Rabu, Ogos 05, 2009

reKRUed

Started my day feeling gloomy, had to drag my big fat ass out of bed. Just thinking about the amount of work I would have to do today bikin pusing dan gak semangat. Haish.

Then Sinar.Fm pasang lagu kesukaan zaman muda yang indah! Di Dalam Dilema! Oh Norman! Oh Yusry! Oh Edry! Langsung terasa seperti transported ke zaman saya berambut boycut, berkacamata rayban 10 hengget beli di chow kit, windbreaker baggy, seluar baggy, pakai bandana merah dikepala...hahaha...sangat thrill!

It's comforting to know, saya masih hafal liriknya, dan...saya masih boleh rap macam Norman. Except ada sedikit mengah di hujung, nevertheless...I did it! Haha, belum lah tua sangat, kan?



Jika sekali dua kau permainkan kata
Mungkin ku takkan mengendah
Mungkin bisa ku pejamkan mata
Tapi kini terjadi 'tuk kali ketiga
Haruskah ku terus bersabar
Walau timbul rasa curiga

Luangkanlah sedikit masamu
Tak ingin lagi terkurung dalam belenggu
Masanya 'tuk berbicara
Secara seriosa kita
Selesaikan segala sengketa

Ku terpinga... tertanya... di dalam dilemma mu
Ku terpinga... tertanya... di dalam dilemma mu

Jika dulu selalu kau berada di sisiku
Kini ku ingin tahu
Apakah perasaanmu padaku
Masihkah ada cinta seperti yang lalu
Haruskah ku terus bersabar
Walau jiwaku menderita

Di manakah hilangnya mesra
Yang terjalin juga tidak lama dulu
Masanya 'tuk berbicara
Secara seriosa kita
Selamatkanlah cinta kita

Ku terpinga... tertanya... di dalam dilemma mu
Ku terpinga... tertanya... di dalam dilemma mu

Uhh... jika bisa ku selam jiwamu
Apakah... apa bermain di mindamu
Ku... di dalam dilemma...

Dulu setidak-tidaknya berbicara di telefon
Bersopan-santun... kaulah satunya wanita yang ku sanjung
Kini... jangan kata berbicara... khabar pun belum tentu
Dan aku... terkurung dalam belenggu
Terpinga... tertanya... terperangkap dalam dilemma
Walaupun rasa curiga
Berpisah... tak ku rela
Cuba, cubalah, Cuba kita berbicara seketika
Selesaikan segala sengketa yang melanda kita

Luangkanlah sedikit masamu
Tak ingin lagi terkurung dalam belenggu
Masanya 'tuk berbicara
Secara seriosa kita
Selesaikan segala sengketa



And now, I have officially been reKRUed!


nota: hati tetap terluka bila tahu Norman dah nak menikah. Dimanakah janji sumpah setiamu, Abang Long? *sob, sob*

6 ulasan:

Raina Wulan Guritno berkata...

abang chik kan ada hehehhe

Zeti Zainal berkata...

Abg Long sudah mahu menikah.

Abg Chik sudah in relationship.

Wahh dunia sgt kejam.

f a r i n a berkata...

huhuhu...

dan gf abang chik sangat lawa!

*pisau menghunus dada*

mygoldpen berkata...

farina, sape gf2 diorg?is yusry's - julia ziegler?

f a r i n a berkata...

izza: nope! gf yusry bukan artis, tapi cantik sangat! mirip sofea jane pun ada. huhuh...

Lynn berkata...

hahahahahahaaha!

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...