapi inilah pertama kali saya tengok final secara live. Suasananya sangat mengujakan! Best best best!

Dannnn...Hafiz menanggggggg!!! Saya sukaaaaaaa!!!

Itu Hafiz! Nun jauh di bawah sana. Hehehe

Afundi Hafiz! Walaupun rupamu tidak ku kenal, tetapi rambutmu tetap menjadi pojaan hatiku!


Eheh. Along. Ini, kenalkan... Mak Akim. Ada gaya macam menantu kesayangan memeluk mertua tak? (larikkk...)

Tak dapat peluk orangnya, peluk gambar pun cukuplah. Hahahaha...


Yang ini, persembahan Hafiz yang paling saya suka...



Meremang bulu roma okay! Peace~~

Tak Tahu Antara Dua

Guy 1: "Eh Farina, ke HK yukk?? Ntar kamu liatin ya klo ada promo, kabar2in."

Guy 2: "Farina. Dipendekkan cerita, saya ke Perhentian, 1hb ni. Kalau awak nak ikut, nak ambil lesen diving, bagitau k, saya booking kan chalet. Saya 2 bulan kat sana, sebab nak buat master. So bila-bila lah, k? Seeloknya masa saya kat sana lah, saya ikut awak, saya boleh ambilkan gambar, dan video sekali. Kalau orang lain mungkin saya charge, untuk sobat, free je."

Perbezaan kedua-dua situasi di atas:
1. Situasi pertama, sangat sukar menemui tarikh yang sesuai untuk pergi. Situasi kedua, sudah pasti bila.

Persamaan kedua-dua situasi di atas:
1. Kedua-duanya, butuh wang.
2. Kedua-duanya, menarik. Amat menarik. Saya bercakap mengenai percutiannya, ya.
3. Kedua-dua lelaki di atas, cara mereka sebut nama saya, boleh membuat jantung saya ter'skip' satu denyutan.
4. Kedua-dua lelaki di atas, kacak. Amat kacak. (pada pandangan mata saya lah)
5. Kedua-dua lelaki di atas, suami orang.

Capek dehhh...



Ada sesiapa berminat nak bersama saya ambil lesen menyelam sambil minum air Juli (hopefully) nanti?

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...