Isnin, Ogos 08, 2011

Pet Peeves

These few things people do that I'm uncomfortable with, but usually too polite to say anything.

Perhatian, ini merujuk kepada hal berlaku antara saya dan sesama wanita ya. Kalau lelaki nak buat, saya lempang je terus

1. Bibir bertemu pipi. 'Cheek to cheek' salam is fine with me, tapi kalau bibir dah mendarat kat pipi saya...maaf, saya tak selesa. It's unhygienic. And I dont like the feel of saliva on my cheeks. Pun kalau nak salam pipi ke pipi, tak perlu dipaksakan sangat. Air kisses sudah!

2. Orang bercakap sambil pegang2 paha. I wont be listening to a word you say, all the while thinking how lah to get her to remove her hand from my thigh. Geli dowh!

Actually...senang ckp, saya tak berapa suka kalau...

3. Orang bercakap sambil pegang2. I know some girls like to show friendship by holding hands, peluk bahu, peluk pinggang, rangkul kaki sambil bercakap...jujur cakap, saya kurang selesa. Walaupun badan saya yang macam teddy bear ni memang best dipeluk :p It's not that I never hug my friends, usually those close ones, yang lama tak jumpa tu, I'd give them a hug when we first meet. Lepas tu takdelah asik nak bergayut kat tangan dia. Or when I pose with my friends for pics. Another case that I'd make an exception is when a friend is in deep sadness. Hugs can heal, some says.

4. Being called 'FIJI'. I know this might come out as a surprise to some. Truth is the name 'FIJI' started as a joke between me and Peon. Then a Sheilagank overhead and voila! Almost all Sheilaganks started to call me that back then. Most have stopped (Alhamdulillah) but sometimes when someone does, I cringe. The name's Farina, can we stick to that?

5. Ditanya soalan yang sama berulang-ulang. Saya memang tak tercipta menjadi pendidik. Kalau tak mesti anak murid asik kena marah je. Even if the same question came from several diff people, tapi kalau ditanya lagi dan lagi, saya rengsa. Kalau dari orang yang sama, apatah lagi.

Why this entry? Well it feels good to finally let it out of my chest!

8 ulasan:

sitynuress berkata...

okeh.. tamau panggil FG dah :D mbak farina hihi

peonate berkata...

okeh aunty farina!!

tapi part yg tanya soalan ulang2 tu aku sgttt la same macam ko, Sgt malas nak jawab haha

ull berkata...

baik. farina from now on ;)

Hanin Farhana berkata...

No. 1 & 2 & 3 : sangat terserlah ke-SSPian!! hahaha! aku pon kureng boleh jugak kalo dok pegang-pegang bile bercakap ni.. rimas..!

Lynn berkata...

OMG we are the same!!! All items 1-5 are so me too!

LPC Station Ent. berkata...

part tanya soalan sma berulang2 ni klau aku buat kat orang tak pe, kalau orang buat kat aku tak suka.. hahahaha... ala farina tak suka ke salam cium2.. ehehehehe

soraya berkata...

ya ampun, semua samalah! aku pun bkn jenis touchy feely ni, tapi ade few exceptions lah..usually when situation call for it. aku cepat naik angin kalau org tanya berkali-kali, or aku dah bgtau berkali-kali tak register gak dlm kepala derang.. and i hate calling you FIJI..kalau kau notice i never call u fg:D i hate sor actually..tp lelama pasrah la jgk

Lissa Ahmad berkata...

ok, farina. tapi kalau tersasul jangan marah eh. =_=

akan CUBAAAA panggil ko farina.

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...