Selasa, Julai 14, 2009

Happy, Happier, Happiest


Is listening to happy, happy songs to combat stress.

Sila rujuk entry Ibu Lissa sebagai panduan.

Lagu-lagu pilihan hari ini adalah seperti:

1. Sahabat Sejati (SO7) - reminds me of well, good friends. Hehe. And happiness sewaktu meloncat-loncat bersama darah abadi menonton konser so7 atau sewaktu di dalam mobil bersama-sama and knowing, that whatever happens, I'd still have these wonderful people as my friends, hinggu ujung waktu!

2. Kau Aku (Aizat) - i just love this song. Rasa macam nak dress up macam Liyana Jasmay dan rock on!

3. Hey Ladies! (Rossa) - bak kata Soraya, anthem buat wanita hari ini. Suka!

4. Melompat Lebih Tinggi (SO7) - "bila ku terjatuh nanti, kau siap 'tuk mengangkat ku lebih tinggi" Enuff said.

5. Yan Huo De Ji Jie (F4) - saja nak layan lagu cina sambil menghibur nyonya meja sebelah.

6. Bencinta (Faizal Tahir) - ok, bukan kategori happy songs tapi kalau nyanyi dalam kereta, alangkah puasnya lagu ini, kan? Semoga segeralah ia hadir di pusat karaoke yang terdekat.

7. Someday We'll Know (Mandy Moore ft. Jonathan Foreman) - because I find the lyrics to be comforting.

8. Nakal (Gigi) - sebab terasa macam nak bergoyang gerudi bersama Cah Ayu dan Soraya lagi. "Ooohh...Ku hanya bisa menahan perasaan" (arghhh! mulai cari coklat dan aiskrim)

9. Apa Kata Dunia (Melly Goeslaw & Debby Mizwar) - always, always...managed to make me smile. How can you stay sulky when Pak Deddy is singing "buah nangka kulitnya berduri, tak kusangka hati ku kau curi". Cuteness! *joget joget*

10. Terimakasih Bijaksana (SO7) - how can I not find this song comforting? "tak peduli berapakah berat badan mu nanti, kau tetap yang termuahhhh di hati." See? See?? Sigh.

Have you got any nice, happy, uplifting songs you think I should listen to?

3 ulasan:

Cah Ayu berkata...

sastromoeni oi.. jangan lupa! hahaha


bukan untuk penambah semangat tapi, just to make u happier dan senyum2 aje (nak ngakak nnt nyonya marah :P)

f a r i n a berkata...

aku lupa aku punya lagu2 sastromoeni! hahaha...

tapi alangkah bagus nya klo boleh tinggikan volume layan lirik2 bodohnya dan benar2 ngakak.

Sorry nyonya meja sebelah.

Ernie Khairina berkata...

paling suka no 7!

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...