Khamis, November 26, 2009

Day 5: Enjoy Jakarta

Day 5: The Day We Played with Babies!

Last day for Naem and Im, jadi sepagian dihabiskan sambil packing barang mereka dan nonton infotainment. Mom has become an infotainment addict, sampai rindu2 semenjak balik KL. How will she follow the gossips about KD and Anang? How?! HOW???!!


So anyway. Their last day in Jakarta, and baru Ael sudi digendong. Haha...selalu begitu dia! All the time we were there, sangatlah sombong Si Pipi Bakpao itu! Tak pernah mau digendong, nak sentuh dia pun kena berlari keliling rumah mengejar dia, not unlike scene rogol filem 80an.


Kasihan Kak Im yang since the night before, tak berapa sihat. Mengikut pemerhatian kami yang KONON bijak pandai, sakit rindu, sepertinya. Eh eh eh. :-D


Miniature of Brian. Gila, mirip banget! (ya iyalah, emang anaknya kaliiiiii...)


"Ael nak ikut!!!"



Damn, I miss this lil guy



Beautiful Neysa, Ael's cousin


Leaving Aie's place, we head to Dytha's house in Slipi.


Dytha married a friend of ours, Philos, a year ago. Co-incidentally I was in Jakarta when their reception was held last year, so I accompanied Aie there. That was the first time I met Dytha.

Setahun kemudian, they welcome a new addition to their family, Ahmad Khansa Naufa.


Ihhhh...comel comel *geram geram*


Mom immediately hit it off with Dytha's mom, Tante Rani. Alkisahnya, Tante Rani yang minat Sheilaon7, dan anaknya Dytha yang kadang terpaksa menemani kalau sang ibu nak tengok konsert. Dan dari situ lah Dytha berkenalan dengan Philos, who, at that time, was working with Sheila Management.


Tante Rani adalah seorang yang sangat cool, Mak langsung jadi BFF with her sampai kitorang pergi airport hantar Im dan Naem pun Mak tak nak ikut, nak stay di rumah Tante Rani. Ternyata right after we left, mereka langsung bergegas ke kedai peralatan buat kuih! Cheh. Patutlah tak nak ikut. I guess Mom is bored asyik bertemankan remaja (eceh, remaja konon) seperti kami, dapat geng rakan sebaya terus happy.

After sending off Im and Naem to the airport, we went back to Dytha's place to play with Khansa. Lihatlah betapa nyenyaknya Khansa tidur di atas 'tilam Vono' yang empuk! Hehehe.


Mak kata, ini petanda buat saya bahawa saya dah boleh secepatnya make babies. Coz my lil sis can take care of them. Hahaha. Bagus, jimat duit bayar gaji bibik


Then, we all went for lunch @ Hoka Hoka Bento, Mal Taman Anggerek. 1st time Khansa ke mal, dan sedikit pun tak rewel! Am so proud of you, Khansa!


Lepas ni boleh la selalu-selalu temankan Bunda ke mal ya...hihihihihihi.

Setelah bersalam-salaman dan berjanji-janjian dengan Tante Rani to meet up the day after for some serious shopping session in Tanah Abang, kami pamit.

Malamnya kami berbeza rencana, Mak dan Dila asked Andre, our supir, to take them on 'Jakarta Undercover Tour'. Mak nak tengok banci (read: pondan). Berkali-kali Andre urut dada dan beristighfar. Hahaha. Gile lawak ingat ekspresi dia masa tuh!

While I went to Grand Indonesia and had coffee with a couple friends.

Naem dan Im pulang pasti sudah sampai di rumah, kecapekan.

End of day 5...end of nice pics courtesy of Naem. Expect not so nice pics in the upcoming entries!

To be continued...

3 ulasan:

soraya berkata...

tanpa ragu-ragu (dan aku pasti kamu sedia maklum) kalau aku ikut korang ke jakarta time ni pasti aku pilih follow bunda kamu menjejak banci opps..undercover tour:)

Lissa berkata...

pics Jakarta Undercover Tour takde? ahaks!

Along berkata...

tergelak part ibumu mau menjejak banci!

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...