Selasa, Ogos 18, 2009

For Sale

Adegan 1: Lunch bersama rakan sekolah lama di Noodle Station

her: babe, gula memang tak ada kat pasaran ke?
me: hmm? entah *jungkit bahu* kau tak ada gula kat rumah ke?
her: adalah lagi sepaket.
me: kalau tak ada...ambil kat rumah aku ah.
spoken like a true tokan gula, kan.

Adegan 2: Terserempak Tante bersama teman-teman arisannya di Resep Rahsia.

Tante Saya: hello honey...eh sugar. *to her friends* Ini lah, anak Nani yang kerja kilang gula tu!
Tante 1: ehhh, Auntie nak beli gula!
me: err...nak gula apa, Auntie? Berapa banyak? Kalau banyak-banyak, sorry tak dapat (sebab saya tahu Tante 1 memang jual kuih raya)
Tante 2: Auntie nak 4, 5 kilo jek
me: oh boleh Auntie. no problem.
Tante 3: yang fine sugar?
me: Tak, Auntie. Coarse grain (dalam hati, omg nak berdiskusi jenis-jenis gula pulak ke?!)
Tante 2: Boleh, Auntie nak. How much?
me: nanti saya kira. *to my Tante* I will send it to your place eh?
*larikkkkk*

Hahaha...contrary to popular belief, saya takde lah pergi sorok gula lepas tu jual at a profit!

But if you do find your house kehabisan stock gula, lagi-lagi nak2 bulan puasa ni, lepas tu dah dekat raya ni kan...you know lah who to call. Hahaha.

Bak kata Peon, rumah kat Jalan Gasing tu sedia menanti.

Eceh.

6 ulasan:

Cah Ayu berkata...

will do honey! eh sugar ;)

ull berkata...

fg..nak gule. bapak aku kol tadi shah alam dh kehabisan gule...suh kami2 carik di sekitar kl pula. haha. kronik

~Am berkata...

post ke sarawak boleh?

Irda Idris berkata...

Farina.. serious leh beli gula kat ko ke? Sebab aritu aku p tesco nak beli gula pun da takde.. menci betul.. kena beli kat tmc.. tapi tu pun limited to 2kg per family.. kalau boleh beta mahu beli la.. untuk stok puasa n raya.. chehh.. (tu kira menyimpan gula ke ek?)..

f a r i n a berkata...

ull: oke nnt datang rumah ah
bolo: biar betul weh...lagi mahal cost posting tu jek kang.
irda: haha...iya itu dikira menyimpan gula...

f a r i n a berkata...

ull: oke nnt datang rumah ah
bolo: biar betul weh...lagi mahal cost posting tu jek kang.
irda: haha...iya itu dikira menyimpan gula...

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...