Rabu, September 16, 2009

Shopaholic goes to Mydin!

It's a shopaholic's dream. To spend a whole day shopping with someone else's money!

But this time, it's for a good cause.

My beautiful friends, Cah Ayu, Along and Wani as well as myself were lucky to be invited to join program Infaq Ramadan PTS Bersama Rumah Titian Kaseh as volunteers! What we had to do, was to help the unfortunate kids from Rumah Titian Kaseh to choose their baju raya.

How cool is that??

We went to Mydin Jalan Masjid India where they not only open their doors to us half an hour earlier than for the normal crowd, they even gave us special discounted price and a special counter to make payment.

Terpaksa para shopaholics pun rembat sehelai dua baju untuk diri sendiri. Hehe.



Meet Ida. Anak ketiga dari 5 beradik, berumur 16 tahun. Berasal dari Sarawak. Ayah dan ibu sudah bercerai, ibu jaga 2 adik beradiknya, lagi 2 dengan atuk dan nenek. Ayah? Lari merentas desa entah kemana.

Ida sangat stylo nak berkebaya nyonya di hari raya.


"Baju ni pakai kat dalam kebaya tu...kalau tak pakai kang pengsan pulak semua orang kat Titian Kaseh tu..."



Sambil shopping sambil posing. Memang dasar narsis.



Lepas shopping, back to Rumah Titian Kasih. A group of UiTM students sedang mengadakan aktiviti Mesra Titian Kasih mereka pulak. Sangat banyak brondong-brondong manis untuk dinikmati. Hahaha...pakkal lah akak berpuasa!



Snap gambar sebelum pulang sebagai alasan nak bertegur sapa dengan seorang brondong manis.
"****, tolong ambilkan gambar?"(kat baju diorang ada nama. hehehe)



Shopaholics Unite!


Thanks Kak Raina for sharing with us the informations about this program. We had much fun.

To quote the email sent to us by Encik Nazrul, the event organizer from PTS,
Semoga amal bakti kita semua bagi membantu pihak yang kurang bernasib baik terutamanya anak yatim ini diberkati Allah dan mendapat ganjaran yang sewajarnya.

Aminn, aminn, aminn.


note: pics courtesy of Along and Wani.

5 ulasan:

Ernie Khairina berkata...

farina, bestnye aktiviti ni

Lissa berkata...

yeah.. amin...

Memey Anuar berkata...

alah. bab along and wani lmbt smpi kerana kesiangan nasib x tulis hihi

we had fun.
terbukak sket mata dan hati tgk budak2 tu.
oh, lupa nk snap kuih raya along bought for *tutttt* siap ade love2 u hihi

hope to see u again. mau nuntut ilmu bahasa indonesia bisa kan mbakk? :)

salam lebaran.
maaf zahir dan batin.

f a r i n a berkata...

ernie: it is fun!

lissa: aminn..

wani: tak sampai hati nak cerita, after all that could happen to just about anyone, just take it as a lesson learnt! :-D

told along, we have to lepak one of these days. hari tu we started on the wrong foot!

belajar bahasa indo? klo gew bisa apa nggak sih buat loe?

selamat hari raya, maaf zahir batin too!

Raina Wulan Guritno berkata...

owh terharu dan berbesar hati nama i dimention di blog yang gah ini hehehe

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...