Isnin, Ogos 30, 2010

Memory bersama Trini

I am not sure how many times have I retold the story of the "Fiji" nickname came out. In case, in case masih ada yang belum tahu (atau, lupa)...sahabat saya Cik Peon ni lah yang mula panggil saya dengan nama tu. Alkisah, kami ke saringan acara lumba lari di Sukan Komanwel 1998, semuaaaa orang dok sokong peserta dari Australia. Merasakan itu tidak adil, we (Peon, Ude and I) decided to cheer for the underdogs. Maka, saya menyokong Fiji, Ude sokong Tonga, dan Peon sokong Trinidad dan Tobago. And we started to call each other by the name of the country we supported.

Sadly, only my nickname stuck! Ciss sekali lagi.

Tak pasti ini tindakan sweet sangat ke kurang asam ke, but she shared a picture of us from way back then in her blog! Arghhh!


Ciss, ciss...dan cisss sekali lagi!!


Sampai hati dia berkongsi foto sewaktu saya belum mengenal makeup?! hahahah...How come she still looks the same now, despite the fact that dia dah beranak satu?

To do myself justice, here are some of our 'better-looking' memories:


Sevilla, Spain



Alhambra, Spain



Paris, France



Madrid, Spain


Motif entri ini tiada lain selain untuk menunjukkan, style dan penampilan kami semakin matang bersama usia, sekian Terima Kasih. Hahaha...

5 ulasan:

Lynda berkata...

bestnya spain

~Am berkata...

peon cakap sebab ko Farina Jamal, FJ = Fiji...but I know it got something to do with SUKOM 98 somehow..

Ernie Khairina berkata...

Alhambra. OMG

peonate berkata...

kisahnye begini
aku jumpe thumbdrive lama, sekali jumpe gamba² lama
out of thousand pics yg ada, i uploaded this one aaa kan ke sweet mweett ituu wakaka

btw apsal org panggil beranak satu ?
why not melahirkan seorang baby girl yg comel :)

f a r i n a berkata...

chee chung: best gila!

bolo: hahaha we didnt realize FJ=Fiji tu until a few days later. Lepas tu sometimes if ppl ask for the shorter version of how i got my nick name, i told them that. Less complicated!

Ernie: I know YOU would love it!

Peon: Ahahaha, ye lah, i stand corrected. Ibu kepada seorang bayi perempuan yang amat comel rasa nak geget geget!

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...