Ahad, Ogos 08, 2010

Karena ku yakin, kau hanya untukku



Pertama kali dengar lagu ini, masa Final Idola Cilik last April, di rumah Duta di Yogyakarta. Pertama kali juga tengok rancangan mencari bakat yang finalnya sampai 4 jam. Pulak tu, they have like, 2 parts of final. Haa camne tuh? 1st part, the finalists would just sing. Dah la finalisnya ada 2 je! That episode je dah 4 jam. Then come next week, another 4 hours show, just to announce the winner.

Pelik tapi benar.

Maka sampai bercambah akar dari bontot kami, duduk didepan TV menunggu detik Duta menyanyi, dari jam 3 sampai hampir jam 7 malam, dan ternyata, his performance with Winda, Uci & Oni came last, just before they announce the result.

This song, "Untukku", adalah lagu asal salah satu lagenda musik Indonesia, Chrisye.

SUMPAH SAYA SUKA LAGU INI!!!


Untukku (Chrisye)

Kemana langkahku pergi
S'lalu ada bayangmu
Ku yakin makna nurani
Kau takkan pernah terganti

Saat lautan kau seberangi
Janganlah ragu bersauh
Ku percaya hati kecilku
Kau takkan berpaling

Walau keujung dunia, pasti akan kunanti
Meski ke tujuh samudra, pastu ku kan menunggu
Karena ku yakin, Kau hanya untukku

Pandanglah bintang berpijar
Kau tak pernah tersembunyi
Dimana engkau berada
Disana cintaku

Walau ke ujung dunia
Pasti akan kunanti
Meski ketujuh samudra
Pasti ku kan menunggu(3x)

Karena ku yakin, kau hanya untukku
Karena ku yakin, kau hanya untukku
Hanya untukku


*sigh, sigh, sigh*

Cair.

Maka dengan ini, saya melantik lagu ini sebagai lagu rasmi majlis perkahwinan saya yang entah kapan itu. Hahahahhaaha.

Amaran keras: Awas kalau ada yang merampasnya serta menggunakannya dahulu dimajlis perkahwinannya sebelum saya, kalau saya dengar...saya bakal mengamok dan memecahkan sistem PA di majlis perkahwinan anda sebelum menghabiskan lauk ayam goreng berempah sehingga ke cebisan terakhir! *takut tak? takut tak??!*

3 ulasan:

Along berkata...

takut! :-S

p/s -- kacaknye lah duta!

f a r i n a berkata...

kannnnnn...

i could have sworn even adel swoon tengok kekacakan laki dia. hahaha. kitorg yg lain ni tak berani lah berbunyi, takut kena cepuk LOL

Jid Othman berkata...

gile gertak! hahahah...

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...