Jumaat, Oktober 29, 2010

Doaku...



Jika kau memintaku untuk merasakan perihmu, aku tak akan mampu.
Jika kau memintaku untuk mengurangi sedikit saja bebanmu, aku tidak kuat.
Jika kau memintaku menjadi saksi atas dukamu, aku tidak akan tahan.

Seluruh kata yang kupahami terlalu sederhana untuk melukiskan lukamu.
Seluruh air mata yang kumiliki tidak dapat mewakili kehilanganmu.
Ah aku begitu malu padamu; yang bisa aku lakukan cuma sebuah doa…

Tepian Lembah Sungai Isar
26.10.2010

Ferizal Ramli


Doaku buat Mentawai.

Doaku buat Merapi.

Doaku buat Indonesia.

Doaku buat kita semua...

Aminn, aminn, aminnn.

Jumaat, Oktober 22, 2010

What's in my makeup bag?

I read in THIS blog, where she shared what she keeps in her make up bag, so I thought it would be fun (for reasons even I couldn't fathom) to share what's in mine. Hehehehe...

Tadaaaa!!!



In clockwise order:

1. Miyami Two-Way Foundation with UV Protection (03-Dark)
The ever so trusted bedak. Saya tak tipu bila saya kata saya hanya menggunakan bedak ini. I must admit, I used to be one of those girls who spend a lot of foundations and powders, but not anymore! Love the coverage, love the staying power, and most of all, love the price!

2. MAC Plushglass in Fulfilled
Sebenarnya warna original tak macam yang korang lihat ni. Sebab selalu pakai this lipgloss on top of another lipcolor which transfered to the wand, maka warnanya pun bertukar. Nevertheless, I love it. Love the cooling minty feel when applied, love how it makes my lips looking oh-so-sexy and full macam Angelina Jolie! Hahaha...

3. Loreal GlamShine in Fire of Passion
Beli kat Loreal warehouse sale. RM17 masa sale. Sekarang menyesal tak sudah tak beli banyak-banyak because lipstick ni dah nak habis dan I cant seem to find it anywhere anymore. Sedih! Sheer finish with just right amount of color, perfect for day-to-day pakai kat office atau acara santai, dan murah. Hahaha...rasa macam sayang gitu nak pakai MAC hari-hari :p

4. MAC Aplified Lipstick in Cosmo
Lipstick untuk acara rasmi. This, when coupled with the Plushglass, stays on forever!

5. MAC Powder Blush in Melba
Blusher tercinta!

6. Rosebud Lip Balm in Mocha Rose
Love the slight hint of color, the smell of cocoa (which, can be overpowering for some. Tapi saya suka!), the texture. Saya tak tipu ya...I have used this on my hand as lotion, even on my face gara-gara travel lupa bawa moisturizer. Ok je!

7. The Body Shop EDT in Oceanus
Jujur, jarang pakai perfume ini. I just kept it in the makeup bag, in case rasa macam masyam semacam, or in case, like today, lupa nak pakai perfume! Saya lemah kalau tak pakai perfume, rasa serba tak kena gitu.

8. Maybelline Great Lash Mascara in Very Black
Ini baru dapat semalam. Hehehe. Baca review semua memuja2 mascara yang satu ini, jadi minta mak tolong belikan di Canada. Kat Malaysia tak dijual. Baru pakai sekali je, not enough to form a valid opinion.

Itu je yang ada dlm bag mekap saya.

So tell me, what's in yours?

Blockbuster!

If you are me, and by ME I mean a reformed makeup products addict, (eceh, reformed katanya) how can you not be excited, when your mom buy you this??

Behold...

Love how it's shaped like a shopping bag. Comel gila kan


Which opens to this...

98 beautiful eyeshadow colors!


And then, this...


Hamek kau. They have EVERYTHING in there! Eyeshadows, lipglosses, blushers, mascara, pencil eyeliner, gel eyeliner, pencil lipliner, make up aplicators, even a mirror! Wheeeeee!!!

Nama set ini Sephora Collection Endless Color Blockbuster.

Saya dah tak sabar nak main mekap-mekap!!!

Khamis, Oktober 14, 2010

Jom Rias! extended



Right. I went through my previous entry, and realised I did miss some things out.

