Selasa, Mei 19, 2009

Diriku Nanny Terhormat

Last Saturday, invited by Faie, Kotok and Baby Hannah for a belated birthday lunch disini


Kotok had this...Butter Dory Fish, kalau gak salah

I had this, tak ingat apa namanya, tapi grilled dory with mushroom sauce, with pasta. Supposedly a healthier choice, there's a remark on the menu sum more. And it's oh so enak! Kalaulah semua makanan sihat seenak ini...yummmm

And Faie had this, some sore like seafood platter with spice rice. Tasty!

Keji Farina, upload ini gambar. Hahaha...

Hannah dah 2 months! So adorable!

Thanks babe!

The Nanny and the baby


Btw, kebelakangan ini banyak menerima tawaran menjadi nanny. Ada yang mahu saya berhenti kerja jadi nanny di US, ada yang ajak jadi nanny sementara ke HK, ada yang seperti Faie yang terus yakin Hannah betah kalo saya jadi nanny.

True calling untuk jadi seorang ibu, atau butuh career change jadi seorang nanny? Hahaha..

Then...

Malamnya. Pak Mi berbaik hati memberikan 4 keping tiket menonton Konsert Final AF7 live di Stadium Bukit Jalil! Hahaha...sebetulnya si bongsu, Fadila, yang nak sangat pergi, nak tengok Sultan Akim. Tapi kakak dia pun excited juga. Hahaha...saya die hard fan Hafiz! (Okay, jujur...pada awalnya suka Akim juga. Comel! Hehehe...)

Ok, saya mengaku, saya memang sucker for AF. Dari season 1, dah jadi macam family occasion to come back every Saturday lepak ramai-ramai dengan mak dan adik-adik. Tu belum lagi masa final AF1, sampai redah rumah tok ketua kampung di Lenggong. Hahaha...oh, masa muda yang indah.

Tapi inilah pertama kali saya tengok final secara live. Suasananya sangat mengujakan! Best best best!

Dannnn...Hafiz menanggggggg!!! Saya sukaaaaaaa!!!

Itu Hafiz! Nun jauh di bawah sana. Hehehe

Afundi Hafiz! Walaupun rupamu tidak ku kenal, tetapi rambutmu tetap menjadi pojaan hatiku!


Eheh. Along. Ini, kenalkan... Mak Akim. Ada gaya macam menantu kesayangan memeluk mertua tak? (larikkk...)

Tak dapat peluk orangnya, peluk gambar pun cukuplah. Hahahaha...


Yang ini, persembahan Hafiz yang paling saya suka...



Meremang bulu roma okay! Peace~~

3 ulasan:

Farrah Abdullah berkata...

Haha oh I ingat that time bila you redah rumah ketua kampong mana ntah sebab eksaited nak tengok final AF :) Haha klakar gile!

Indeed, we all pun sama duduk depan TV every Saturday night. Such a great time to spend time with family eh?

f a r i n a berkata...

OMG. ada orang ingat kisah i redah rumah tok ketua kampung tu! hahahaha...

come to think of it, i really think I should go back there and bagi buah tangan kat diorg tau, we were such a pest at that time! (mungkin juga, masih...) tapi mana boleh tak tengok final AF1! kita semua adalah pemenang, tiada pengalah!

hahaha...but true, it's a good way to get ur family together, sambil makan pizza, minum coke dan mengunyah cikedis. am so gonna miss it now that the season's over.

along berkata...

WAHHHHHHHHHHH KEMAIN LAGI PELUK MAK MENTUA SAYA.

eh.
Dia nangis terharu ke nangis minta dilepaskan?
hihi.

Glad you had fun!

p/s - mahu cari that cut out board of sultan akim lah!

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...