Selasa, November 29, 2011

The Topless Chef (Part 3)

Let's recap.

Bermula dari tweet dari Puan Ull Asfara, who RTed MiraLes who RTed this guy, Juki. Juki twitpicced a photo of Nico cooking in his kitchen. Nico was in Jogja, and was staying in Juki's place, faham setakat ini?

So the twitpic menyebabkan keadaan gegak gempita, kehebohan yang luar biasa diantara kami2 sahabat handai di twitter, so much that our friend, Sarah, who's also in Jogja, asked to see the pic yang bikin heboh itu. Saya pun kirim, lewat BBM.

Little did we know, Sarah and Juki are actually really close friends, dah macam adik beradik dah! Tengok je gambar tu dia langsung cam itu dapur siapa! Hahahaha...Sarah langsung bbm ke Juki. Belum apa-apa, Juki dah ajak ketemu. Rupanya Nico and Juki memang dah plan nak jumpa Mamanya Sarah later that afternoon, because her mother is a writer and Nico's a big fan of hers.

Maka, bertemulah mereka di rumah ibunda Sarah (aku cemburu!!)

oh, and Sarah also told them about how everyone went crazy after seeing that photo. Thank God, he just laughed! *malu*

Tapi tapi tapi...


Saya dapat nota cinta dari Topless Chef! Yeayyy!


*joget joget*

Jumaat, November 25, 2011

The Topless Chef (Part 2)

Masih mengenai the Topless Chef

Moi: *send pic thru BBM* Ini nih, yang kamu tanyain. This photo, was what drove us all crazy last nite!

Her: oooooooo okayyyyyy. I understand nowwwww LOL. Dapet foto itu dr mana?

Moi: Dia lagi di jogja. Nginep di rumah temannya. Itu temannya tadi yg ngetwit.

Her: Ooooo....di rumahnya J**i ya? I think it's his kitchen...

Moi: whaaaaaaaaattt??!! OMG OMG OMG Yes! You know J**i?? (ampun, kitchen pun dia cam!)

Her: Bangettttt...he's like my brother!!

Moi: OMG OMG OMG OMG!!! *matahari merah jambu a.k.a pink sun a.k.a pingsan*

Dari cerita tentang the topless chef, akhirnya teman saya ini janjian mau ketemu ntar sore sama J**i, which means she'll be meeting the topless chef himself.

Saya cemburu!!!

The Topless Chef

Pabila muncul foto seorang lelaki sedang memasak dengan berkeadaan separuh bogel, 4 jomblowati jadi gak karuan.

Sengaja tidak saya kongsikan foto itu disini, coz akan menyebabkan semua yang membaca blog saya ini seram sejuk hilang kewarasan keliru terganggu hari biru gimanaaaa gitchuuuu! Sumpah, gegar otak siot.

Cukuplah kalian tahu, the topless chef in question, is him:



Let's just say, tweet2 4 jomblowati ini tadi malam, sungguh bernuansa malam jumaat!

nota: perut dia kotak-kotak wooo! Sluuuuurppp!

Selasa, November 22, 2011

Black&Yellow



Soooooooo proud of Harimau Muda for their terrific game yesterday! Thank you for bringing back the gold. I was literally crying after Baddrol scored the last penalti! And it was made sweeter that amidst the jeering, the boos...we won! Macam tu lah Brave Tigers! Tak perlu menghina-hina, kutuk mengutuk. Just, Aaauummmmmmm!!!

SAYA BANGGA MENJADI ANAK MALAYSIA!


Dan, my Indonesian brothers and sisters were so cool, siap cakap tahniah kat saya padahal bukan saya yang main! hahaha...Thanks for the well wishes!

On a lighter note...check out this tweet from Eross So7:

RT @erosscandra: Mungkin ada baiknya saya menelusuri siapa bapak biologis baddrol..apa mungkin bapak saya..... Mmmm....


Mirip banget, kan? hahahaha



nota: I think Harimau Muda's coach is hot. Hahahaha...yes, seriously!

Khamis, November 17, 2011

The White Banyan

Saya dapat ole-ole dari Jogja!



"The White Banyan-Lahirnya Kembali Beringin Putih", tentang sejarah, mitos dan lagenda di Gunung Merapi, Jogja. Written in 1998 by an incredibly talented FRENCH lady, Ms Elisabeth D. Prasetyo, who is also Sarah's mom, merangkap Eross's mother in law. Percaya gak sih, for Serat Centhini, she actually translated naskah dalam bahasa Jawa kuno yang sangat rare itu ke bahasa Perancis, then to Indonesian language again? Hebat bukan main, kawan.

Tambah awesome lagi, dalam satu buku ini ada 4 bahasa, English, Indonesian, French and Japanese. 4 in 1!


Dapat juga buku comel 'Petualangan Sapu Jagat' hasil karya adik2 Sanggar Giri Gino Guno, di Bantul, Jogjakarta. This book tells the legend of Kyai Sapu Jagat, the palace gardener during Penembahan Senopati's reign in Mataram, who sacrificed himself for the king and ate 'Telur Dunia' which was given by Nyi Roro Kidul to Senopati. Combined dengan lukisan2 lucu, buku ini juga diisi dengan 2 bahasa, Indonesian and French. CUTENESS!


Yang paling mahal, I got the author's autograph as well!! If you have difficulty reading that, it says...
"To Farina Jamal,
The White Banyan is dead, but many young trees on the Merapi are growing again and will tell a new story"

Termasuk yg ini, Sarah has kindly given me 3 of her mother's books, namely "Centhini-Kekasih yang Tersembunyi", "Merapi Omahku" and now THIS! Have been looking high and low for this book since I read the review, tapi tak jumpa. Gembiranya di dalam hati!!! Was so excited when I got it, rasa macam nak loncat2! Hahaha...ye, saya memang nerd. Books make me happy.

My favourite quote from the book,

“Kalau orang pinter diberi satu, akan minta dua. Tapi kalau orang bodoh diberi satu, akan disyukuri.”

-mBah Marijan



Thank you so much Sarah! Makasih Tante Elisabeth! Makasih mbak Ayukelopak yang dah sudi bawa pulang! Love!

Khamis, November 10, 2011

Macam pernah ku liat...Tapi dimana yah?

Read a tweet about Universitas Airlangga. Googled 'Airlangga'.

Here's what Wikipedia came out with:

Airlangga (also speltErlangga) (991 in Bali, Indonesia – 1049 in Java) was the only raja of the Kingdom of Kahuripan, which was built out of the rubble of the Kingdom of Medang after the Srivijaya invasion. Airlangga means "he who crossed the water", the name described his life story; born in the court of Bali and during his youth crossed the Bali Strait to stay in Java and later ruled the kingdom in East Java.


Wiki also came up with this pic:


The deified statue of King Airlangga depicted as Vishnu mounting Garuda, found in Belahan, collection of Trowulan Museum, East Java.


I thought...hmmm...wait. That looks familiar.

AHAAA!


Didn't even realize what statue that was. Now i know. :-D

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...