Isnin, Jun 25, 2012

Raybanization

Entah dirasuk apa.



Went and bought myself a Rayban.

Atau seperti kata adik saya, spek 'Remy Ishak' hahahaha...


Uhuk uhuk uhuk....


Almost all my sunnies, are those gedabak ones with plastic frames. So when I tried this on and langsung rasa jatuh cinta, saya pun pelik sendiri. Jatuh cinta tahap rasa mcm nak pakai spek ni tiap2 masa, boleh??

Teringat lagu KRU from their 1st album:
yeah!
it's me again dengan satu new tempo
siang malam gegar speaker di radio
bila beatman bagi greenlight go
mc normy dan KRU akan ligat macam yo yo
rap!
is KRU punya konsep
lirik berpuisi peralatan muzik hi-tech
canggih!
KRU takkan letih
rap all night walau berpeluh pun tak boleh
hentikan!
bcuz the kru is on the run
microphone is my gun
mat jiwang tak terlawan
kerana beat nie keras mereka mesti rimas
tetapi penyokong KRU akan semakin cergas
ok pass!
aku sudah lepas da first task
bersedia untuk rangkap kedua sebelum terlepas
bersatu kita teguh bercerai kita roboh
kalau ready kata yo!
konsep hard rap kita bo!
***
Generasiku
Go!Go!Go!Go!
dari bandar ke bandar konsert KRU sedang bergema
menggegarkan irama rap dari J.B. ke Kangar
seperti pendekarku tewaskan lawanku
lirikku ilmuku dan lidahku kerisku
cool!
cuz I'm all about the demo
beat bermula aku kan buka step solo
dance!
this is the masterplan
aku berdiri depan band
aku pakai ray ban

yo trend!
ini lagu generasiku
ini lah masaku masa untuk KRU
ini KRU pesanan kepada lu
penyokong KRU
I really love Y.O.U.
you know it's true,bersama kita maju
untuk mencapai impian kita perlu bersatu
bersatu kita teguh ,bercerai kita roboh
kalau ready kata Yo! Konsep hard rap kita bo!
***
yeah?
generasiku
go! go! go! go!
check it out,
cause I'm all about the demo
siang malam gegar speaker di radio
bila beatman bagi greenlight go
beat bermula, aku'kan buka step solo
dance!
this is the masterplan
aku berdiri depan band aku pakai rayban
seperti pendekar ku tewaskan lawanku
lirkku ilmuku dan lidahku kerisku
rap!
KRU takkan letih
rap all night
walau berpeluh pun tak boleh
hentikan!
bcuz the kru is on the run
microphone is my gun
mamat fit tak terlawan
bersatu kita teguh bercerai kita roboh
kalau ready kata yo!
konsep hard rap kita bo!
generasiku?
go! go! go!

Hahahhahhaah...ye. Memang poyo.

Jumaat, Jun 22, 2012

Highlights 3on3 Concert : Sheilaon7's 16th Anniversary



No, you won't see me in the video.

But you'll feel me in the spirit of all the Sheilaganks featured. Sumpah, merinding, bergenang air mata tengok. hahahaha...

and to have played a part in the making of this video, rasa sangat bangga woo! LOL!

Special thanks to Celebrate TV and Sheilaon7 for making this happen.

Y'alls, jom ramai2 Like FB Celebrate TV yaa!

Rabu, Jun 20, 2012

And so he says...

Dia benar benar merasakan sakitnya itu...Dalam kadar yang berbeda, saya pun sama. Namun, kami berdua seolah olah selalu menyadarkan diri, bahwa inilah tempat terbaik...inilah jalan terbaik...inilah keadaan yang lebih baik, tanpa menghakimi...tanpa saling menyalahkan. Kekuatan, ketabahan, kesabaran, dan kehati-hatian kami berdua, sungguh teruji matang dan tanpa henti di sini..
Dan sepenuh hati saya, saya mengakui dan mengerti benar, betapa dia teramat besar effortnya ,..untuk tetap berusaha berdiri.


Inilah akhir dari tulisan saya selama ini....tanpa terasa,...air mata pelan mengalir di pipi saya. Air mata ini penuh dengan arti..penuh dengan ketundukan...penuh dengan berpenggal-penggal doa...

Hari hari terakhir ini...ada yang saya catat dengan tinta emas, terucap untuk yang jauh disana...terkirim tuk seseorang yang sempurna....TERIMA KASIH untuk semua......
Doa saya...takkan pernah berhenti terkirim untuk mu...

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...