Khamis, September 02, 2010

My Beauty Profile

While Anis and Bolo have both shared their beauty profile in July, I was stumped when it comes to mine. Macam, alah...aku pakai over the counter products je mostly. Neutrogena, Garnier, even Mustika Ratu...ada orang ke nak tau? Hahaha...

But, ada satu kecintaan hati saya, yang ingin saya kongsikan dengan pembaca (chielahh, macam pengacara jemputan Nona layaknya)

I recently switched to Cetaphil Gentle Skin Cleanser semenjak baca dalam buku, bahawa kebanyakan pencuci muka yang ada dipasaran membersihkan lebih dari yang sepatutnya. Bukan setakat kotoran degil atau sel kulit mati, pencuci muka biasa juga menghilangkan lapisan pelembab semulajadi kulit, yang boleh menyebabkan kesan penuaan lebih jelas terlihat pada kulit.

Seram.

The book suggested using Neutrogena or Cetaphil, and since I have tried Neutrogena before (Just for the record, I had no problem with it. Saja je nak try something new!) so I opted for Cetaphil.

This is what it says about the cleanser in the website:
As gentle as it gets.

Cetaphil® Gentle Skin Cleanser is great for daily makeup removal. Originally formulated for dermatologists, this cleanser is gentle on your skin and sensitive to your skin’s needs. Cetaphil® Gentle Skin Cleanser will not strip the skin of natural protective oils or emollients, or disturb the skin’s natural pH balance. Recommended for years by dermatologists, it is fragrance-free and non-comedogenic. Cetaphil® Gentle Skin Cleanser is gentle enough for children, teens and adults.


I absolutely love it!

I love the fact that after cleansing, my skin looks moist and dewy, even without moisturizer. Even confident enough to go out with my bare face sans makeup. Lurveee that this can be used 2 ways, with or without water. This is my personal opinion, but I think the skin (again, skin. Not me) does look younger. Lebih plump (the skin! kalau saya memang plump dari dulu), firm dan yang paling penting, healthy.

Paling penting, murah meriah. Sebotol 237ml berharga kurang dari RM25 di Farmasi Guardian. Kalau nak beli botol besar, lagi murah. 2 botol of 473ml is about, RM75, kalau tak salah. Kalau salah, Selamat Hari Raya, MAAF ZAHIR BATIN! :-D

p/s: Terfikir untuk membuat entri "Tips make up untuk berhari raya", since 1 Syawal pun tak lama lagi. Would anyone be interested if I do write such entry?

8 ulasan:

Lissa Ahmad berkata...

saya!

~Am berkata...

I would!
by the way, u memang blessed with good skinla coaching...takde masalah macam kulit aku ni..huhu..

Cah Ayu berkata...

wah, tepat pada masanya! pencuci muka dah habis :D

thankyou

f a r i n a berkata...

Coaching: tak jugak, have been struggling a lil bit since i tried EPO a couple of years ago, my skin seems to disagree with it dan jadilah aku menderita adult-acne! now if it wasnt for make up, you'd see all the parut jerawat on my face!

Along berkata...

BERMINAT SANGAT!

Eh tercapslock. I takde la excited sangat nak tau *tipu*

mygoldpen berkata...

saya, saya!

~Am berkata...

dah nak raya ni, sila buat entry tips make up tu ye...tq

Jid Othman berkata...

ko mcm akulah, xleh blah EPO...acne, even pimples makin galak keluarnya.

but lucky you, no prob whatsoever with cetaphil...aku plak byk kuar blackhead and whitehead, huhuhuh~

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...