Khamis, Ogos 06, 2009

Boleh saya masuk meminang?

Entah kenapa, tiba-tiba tangan saya gatal mengetik archieve blog ini. I don't usually read my old entries, sebab selalunya saya akan membaca dan berfikir, "MasyaAllah getiknya perempuan gila nihhh!!!" atau pun sekadar mengetuk kepala and wonder, what was I thinking when I wrote this??! Which is why before this, I never put the archieve up on my blog. Malu woooo!!!

Then I found an entry that made me choked on my cup of coffee. Dah hampir 5 tahun di tulis, tapi masihhhh lagi jantung saya terlupa berdegup sedetik bila membacanya.

Saya: Awak kat mana ni?
ZHM: penang, ada kenduri kahwin member2.
Saya: haaa...abis awak tu, bila nak kahwin?
ZHM: bila awak pinang saya lah.
Saya: Haaa?? (abaikan, abaikan) Berapa tahun lagi awak nak kahwin?
ZHM: berapa tahun lagi awak nak pinang saya? awak pinang lah saya, wak...
Saya: banyakkk la awak punya pinang! meh sini alamat rumah. (keadaan emosi: macam nak gigit lantai).

Encik, tahukah anda ayat2 sebegitu buat saya terbang ke langit ke 7?

Malam ini saya menonton berita...melihat keadaan insan2 di negara2 yang teruk di landa tsunami akibat gempa bumi di sumatera...kat Msia, penang and langkawi affected. Very devastating. Teringat dia di penang. Terus saya tanya keadaan dia di sana via sms.

Balas beliau: 'Saya ok. Sayang jugak awak kat saya ye?'

Erkk. Tau tak pe.


Hahahhahaa...masyaAllah, Farinaaaaa Farinaaaa *geleng geleng* Diulang, this was written sometime in 2004. And I have no recollection of it, none whatsoever! Did this really happened? Did he actually said something like that?? Kenapa saya langsung tak ingat sama sekali??! Amnesia ke apa??

But then again,

Kalau saya tak ingat, I guess I wasn't so smitten with him after all lah kan? Kan? Kan? Hehehehehehe...eceh ayat mengubat hati nak lara.

Now I am just 5 years too late. *ayat gila pasrah*

4 ulasan:

along berkata...

awh.

sangat dapat imagine dia cakap "wakk, pinang la saya wakk.."

cukur misai dia baru taw.

brad berkata...

i think, it's worth sms-ing him again...nothing to lose..hehhee.
orr...dia dah nikah>?

f a r i n a berkata...

udah nikah, anak 1

Lissa berkata...

comment di atas macam comment frust.

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...