Selasa, Jun 30, 2009

Semangat waja!


Sekadar gambar hiasan


My lil brother got back from PLKN yesterday. (Jangan tertipu, dia tiada dalam gambar diatas.)

Balik je terus kena buli dengan abang dan kakak. He exclaimed, "apa nih?? Balik2 je kena buli??"

Yeah monyet, we missed you.

Last nite, dia sibuk mengajak semua orang jogging pagi ini.

"Pagi?? Orang nak gi kerja lah woii!"

"Pagiii!!! Sebelum Subuh!!!"

Me thinks: Yikesss! You kidding me??

Apparently not. Not wanting to dampen his spirit yang berkobar-kobar semenjak balik PLKN ni, saya semangat set alarm clock at 5.30. Tidur siap dengan pakaian jogging, senang bangun je terus cargas. Hahaha...semangattttt!

So we (my mom, sis, bro and yours truly *wink wink*) jogged sepagi buta sebelum azan Subuh berkumandang. I can almost hear my ex-trainer kacak iras Johnny Depp berkata, "morning cardio, Farina...morning cardio is the key!"

Now, my body is thanking me for it, my legs...definitely cursing. Sakit loncat-loncat di konsert pun belum pulih, dah tambah sakit berjogging. Oh, dah tua rupanya.

And so, let the Biggest Loser challenge begins! :p

nota: jeles mendengar kabar, Fatma sudah kurus. Kata Ayah Nora, dah setengah jek! Oh jeles jeles. Go Farina, go go go!

On a different topic:
Ismail: weh, entry x tahan
farina: hahahahha
Ismail: sungguh x bole blah
farina: masa aku tulis
farina: aku mmg terbayang ko akan kata sesuatu
farina: hahahaha

Ismail: hahha, u know aku ade baca
Ismail: when u really hope for something very hard, the universe will find a way for u to get it

farina: hahaha
farina: are u saying
farina: i really hope to see monkeys fornicating?

Ismail: i think this is the universe way of saying "farina, segeralah get married, ye?"
farina: hahahahha
farina: okay, that, i can take

Ismail: dlm buku the alchemist x silap aku
Ismail: n yeah, u have to get away from animal planet

farina: ahahahaha
farina: that, you cant make it me!
farina: it's wayyyy to interesting


Ismail (bukan nama sebenar), I have a feeling, you'll soon be an animal planet lover too.

By the way,

Adik saya bilang, di kem PLKN nya, tiap pagi lagu Anugerah Terindah Yang Pernah Kumiliki dipasang, untuk mendidik anak-anak belajar nilai moral iaitu menghargai dan bersyukur.

Setiap pagi tuh!

Kerennnnnn!!!

3 ulasan:

ull berkata...

sy teringin nak bikin sendiri cokelat sprt dalam foto itu.

jom..kita g kelas membuat cokelat jom....

Lissa berkata...

Anugerah Terindah Yang Pernah Kumiliki ? wah yea?

ull berkata...

smoga tidak disalahgunekan lagu itu utk berebut ce di plkn smpai gaduh pukul2. hehehehe.

sy bangge menjadi sgank. luv darah abadi *muach*

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...