Isnin, Oktober 31, 2011

Suiiiiiiit suuuuiiiiiiiitttttt!

Entah ke'pede'an datang dari mana...

Saya gatal tangan kirimkan link previous entry kepada Sang Pokalis pojaan. I never did that before, never even told any of them that I actually have a blog pun. Saya. Seorang. Pemalu.



Messages:
---------
FJ: http://jomcakap.blogspot.com/2011/10/kisah-seorang-groupie-terlampau.html
FJ: :p
Duta507: Hahahaha.. Buaaaggguuuuuussshh.. Bisa ajaaaaa niiii :p i told yu.. U guys are our heroooooeessss.. B-)
FJ: Hahaha...it's little compared to how ur songs have inspired us all these while...chielaaaaaaahh!!
Duta507: Suiiiiiiit suuuuiiiiiiiitttttt :D


*sengih macam kerang rebus*


Saya takde gambar dengan Sang Pokalis, aci tak taruk pic dgn Duta tecik? Hehehe


Siapa tengok interview So7 di Melodi semalam? Saya terharu biru bila tengok huhuhu...to anyone who missed it, boleh tengok di www.tonton.com.my ya! And don't miss so7 in Fuhhh! Selasa ini jam 11 malam.

Selasa, Oktober 25, 2011

Kisah seorang groupie terlampau

About 1 week before So7 coming to town. Hari-hari dok menghitung hari, sebab 3 out of 4 wifeys nak ikut. Yeayy! Tak sabar nak jumpa diorang! Everyday dok chat pasal apa plan kita nanti di kl, nak shopping gi mana, nak tengok apa. Bapak2 pergi kerja, the ladies pergi shopping lah apa lagi! hahaha...

Tengah syok layan bbm dengan Aie, suddenly...

The phone rang.

Tengok skrin hp...nama 'Duta So7' yang terpampang. Dalam hati, biar betul?!! Angkat dengan hati berdebar. Jangan-jangan dia tersalah dial kot.

"Hello?"

"Hello, bisa bicara dengan Makcik Farina?" Ok sah. DUTA SO7 call aku wowowowowwww! Sebelum ni memang pernah dia call, tapi sebab nak cakap dengan wife dia yg tengah jalan2 dgn aku, tu je. So ye. Agak teruja kali ini.

Saya mempunyai kesukaran untuk ingat exactly apa yang dia cakap, sebab jantung berdetak kencang seperti genderang mau perang! Hahaha...over tau. Saya ingatkan saya dah jaded, tak sangka bila penyanyi pujaan telefon, saya masih kelam kabut tak tentu pasal! Basically, intinya since So7 was coming to perform for Konser Fiesta tu, they wanted to meet the press, to promote their album. Dan nak jumpa SG Malaysia juga. Jadi he asked if I could help.

Maka bermulalah adventure saya yang tak ada background dlm bidang media sama sekali ini, mencari contact dengan pihak radio, tv dan suratkhabar. Terima kasih Puan Ull dan Encik Adie juga sudah banyak membantu! Tentang gath dengan SG Malaysia, saya serahkan kepada crew sgmy yang dah memang otai dalam hal-hal macam ni.

Hati sangat senang, bila media pun excited nak jumpa So7. Siapa kata mereka dah takde nama di sini? Cuma sekali sempat patah semangat sebab 1 magazine ni said no. Tapi takpe, kau lah rugi dowh! Aku memang takkan beli lah majalah kau lagi! *emo*


Lokasi pertama kunjungan kami, Astro untuk interview dengan Radio Era. Thanks to my friend Lynn who introduced me to her friend Faraa who in turn helped me to get this interview! Dah seminggu bertwit dengan DJ Ira interview so7 ni, baru pagi sebelum interview tu Puan Ull tanya saya, itu bukan ke Zarith, kawan Ilijuai?

OMG. It is her!

Kisahnya, Zarith or Ira ni, pernah la jadi groupie so7 sekali dengan kitorang waktu muda-muda dulu! Time tu dia sekolah lagi kot, tak sangka besar jd dj radio hahaha. And it's really a fun interview sebab Ira pun kenal dan memang minat dgn so7, jd suasana pun happening je! I laughed so much time ni!


For good old times sake!


We reminisced about kenangan hampir 10 tahun lalu, Ira nampak hantu di Hotel Eastin. Sampai sekarang we still talk about kejadian 'Hantu Spiderman' tu. Hahaha...and Duta still ingat!