Satu,
menjawab soalan Izza tentang kening, here some tips on how to draw on your eyebrow (saya mengelat, saya ambil ini dari wikihow)


1. Choose an eyeliner or brow pencil in a color close to your hair color.
2. Hold the pencil and line up the inside edge of your eye to the outside of your nose. Place a dot on that line on your brow bone. This is where your eyebrow will start.
3. Hold the pencil and line up the outside corner of your eye to the outside of your nose. Place a dot on that line on your brow bone. This is where your eyebrow will end.
4. Hold the pencil and line up the middle of your pupil to the outside of your nose. Place a dot on that line on your brow bone. This is where the highest part of the arch in your eyebrow will go.
5. Using dots, rough out the line that your eyebrow will take. The natural shape of an eyebrow has a slight arch in it.
6. Using tiny feathery lines, fill in your eyebrows. Using many tiny lines will result in a more natural look as it emulates eyebrow hairs.

Untuk kemaskan kening, you can use eyebrow gel atau pun Vaseline je. Just put a teeny bit in between your fingers to warm it up a bit before applying it to your brows.

Kedua, saya lupa menyebut tentang eyeshadow primer. These days, I almost never, put on eye make up without eyeshadow primer on first. Basically it prep your eyes for smoother, longer-lasting, and crease-proof eyeshadow. Selalu orang mengadu, warna eyeshadow tak nampak lah, creasing by mid-day lah, warna eyeshadow hilang lah...semua sebab tak pakai primer. Even the cheap eyeshadows can last longer on your eyelids if use correctly. Saya guna MAC.


Yang paling famous sekarang and semua orang dok bercerita is Urban Decay Eyeshadow Primer Potion, which sadly belum ada dipasaran di Malaysia as of now. The nearest you can buy them is in Sephora in Singapore.

I am yet to see the generic brands kat Malaysia jual eyeshadow primer, (correct me if I am mistaken) tapi kalau tak nak splurge, anda boleh gunakan Vaseline juga (ini tips dari tok guru saya). If you are using primer, try tapping the color onto your eyelids to pack in the color, macam tekan-tekan sikit, instead of sapu je macam penyapu. Hehe.

Right, that's all for now folks, ciao!

Isnin, Oktober 11, 2010

Jom Rias!

I know, I am more than a month late in doing this. Having said that, saya yakin you all tetap maukan tips mekap Triple M (mudah, meriah, murah)> hahaha, kan kan? Sengaja saya cakap macam tu, sebab nak kurangkan rasa bersalah dalam hati. Adapun the delay is caused by, well...saya tak akan menipu. Memang saya malas.

Anyway, I will try to do a tutorial with minimum use of tools, assuming not everyone ada a whole set of makeup brushes at home, and to show yang pakai jari pun boleh! kui kui kui...Forgive the quality of the photos, these were just taken using my BB Gemini.

Saya terpaksa bertungkus lumus mengumpulkan bertan2 keberanian untuk menampilkan wajah bogel saya tanpa dilitupi sebutir bedak sekalipun!



And this, is how I actually look without any make up. *cringe* Kulit warna tak sekata, parut jerawat dulukala, lingkaran hitam bawah mata, you name it, I have it. Kerana ketidaksempurnaan inilah maka saya menjadikan diri sendiri sebagai model dalam ini cerita. Sebab dalam majalah selalu ada step-by-step make up techniques tapi makwe yang dia pakai memang dah cun gila so tak aci lah bai!

Nota:
1. Sebelum bersolek, go through these 3 steps. Cleanse-tone-moisturize!
2. Kalau kulit kusam, nampak macam kelabu asap sket2, time to exfoliate. And please ladies, exfoliate lah at lease seminggu sekali. You'll find that your skin will have a better 'canvas' to hold to. (Kalau kulit berjerawat, seeloknya elakkan exfoliation or at least, not directly atas jerawat tu ya)


Make up base. I find that this is an essential item for me, untuk memastikan makeup saya kekal lama. Saya gunakan MAC (sila rujuk gambar) simply because, I have it in my makeup bag. Silakan kalau mahu, gunakan produk lain yang ada di pasaran. I think Revlon has come out with one too? Jujur, saya tak tahu keberkesanan produk brand lain sebab dari awal memang menggunakan MAC, sebab ini brand terbaik kalau nak mengandam orang. Cara saya adalah by mixing these 2 together, then sapu je pakai jari.

