Isnin, Julai 13, 2009

Half Blood

Got called into my boss's room this morning. Usually on Mondays, that's a bad thing. So I groaned. Apa pula kali nih...

And as I dragged my feet to his room, thoughts conjured in my head. Akaun tak balance lagi ke? Macam dah. Aku lupa tutup aircond ke masa kerja hari Sabtu? I wasn't the last one around. Terlalu banyak main facebook dan chatting serta update blog masa kerja?

Nah, kalau itu...mungkin.

Tapi sebaik sahaja punggung montok saya mendarat di kerusi menghadap encik boss, dia berkata,
"Are you free this Saturday? Would you like to watch Harry Potter?"

to which, I immidiately said yes. Yes! Dengan penuh excited dan mengangguk-angguk macam burung belatuk. Walaupun sedikit curiga. He's not asking me out for a movie, is he? Because it would be too freaky if he is!

Rupanya...
"Here's 4 tickets, if no one else in the department wants to go, you can take your friends"

Hurrahh!


Knowing the people in this department, he and I both know, none of them would take up the tickets, which is probably why he asked me straightaway. So sudah ditanya, semuanya geleng-geleng dengan muka distaste, like, "euw...Harry Potter??" (ye lah, tengok lain kali ye kot2 ada orang nak bagi tiket Prof Razak Mohaideen. Sabar ya...) maka saya dengan senyum lebar berkata, so the tickets are all mine! Mine! Mine! Muahahahahaha (oh stop Farina).

I know it's prolly no biggie, some friends got tickets to watch the premier sum more (lucky people!) but still, free movie tics, apatah lagi dari tempat kerja sebuah kilang gula ini, adalah super rare! Apparently a bank we deal with is organizing this tengok wayang sambil membodek customer event. Good good, bank itu bagus! (oh wait, I've forgotten what bank that is...hmmm, nevermind)

Hehehe...

Alhamdulillah!

Not half bad for a Monday. I'd say, not bad at all...

:-D

4 ulasan:

peonate berkata...

haha takde satu pun film Prof Razak Mohaideen yg aku sanggup tgk sampai habis .. mesti tgk sekejap² (tp tgk jugak laa) haha tak kisah la nana² tanjung tu ke cinta fotostat ke fotokopi ape ntah tu

Lynn berkata...

good for you! ;) and for my bragging rights, I tengok esok hahahaha!

f a r i n a berkata...

peon: kita serupaaa!!!

lynn: tauu! hahaha...have fun!

. : LaDy iRm@ : . berkata...

eh... buakn panggilan pulau erk....

mau jugakkk.....

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...