Jumaat, Januari 22, 2010

Miyami Bukan Miayam.

Hari ini ditanya bertubi2 di Twitter gara2 Naem bertweet tentang promo Cosway, bedak Miyami beli 5 percuma 1. Hamik ko.

BELI 5 PERCUMA 1 tuh.


hahahahahah.

Dan orang pun dok tanya, menatang apa Miyami tu? Bagus ke?

Ni haa menatangnya.

Miyami Two-Way Foundation


• Silky-smooth combination of foundation and powder
• Gives a long-lasting, flawless finish
• SPF15 protects against harmful sunrays



Been using this for almost 2 years already, and trust me, I have tried all sorts of 2-way foundation, daripada yang paling mahal sampai lah yang ke paling murah. Maka biarlah saya beritahu kenapa saya suka bedak Miyami ini:

1. Murah. kalau tengah promosi, tak sampai pun RM20. Dan Cosway selalu promosi. Kalau tak promosi, dalam rm25.

2. Tahan lama di muka. I find this true especially kalau you're using the right moisturizer for your face. Kalau rasa macam tak cukup tahan lama, maybe kalau muka u ols jenis oily ke, boleh use liquid foundation or a make up base dulu sebelum tepek bedak ni.

3. High coverage. Senang nak sorok bintik-bintik hitam di muka.

4. Easy to apply.

5. Matches my skin color easily. Then there's only 3 shades to choose from, so tak payah nak pening test sampai 10 jenis warna.


This is actually the 2-way foundation of choice for many make up artists, models and artists. Seriously.

Murah, meriah dan berkesan.

Dan sempena promosi Cosway mulai 24 Januari ini (Beli 5 percuma 1), satu bedak ni comes to about RM16.60 only!

Jadi, siapa cakap nak cantik perlu belanja mahal? *wink wink*


p/s: SAYA BUKAN AJEN COSWAY! hahahaha. Terima kasih.

7 ulasan:

Im berkata...

haha.. terjadilah 1 entry blog.

Naemah berkata...

hihi kena edit sket. 1) Rm16.60 x 6, takut nnt ada yg igt darab 5 je... 2) kena ada no ahli cosway, sesape pny pun blh.

Lissa berkata...

ha, yeke... adeh baru beli benifit online.. murah ni, leh cuba.

Along berkata...

miyami best! dah pakai it for 2months plus, its not cakey and doesnt block my pores and tahan lamaaaa!

thanks to farina for recommending it to me too!!

pilih lah miyami, lupakan yang lain, hihi.

peonate berkata...

ini ke foundation yg freda mentioned the other day??

Yustinanitar Ariffin, Economic Planning Unit, PMO berkata...

kalau korang nak cuba..pergilah mana-mana cosway..pakai id saya.. X643917..yustinanitar ariffin..kawan-kawan kat opis pun ramai yang pakai bedak ni..tona sekata..kalau korang nak tengok rupa saya makeover pakai bedak miyami..kena add nama saya dlm fb..

Yustinanitar Ariffin, Economic Planning Unit, PMO berkata...

nanti pergi kat mana-mana outlet cosway..pakai id saya..X643917..yustinanitar ariffin..mmg bagus bedak miyami nie..kawan kat opis pun ramai yg pakai..:-)

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...