Esoknya, kami ke Sri Pentas. Di sini ada 4 interview yang sudah diatur, dengan wartawan suratkhabar Kosmo, rancangan TV Melodi dan Fuhh, serta radio HotFM. 4 dalam 1 lokasi, senang.

Yang tak senang adalah, masa nak gerak ke Damansara, kereta Unser mak saya yg saya bawa, mengalami kerosakan. Culprit adalah bateri rasanya. Seb baik ada brother tolong jump kan kereta. Setelah difikir2, saya dan kawan-kawan yang berkonvoi 3 kereta ini balik ke rumah, ganti kereta. Nanti mak boleh panggil AAM tolong datang betulkan dirumah, since she's covered.

Di rumah, saya kenalkan mak pada keluarga besar so7. Terharu bila Duta salam mak, cium tangan dan berkata, "Saya Duta, tante. Temannya Farina. Maafkan, saya sudah banyak ngerepotin dia." *nangis terharu* Pakkal lah dah bapak 2 anak, kalau tak agaknya time tu jugak mak saya pinang dia buat jd menantu! Hahahaha...

Dah ganti kereta, kami melaju ke Damansara. Singgah TTDI makan, then rombongan kami berpisah. Saya bawa bapak2 ke Sri Pentas, yang lain bersama ibu2 ke Curve dan Ikea.


Terlupa nak ambil gambar interview dengan Yati, reporter dari Kosmo. Bila Phen from Fuhh interview, baru teringat nak snap photos. Sangat impressed dgn so7, tiap nak start a different interview, diorang akan ganti baju. "Biar terlihat beda," katanya. Bila fans tengok hasil interview tu nanti, takde lah tau time nya sama. Walaupun tiap interview ambil masa dalam 15 minit je, tapi diorang perticular tentang hal ini. Respect!

Dan satu lagi, tiap kali mereka ganti baju, baju yang dipakai sebelum tu dilipat elok-elok untuk disimpan. Bukan macam saya, kalau baju dah pakai main konyok2 je peruk dalam bag! hahaha...termalu sendiri.


With Izza from Melodi. Berkali2 dia kata, dia sangat respect dgn so7, walaupun dah senior tapi memang best dan sempoi! And the answers that they gave, memang padat dan cerdas! Lagi satu dia kagum fans sendiri yang boleh arrange dan bawa so7 untuk datang promo bertemu press, belum pernah lagi sebelumnya orang buat, katanya. Alhamdulillah, it's a new experience for me too. And i couldn't have done it without my darah abadi's help.

Salah satu jawapan Duta yang sangat saya ingat,"Di saat kami jauh dari rumah, Sheilagank Malaysia selalu bisa membuat kami merasa seperti di rumah sendiri". Sweetness.


Last interview for the day, with Amyrah di HotFM. Thank you Zura sebab tolong pujuk boss nya, sebab selalunya Sabtu memang dikhususkan untuk orang pilih dan tujukan lagu, tapi demi So7, dia slotkan juga waktu 1 jam untuk interview so7. Thank you so much!


Lepas interview hotfm, sambung balik buat performance akustik untuk Melodi. They sang the 2nd single from the latest album, Berlayar, which is Pasti Ku Bisa. Dah macam buskers dah aku tengok! Again, they showed their professionalisme this time. Tak kisah pun perform walaupun kat laluan orang lalu lalang, really proud of them! Produser untuk rancangan Nasi Lemak Kopi O kebetulan lalu time ni, terus offer for them to appear in that show on the very next day. Menarik, sayangnya dah ada acara yang diatur oleh pihak penganjur konsert. So we had to decline.

Last promo while they were in KL, is interview kat Suria FM for their breakfast show. Happy juga lah, I managed to get all 3 radio stations yang memang saya dah aim dari awal. I couldn't accompany the boys this time around, but big thanks to Shamam, Tini and Liza yang sanggup keluar rumah subuh2 to send them for their interview! Korang memang wonderwomen!



Pics courtesy of Encik Wan, producer breakfast show di suria fm. Thanks boss!

Dan kemudian mereka pun pulang ke tanahair sendiri. :-(

Terima kasih, atas kepercayaan kalian, atas pengalaman yang aku dapat, dan atas waktu-waktu yang indah. Bersenang-senanglah, kerna waktu ini akan kita banggakan, di hari tua...sebuah kisah klasik untuk masa depan.

Dan saya, akan selalu bangga, untuk meneriakkan pada dunia, bahawasanya, saya adalah seorang Sheilagank!

Saya rindu...

