Khamis, Jun 11, 2009

Di Perhentian Ini

Masih ingatkan saya pernah menulis tentang keinginan ke Pulau Perhentian?



Sheer beauty of Pulau Perhentian makes it the destination of tourists. Both the islands have palm-fringed white sandy beaches and turquoise blue sea. One can have a number of activities on its beaches and forests. Swimming and snorkeling are the most popular tourist activities here. On most beaches, the water is shallow with lots of rays, cuttlefish and parrotfish. For diving you could go to northwest Perhentian Kecil where you would find a group of small rocky islets. This is the best place to dive in Perhentian. Apart from these, you could also enjoy activities like camping, canoeing, fishing, jungle trekking, and banana boat riding. As for accommodation, most of it can be found on Perhentian Besar, the larger island. Hotels are usually aimed at budget travelers.

Tourism is the base of economic activity in Perhentian. However, owing to the Islands' protected status, the main tourist activities are minimal in environmental impact: sunbathing, snorkeling, scuba diving, turtle and shark-watching. (Source: Wikipedia)


Akhirnya, tanpa banyak basa-basi, tanpa banyak planning, bagai bulan jatuh ke riba, Cah Ayu mengajak saya bercanda dipasiran pantai Pulau Perhentian bulan depan! Weeeehuuuuu!!! (Anne, pinjam ya?)

Bersedialah untuk gambar-gambar ikan paus betina terdampar di perairan Pulau Perhentian, terima kasih.


note to self: mari mari beli bikini! hahahaha...or a monokini like this


though I am pretty sure Cah Ayu tak akan mengaku kawan dah kalau saya pakai nih. Oh, naseb!

11 ulasan:

sity29 berkata...

yeahhh 2 piece!! hup hup hulaaaaa

f a r i n a berkata...

hahaha...bukan sahaja orang, ikan tengok pun terus pingsan!

pencemaran alam dan pandangan! hahaha...

ull berkata...

dan juge pemanasan global akibat dr maraknye bahang aljahannam. nauzubillah. hehe.

f a r i n a berkata...

huhuhuh...

panas, panas.

percayalah saya tak akan pakai bikini!

percayalaaaaahhhh~~~

ull berkata...

haha. sy percaya dong...
km pakai swimsuit muslimah ajeh... :D

. : LaDy iRm@ : . berkata...

permohonan ku di reject atas alasan quarter 2 closing... hampas... tak dapat join korang... nie yg benci keje camni

naem berkata...

bestnya!

Mrs. Akmal berkata...

kak farina...i'm going to perhentian island nx week!!! :))

f a r i n a berkata...

ull: akhirnya kamu dan saya sama2 terjebak mengusha baju renang muslimah! hahaha
yan: andai saat terakhir boss kamu berubah fikiran, marilahhhh!!!
naem: ikut yukkk!
nisa: have fun! pls blog about it so i'd have an idea on what to expect ye...ngeh ngeh ngeh

. : LaDy iRm@ : . berkata...

ahahaha... owh tidak... sepertinya di quater 1 saya sudah bercuti ke seberang... maka kali ini permohonan cuti di bekukan atas alasan quater 1 nyer closing sgt hampeh....

kim salam kat ikan2 yang berenang bersama mu itu

Lissa berkata...

pokodot pink! i like!

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...