Selasa, Julai 20, 2010

Honey, We Need To Talk...

After a week, KRu's Ultimatum masih mengungguli cd player kereta saya. Masih! Belum puas lagi nyanyi macam perempuan gila (Fatma, you were right. Of course aku nyanyi macam perempuan gila!) to their classic hits like Mengerti, Ooh! La! La!, '2', Janji Tinggal Janji, Di Dalam Dilema, dan banyak dan banyak lagi!!! Ok, bertenang sekarang.

This morning while listening to Di Dalam Dilema, I realized, one of my earliest misconceptions about men, KRU lah penyebabnya. No, not that I think all men are secretly in a vocal singing group, tak.

They made me think that men like to discuss their relationship problems with their partner, to find a solution.

Hakikatnya, men are not like that!

To those who are not familiar with that song, Di Dalam Dilema, here's the lyrics:
Jika sekali dua kau permainkan kata
Mungkin ku takkan mengendah
Mungkin bisa ku pejamkan mata
Tapi kini terjadi 'tuk kali ketiga
Haruskah ku terus bersabar
Walau timbul rasa curiga

Luangkanlah sedikit masamu
Tak ingin lagi terkurung dalam belenggu
Masanya 'tuk berbicara
Secara seriosa kita
Selesaikan segala sengketa

Ku terpinga... tertanya... di dalam dilemma mu
Ku terpinga... tertanya... di dalam dilemma mu

Jika dulu selalu kau berada di sisiku
Kini ku ingin tahu
Apakah perasaanmu padaku
Masihkah ada cinta seperti yang lalu
Haruskah ku terus bersabar
Walau jiwaku menderita

Di manakah hilangnya mesra
Yang terjalin juga tidak lama dulu
Masanya 'tuk berbicara
Secara seriosa kita
Selamatkanlah cinta kita

Ku terpinga... tertanya... di dalam dilemma mu
Ku terpinga... tertanya... di dalam dilemma mu

Uhh... jika bisa ku selam jiwamu
Apakah... apa bermain di mindamu
Ku... di dalam dilemma...

Dulu setidak-tidaknya berbicara di telefon
Bersopan-santun... kaulah satunya wanita yang ku sanjung
Kini... jangan kata berbicara... khabar pun belum tentu
Dan aku... terkurung dalam belenggu
Terpinga... tertanya... terperangkap dalam dilemma
Walaupun rasa curiga
Berpisah... tak ku rela
Cuba, cubalah, Cuba kita berbicara seketika
Selesaikan segala sengketa yang melanda kita

Luangkanlah sedikit masamu
Tak ingin lagi terkurung dalam belenggu
Masanya 'tuk berbicara
Secara seriosa kita
Selesaikan segala sengketa


Penipuan semata-mata!


Women, on the other hand, feel compelled to talk about almost everything. When men hear these five words, "Honey, We Need To Talk", they inwardly groan. They know it's usually not gonna be pretty. Nor will they get lucky that night. Those words, to them, probably sounds like, "hey sayang, ini tali gantung, pergi gantung diri kat sana gih. We're playing hangman. For every wrong answer, you'll get closer and closer to be hanged". Romantik habes.

Tadi malam, I read in twitter. Lelaki kalau lagi banyak masalah, suka dilayan macam biasa je. Tak perlu ditekan2 dan ditanya2(ok, noted.) Lagi satu, lelaki kalau time2 begitu, mahu dilayani dan ditemani di kamar tidur (LOL! noted jugakk! Tapi belum boleh dipraktekkan! Demmit!)

Since now, talking is a no-no, body language pun belum boleh (sekali lagi, demmit! hahahah)

So c'mon lah, how lah we resolve relationship problems?

3 ulasan:

shera berkata...

bacalah buku men from mars women from venus tuu...

kalao anda rasional lah..kalo saya? no way! ahahaha

f a r i n a berkata...

the book is crap lah dik.

women are from earth, so are men.

We just need to learn to deal with it.

shera berkata...

ohoho..thanks k.farina.

i thot i'm d only one who cannot accept d book..satu chapter baca..terus xnak proceed..pulang balik buku tu kat kwn..

tp masa kat perth 2nd hand book jual 50 aud je..dgn hardcover bagai..

aku beliiiiiiiiii..ahahaha..nnt nak bc balik lah..

but stilllllll i dont think..it's practicle!

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...