Khamis, Ogos 18, 2011

Bulan

Oke, saya tembel. Orang lain sibuk repeat tengok 'Nora Elena', saya pulak sibuk tengok 'Kau Laksana Bulan'. Sebab hero dia ZHM :p Dah la drama ni tayang kat TV2 about a year ago, baru nak gigih layan kat youtube! Maklum, jarang bukak TV2 :p

Rasa kalau yang rajin baca blog ni, memang sah tau, my favorite Malay actor is ZHM. Dari duluuu, sampai sekarang. Datanglah Aaron Aziz ke, Adi Putra ke, Stephen Rahman-Hughes ke (Melayu ke?? :p)...ZHM juga tetap di hati. Eceh!

Heroin drama ni, Ayu Raudhah. Tapi yang tak agak-agak tu, watak lelaki2 yang ada dalam drama ni. ZHM tu satu hal dah, ada lagi Fizo Omar, Ashraff Muslim, Gambit Saifullah also got! Melampau! Berdarah hidung aku tengok wehh! Takkan takde lelaki tak kacak yang suka kat pompuan nih??? Kenapa semua hensem gila ba** infiniti?! *jeles*

Yang jelas semalam saya menghabiskan masa guling-guling macam tenggiling sambil senyum-senyum manja semanja Mama Juwie gara-gara layan jiwang tengok ZHM drama ni.




My fave part. Barang siapa yang malas nak klik play, meh saya cerita apa jadi tang ni. Ayu Raudhah (Adrianna) dan ZHM (Firas) naik komuter. Adrianna TERduduk atas riba Firas (I don't blame her. I might be tempted to do the same too! *eh eh*) The 2nd time they met, pun dalam komuter, Firas sapa Adrianna. She apologized for the accident, to which he answered, "Takpelah. Bukan luak pun." Alaaah comel! (yes, I'm a sucker for him. hahaha...)

Ok maaf, saya caiiiiir di bulan2 Ramadhan ni!


*hidung berdarah*

4 ulasan:

yatt berkata...

hahaha, bila ko post vid nih..tiba2 terasa nak tgk gak crite nih...you and ZHM goes a long way kan?

f a r i n a berkata...

tengok weh!! nanti sms aku ya kalau kau jiwang! hahahaha...everytime dia kasi salam dalam cerita ni, aku terasa-rasa mcm dia kasi salam kat aku. *swoon*

i've known him for about 10 years, i think. dari zaman dia bujang, sampai dah jadi duda anak satu.

but it's been too long since we last met. sigh...

LPC Station Ent. berkata...

kenapa la kau freeze part dia senyum tu... kenapa farina kenapa... oh tuhan....

f a r i n a berkata...

hahaha...kerana itulah! Oh Tuhan!

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...