Rabu, Jun 24, 2009

Hari-hari ku indah (Part 1)

Warning: Entry ini akan jadi sedetail yg mungkin, sebab saya malas nak menjawab terlalu banyak persoalan. Thus, it'll be superlong. You may just skim and look at the photos, of course. Oh, pics courtesy of friends. Saya cilok di Facebook. hehehe...

Khamis, 18 Jun 2009

Abang-abang kesayangan dijangka tiba jam 8 pagi, and since Cah Ayu was coming back same day at 7.30, saya dengan sukarela menjemput Cah Ayu dan sekalian, menjemput abang-abang, of coz. Heheh...setelah menunggu hampir sejam diluar, mulailah rombongan dari Jakarta itu keluar...turned out all 5 bands came together in the same flight! Pergh, macam pesta cuci mata. Gigi came out first, then Padi (gilakkk...Piyu gantenggggg pakai baju matching dengan baju sayaaaa), then when Sheilaon7 came out, who cares about Dewa and Backbone (or so I thought). Bri and Dut came straight to Cah Ayu and me, trus bercerita tentang transaksi ibu-ibu. Haha...poor guys have to be the couriers of stuffs antara Jakarta-Malaysia. Makasih ya bapak-bapak udah mau direpotin!


Mas Eross yang menurut Aie mirip preman dengan kumis dan jenggotnya itu. Foto saat-saat terakhir dia berpenampilan begini. Sob!


Then we saw Tepie. Gitaris The Backbone. Tekaan saya bahawa saya tak akan berminat pada anggota The Backbone ternyata salah. Hampir saya membutuhkan bantuan bomba untuk memadamkan kebakaran dalam jiwa saya (whaaa...) Hotness!



Dhani bawak semua anak-beranak nya, ibunya...and, nanny anak2 itu yang bernama Mulan Jameela. Lagi nak mengaku tak ada apa2 ke?

Then we went back home for a while, met up Cah Ayu's cousin, Zeti, there. Dan meluncur laju lah kami ke The Saujana, hotel mereka menginap, to attend the press conference. Thanks to Fat Boys for the invitation!

Only Padi, Gigi and Sheilaon7 attended the PC tho. Guess the 2 other bands were delayed cause they stayed in a different hotel (They have it in their rider, kalau perform di KL, hotel mesti di area Bukit Bintang) maka terlepas peluang saya nak skodeng Tepie lebih lanjut. I was informed Dewa and The Backbone came, but much much later.

No photos of the bands, tapi wajiblah kami camwhored, kan?


Went out for lunch, came back to hotel to get some stuffs from Bri (wheee...happiness mendapat sekepuk hentak barang-barang dari jakarta!) then we all melepak di lobi menunggu waktu keberangkatan to a Meet&Greet Session in Kl Sentral. Hamka from Fatboys kindly offered us a lift with them, to which I quickly said, yes! It's after office hours, and I really don't feel like driving from Subang to KL Sentral!

Off we went with the boys, terfeeling artis seketika bila dikelilingi sebegitu ramai bodyguard, dan disorot kelipan flash, hahaha! We were there for like an hour. All 5 bands were there to sign autographs, take photos with the fans. Again, no photos here. Then we went back to the hotel, while the car that drove the boys went to Sg Wang for dinner. Balik hotel, balik rumah to drop Zeti to pick up her car, sent Ayu back to her place, balik rumah tidur tergolek.

Jumaat, 19 Jun 2009

Unlike the day before yang saya bercuti, Jumaat saya kerja. Apa lagi bila tengok jadual, mereka hari ini ada soundcheck dan meet & greet je. Petangnya sekitar jam 5, got a call from Brian.

Br: Eh Farina! Dimanaaaaa kamu?? Seharian gak nampak?

Ahahaha. *cuak, cuak*

Thank God I got my gears all ready in the car, memang dah plan after work terus meet up with the boys, since saya dipertanggungjawabkan juga memastikan mereka sampai ke KFC for lepak session with Sheilagank Malaysia members. Sesampai di hotel at around 6.30, turned out the boys were still at the venue, soundcheck. Thank God there was a tennis tournament going on at the hotel, maka mencuci mata dengan jayanya. Oh-Emmm-Geeee! Ganteng buangetttt~~

The boys sampai hotel around 7.30, not long before Cah Ayu, Nekmah, Zeti dan Dila sampai. Maka melepak lah kami sambil menonton tv sementara menunggu waktu take off. Hehehe...


Foto sewaktu menunggu di lobi. Usaha Cah Ayu nak ambil gambar kandid saya gagal


Kecewa bila Eross turun ke lobi...misai dan kumis tiadaaaa!! Katanya niat di hati nak trim je, tapi terpendek sebelah, maka dia cukur terus. Oh, nasib! I think I might be the only one who likes his scruffy look.

Nota: yes, I love scruffy guys.

Sementara menunggu...ada Armand!!!


*lihatlah wajar girang ku!! wheeeee*


Left the hotel at 9, thanks to Ull sebab sudi pinjamkan mobil dan supir, serta Shamam kerna sudi jadi backup car (dan ternyata, mmg dibutuhkan). On the way to KFC, sempat dengar Anne mentioned about the event on Hot FM. Hehehe...makasih mbakk, walaupun jasad mu gak ikut bersama, tapi ternyata hati mu udah bareng kita2. Hehehehe...

The event, in my own opinion, was a success. It was laid back, very cozy, everyone seems to be having fun, darah abadi juga turun beramai-ramai in what Ull dubbed as, "dating berjemaah". Hahaha...Sheilagank Malaysia committee members, job well done, ladies! (yeah, of course la I have to say that, kan? Haha...) Picture dibawah adalah incomplete!


The boys sang 4 songs for the crowd, Ibu Linda, Pria Kesepian, Temani Aku dan Mudah Saja.

Group Pic


Cik Cantik layan blues. Jangan tertipu, I can't play guitar. Ini illusi semata-mata.

Afterwards, before sending the boys back to their hotel, my car made a detour to DE Sec 11 (Peon, bagitau Zeff tau!). Terserempak dengan warga kantor yang telah mengakibatkan tersebarnya gossip, Farina jalan tengah2 malam dengan sekumpulan lelaki orang Indonesia. Haha...pasrah!

Got back home at almost 3. Cuapekkk tapi hari ku indahhh~~

to be continued...

4 ulasan:

brad berkata...

Trust me, I KNOW kamu gak bisa play guitar. The way you held the ''kotak sejuta mimpi'' simply tells so.

Lissa berkata...

trima kasih kerana memilih utk tampal gambar ku yang kelihatan lebih kurus itu.

Cah Ayu berkata...

Nota: Ayu, Cah Ayu dan Shamam adalah orang yang sama. Tk

Hehehe

Zeti Zainal berkata...

Kenangan menggamit kembali..

Again I could never thank you guys enough.

Berbaloi sampai rumah pukul 3 and bgn pagi pergi kenduri dgn mata sembab..

Dan berbaloi juga bateri jam habis tepat pd waktu diperkenalkan pd Duta..

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...