Menatang ni, basically gunanya to prepare the skin for what you're going to put over it next, namely foundation. It fills in large pores, wrinkles and fine lines to create an even surface so that anything you pile over it, won't flake off or look uneven.


Muka sesudah diselaputi makeup base.



Concealer. Ada macam-macam jenis dan tekstur. Pilihlah yang bersesuaian dengan kulit dan keperluan. Macam saya, saya perlukan ia for lingkaran gelap bawah mata yang kawaboogan tuh, tapi saya tak boleh gunakan terlalu banyak, sebab takut jadi cakey dan merekah2, plus tak baik taruk banyak sgt product di kawasan bawah mata yang sensitif itu. Just heat the product a bit with ur fingers (supaya penyapuan sekata dan lebih tipis) then pat it on the parts yg kamu nak camouflage.


Foundation. Saya cuma menggunakan 2-way cake Foundation Miyami (Dark) in these photos.

Nota:
If you feel you need extra coverage, you could
1. use liquid foundation, or stick foundation (If you use these, remember...Blend blend blend!) then top it with Pressed or Loose Powder.
2. Still tak cukup? Liquid, then 2 way cake.
Untuk penyapuan liquid foundation, saya lebih suka menggunakan jari sebab sapuan lebih rata, and you'll end up using less product to cover your face. Plus, bila pakai jari, kita boleh rasa sendiri agak-agak rasa macam dah berbiji-biji kulit tu, time to exfoliate!



Shading. To tell you the truth, saya jarang shading kalau nak make up simple, and you might think it is tedious but it is not. There are several ways of doing it, boleh pakai foundation, blusher, bronzer...for this time, I use MAC Harmony blusher (a brownish color) applied with angled brush blush right underneath my cheekbones, along the jawline, along the hairline as well as tepi hidung biar hidung saya yang macam bawang ini boleh kelihatan lebih mancung. Kalau tak mau, you may skip this step.


Melba (left) and Harmony (right), both by MAC.


Angled Blush Brush



Blush. Saya SELALUNYA menggunakan MAC Melba blusher. The color is somewhat peachy pink, which would look great on our Malay skin tone, doesn't matter if you are fair or hitam manis! However, dalam tutorial (ecewah) ini, saya tak gunakan Melba coz it was in my handbag pastu kat bawah so malas nak pergi ambil. Substituted it with Body Shop Mineral blusher, I wasn't so please. Kat bawah ni contoh gambar, both Anis and I pakai blusher yang sama.

Sample pic: Using MAC Melba blusher



Nota:
Please, please...whichever blusher you use, bila beli tu kan kadang dia bagi brush kecik cemetot tu? For your own sake, BUANG. Do not attempt to apply blusher with that miniscule brush. Tu yang nanti macam ada line-line merah atas muka tu. Go and buy a fluffy blusher brush instead. Please.


Eyeshadow


1. Gunakan warna cerah as highlight, right underneath the eyebrow. Then take your primary eyeshadow color (I am using gold), apply it with your fingers, di seluruh kelopak mata.


2. Gunakan cotton bud, sapu sedikit eyeshadow di penjuru kelopak mata, making somewhat like a V shape.


3. Gunakan jari, ambil eyeshadow berwarna brown, and blend it on top of the black tadi, bring it along the crease.


4. Blend, blend, blend!


5. Line your eyes, and apply mascara. Kalau bermasalah Lingkaran hitam bawah mata, try not to line under your eyes with dark colors, akan menyerlahkan lagi masalah itu.


6. Tips untuk mata yang kelihatan letih, line your waterline using a white eyeliner.

Lipstick

Apply lipstick, lipgloss.


SIAP!!!


phewww. Finally.

In case I miss anything, in case you have questions, just shoot it in the comment box, i shall try to answer them all. Thanks ladies!

Isnin, Oktober 04, 2010

Jika...

Kutitipkan cinta di malam semesta.
Sebagai doa.
Jika.
Harus dia.
Jadikan ada.


Jika bukan?
Sungguh tak mampu di fikiran.
Semoga diberi kekuatan.

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...