Isnin, November 15, 2010

A Fruitful Weekend

Alhamdulillah, the 2 events I was involved in last weekend berjalan lancar.

Hari Sabtu, saya buka gerai di Majlis Perasmian Sambutan Hari Kanak-Kanak Sedunia 2010, thanks to Miss Chee Chung's help. Dia tolong saya dapatkan gerai, tolong jaga gerai, dan tolong tutup gerai serta bagi saya goodie bag best! Thanks babe!

Saya jual cupcakes, dadih, lollipop dan brownies, and yang paling laris manis adalah brownies resepi Cik Naemah Depp. Hahaha...memang terbayek, nokk. The highlight of the event for me personally, is when Sharifah Shahirah, who was there to host TV9's show "Nasi Lemak Kopi O" datang gerai borong 20 keping brownies sekaligus. Havoc!

Lepas dia borong, saya pun tutup kedai. Alhamdulillah, Allah permudahkan segala urusan.



Semoga Allah balas budi baik akak, dan dimurahkan rezeki, Kak Shira. Brownies tu kalau makan dengan teh Lipton memang terbayek!



Stars of the Show. Ipin, Kak Ros dan Upin. LOL


Hari Ahad pula, the whole family organized a Charity Jumble Sale in Shah Alam. Tengok gambar je dah boleh bayangkan macam mana punya riot!




Alhamdulillah, kita berjaya melepasi target kutipan hampir 2 kali ganda! Semuanya akan disalurkan untuk tujuan amal. Syukur sangat-sangat!

InsyaAllah, kalau diberi rezeki, kudrat dan peluang, kita buat lagi event macam ni, time tu korang datang lah eh borong banyak2? hehehe...

Terima kasih kepada semua yang telah menyumbangkan tenaga, darah, keringat, barang2, wang ringgit mahupun doa. Tanpa anda, siapalah kami. Ecehh.

8 ulasan:

Lynda berkata...

kak ros????

Along berkata...

Congrats dear!

Charity sale tu betul2 open house habes! Meriah sungguh!

Lynda berkata...

memang kak ros..hehehe

peonate berkata...

aku bukak tv9 dah pukul 10 la kak..
tatau dah terlepas ke tak tgk ko baju merah belakang org tv sambil buat peace sign garu2 kepala..

Naemah Depp berkata...

mmg terbayek, coklatnya itu pekaaat... lg2 klo tambah keju atau kacang.. kecur air liur aku. takpe ah isnin ni aku buat jgk hihihih

giha lalala berkata...

terlepas sudah!

giha lalala berkata...

OMG! kak. jumpa kat sini pulak.
saya adik watie jiran depan rumah :P
kakak saye ade bawak balik brownies tu. sangat sedap tak hingatt.
pagi tadi saya google nk buat brownies mcm tu
mcm tak jadi jek.. huhu

f a r i n a berkata...

ermm...hi giha,

maaf ya, watie mana eh? sorry andai memory saya memang total fail

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...