Thanks to Sheilaon7, saya jadi kenal their wonderful wives who have eventually become my bestfriends!



Can't thank them enough for letting me into their lives, for listening to all my problems and worries, for being my extended family nun jauh di Yogyakarta.

Right now. I really miss their company and laughter.

Kangen. :'(

Isnin, Oktober 24, 2011

Ku Bahagia!

A kind-hearted friend came from Indonesia last Friday, bearing gifts!! Best sangaaaat!

Lots and lots of makeup!!



Ada bronzer Dior, lipliner Dior, eyeshadow Dior, Bodyshop, Shisheido, Sisley and a couple european brands yg saya tak ingat, lipstick Sisley, lipglosses Revlon dan Rouge Baiser from Paris, fake eyelashes Shu Uemura. Super madness!


Love, LOVE, LOVE!!!



Sisley products: eyeshadow and rouge lipstick



Terima kasih Puan Sarah Candra for the most thoughtful gifts! Love u! Come back to KL soon!

Rabu, Oktober 19, 2011

Excited!!

Things I am looking forward to this weekend:


Meeting this lil boy for the very first time! He's not as tiny as in the pic anymore tho. Can't believe it took me 8 months to finally get to see him! And his mom, I've only met her ONLY once before and we've became good friends since, can't wait to meet her again too!


There. That's a more recent pic of him, taken from his mom's fb. Tak tahan nak gigit pipi Pitu!


Nak jumpa mereka semua! Last jumpa Adel, Aisya dan Ayman was in Sept 2010. Lama sudah, okeh! I miss them so! And my bestfriend Aie and her son Ael, tho I last saw her in May (or was it June? Lupa dah) but it's always great to be able to meet them!

Dan, yang paling penting...


Tak Sabar Woi Nak Melompat Lebih Tinggi dengan darah abadi saya!!!


*jingkrak-jingkrak*

Yang belum mendapatkan tiketv untuk Konsert Muzik Fiesta Celcom 2011, boleh dapatkan di semua cawangan Rock Corner atau hubungi saya. Rm20 sahaja!

By the way, Sheilaon7 will be going on live interviews on these radio stations:

Friday, 21 Oct 2011 - Radio ERA, 10pm
Saturday, 22 Oct 2011 - Hot FM, 4pm
Monday, 24 Oct 2011 - Suria FM, 7.30am.

Don't forget to tune in!

Jumaat, Oktober 14, 2011

Konsert Celcom Fiesta Muzik Sukses 2011



Where?Stadium Merdeka, Kuala LumpurWhen?23 oktober 2011

Starts 4.45pm till 11.30PM
Who?


SHEILA ON 7




GODBLESS



DEWI PERSIK

Lain-lain artis termasuk Monata, serta 2 artis dari Malaysia, Kumpulan Jinbara dan Kristal.
Tiket-tiket boleh didapati di semua cawangan ROCK CORNER pada harga RM20 SAHAJA!

Isnin, Oktober 10, 2011

Not enough...



To love somebody naturally
To love somebody faithfully
To love somebody equally
Is not enough, it's not enough
It's not enough

To love somebody secretly (And never touch)
To love somebody honestly (And always trust)
To love somebody tenderly
The tender touch is not enough
It's not enough

Love hurts you sometimes
It's not so easy to find, no
Searchin' everywhere, you turn and swear (Ahh-ahh-ahh)
It's always been there

To love somebody foolishly (Can happen once)
To love somebody hopelessly (It hurts so much)
To love somebody equally
Is not enough, it's not enough
It's not enough

Love takes a little time
It's not so easy to find, no, no
Searchin' everywhere, you turn and swear
It's always been there

(Guitar Solo)
Standin' there....

Oh!

And if it don't come easily
One thing you must believe
You can always have trust in me
'Cause my heart will always be, yours honestly

Yeah! Love hurts you sometimes
Not so easy to find, no-oh
Searchin' everywhere, you turn and swear (Ahh-ahh-ahh)
It's always been there, standin' there
Love hurts you sometimes
It's not yours, it's not mine, no-oh
Love is only to share
You turn and swear (Ahh-ahh-ahh) it's everywhere
Standin' there (Ahh-ahh)
'Cause it's always been there



-Van Halen

Khamis, Oktober 06, 2011

My First

Setelah beberapa kali saya attempt untuk menderma darah tapi gagal atas pelbagai alasan, akhirnya pada umur 29 tahun ini, saya sukses! I'm officially a blood donor!

LIHATLAH DUNIA!!!





1st time. Sebab tu jakun. hahahahaha

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...